Náš Zetor 5748

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Chudej farmar

Re: Náš Zetor 5748

#196 Nový příspěvek od Chudej farmar »

Martin90 píše:
Chudej farmar píše:
Martin90 píše:Díky moc, budu se snažit fotit co nejvíc. Ono i pak člověk doma rád zavzpomíná :) .
Qěták píše:Ta 512 je mi povědomá. Není bývalý kombajn Chudýho farmáře?
Jo, už mu tam toho šrotu moc nezbylo, ty by jsi mohl povídat :smich:
Štefty už jsme odvrtali a vstřikovač opět drží.
Jinak ječmen sypal i přes 55q, ale pšenice je katastrofa, na jaře chytla Braničnatku a sype sotva přes 50q.
ja vam dam! :jazyk: :jazyk: :friends:

hodim ti sem nakej spam ze čtvrtka s tvym tatikem kdyz jsme vozili bahno :)
Nazdár, no já jsem dneska vozil hnůj a musel jsem si umejt zadní okno od toho sedimentu, protože za chvíli bych to asi neumyl. Ta tvoje 6340 to je voňafka, jak se patří 8)
A co říkáš na tu naší obludu ("121"45)?
Jinak z čeho děláš diplomku?
no ja jsem ten sedivej naves jeste neumyl nejraci bych ho koupil ale chce za nej moc penez :vztek: :vztek: no nevim jestli vonavka :typek: potreboval bych na ni sehnat jinou boudu, bud tu z 3jkovy rady nebo tu jak meli ty zeleny zetory alias JD aby taky byla trocha kultury kdyz uz se v tom mam mlatit.

diplomka: Vliv podzimní regulace na rust a vyvoj repky ozimé ( v podstate 5 lety pokus s 6 regulatorama pri podzimni aplikaci na prezimovani vynos koren listy atd..)

v ty eletrice se hrabes ty nebo tvuj bratr? :-)
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)

Martin90

#197 Nový příspěvek od Martin90 »

Chudej farmar píše:no ja jsem ten sedivej naves jeste neumyl nejraci bych ho koupil ale chce za nej moc penez :vztek: :vztek: no nevim jestli vonavka :typek: potreboval bych na ni sehnat jinou boudu, bud tu z 3jkovy rady nebo tu jak meli ty zeleny zetory alias JD aby taky byla trocha kultury kdyz uz se v tom mam mlatit.
My jsme od nich koupili tehdy tu 9t za 40 a myslím, že si ještě teď drbou hlavu. Tu kabinu sehnat solidní bude asi průser, jestli by nebylo lepší jí vyvařit. Ta z těch JD 2300 a 2400 se tu řeší, nejdou sehnat díly.
Chudej farmar píše:diplomka: Vliv podzimní regulace na rust a vyvoj repky ozimé ( v podstate 5 lety pokus s 6 regulatorama pri podzimni aplikaci na prezimovani vynos koren listy atd..)
Tak to máš zajímavé téma, já jsem si teprve zadal bakalářku na téma dojící roboty, takže to bude docela prdel :smich:
Chudej farmar píše:v ty eletrice se hrabes ty nebo tvuj bratr? :-)
Bratr, dělají komplet elektro-instalace budov, od přívodu až po zabezpečovačku atd. , dělají převážně Tesco, Lidl, Penáče,... .
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

Chudej farmar

#198 Nový příspěvek od Chudej farmar »

Aha no ja prave ze mi zas uz nejdou smerovky na merlu tak prave nevim kterej z vas se v tej eletrice vrtá :-) a ty ostrikovace co jsou na 121 jsou tvoje prace? :)
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

Martin90

#199 Nový příspěvek od Martin90 »

Chudej farmar píše:Aha no ja prave ze mi zas uz nejdou smerovky na merlu tak prave nevim kterej z vas se v tej eletrice vrtá :-) a ty ostrikovace co jsou na 121 jsou tvoje prace? :)
No v traktorech se hrabu já, ten ostřikovač jsem taky bastlil já, funguje to dobře, akorát musím vyměnit stěrač. U toho Merla jsem umyl slivovicí ten plošnej spoj a kontakty vystříkal sprejem na kontakty a fungovalo to, ale když jsem vyděl jak jsou ty směrovky zapojený - x drátů + všechny bílý... .

lukisek 099

#200 Nový příspěvek od lukisek 099 »

kluci já znám jednoho elektrikáře je to šef dílny unás v cholchozu před několika lety tam jeden traktorista po nasrání vyškubal v 8145 elektriku komplet ařek že at to spraví ten hlavní dílensky tak at to už konečně šlape a at to pořád nelátá jak doposud :zly: tak ten elektrikář jel na nákup nakoupil tam několik metrů černého drátu a udělal na tom traktoru novou elektriku ona zatím asi jde ale ted se vtom vyznat když máte vpalubovce kupu černých drátů :vztek: :D :smich: to jen tak pro zajimavost že i takoví lidi se najdou :D :smich:

czlukas

#201 Nový příspěvek od czlukas »

lukisek 099 píše:kluci já znám jednoho elektrikáře je to šef dílny unás v cholchozu před několika lety tam jeden traktorista po nasrání vyškubal v 8145 elektriku komplet ařek že at to spraví ten hlavní dílensky tak at to už konečně šlape a at to pořád nelátá jak doposud :zly: tak ten elektrikář jel na nákup nakoupil tam několik metrů černého drátu a udělal na tom traktoru novou elektriku ona zatím asi jde ale ted se vtom vyznat když máte vpalubovce kupu černých drátů :vztek: :D :smich: to jen tak pro zajimavost že i takoví lidi se najdou :D :smich:
To už tady ten připad jsem slyšel o tebe vickrat nevim proč si eletriku neudělaš vždyt ty se v eletrice uplně vyživaš a dělaš ji paradně a kvalitně vždyt si ve drustvě dělal dlouho.
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

lukisek 099

#202 Nový příspěvek od lukisek 099 »

já psal příběh co se stal. samozřejmě že já si ji udělám sám ale dával jsem příklad co se stal. avdružstvě nedělám už tak mi to je jedno :smich:

Qěták
Kontaktovat uživatele:

#203 Nový příspěvek od Qěták »

Chudej farmar píše:diplomka: Vliv podzimní regulace na rust a vyvoj repky ozimé ( v podstate 5 lety pokus s 6 regulatorama pri podzimni aplikaci na prezimovani vynos koren listy atd..)
Tak to máš zajímavé téma, já jsem si teprve zadal bakalářku na téma dojící roboty, takže to bude docela prdel :smich:

To máte oba zajímavý témata, já se byl na ČZU podívat v sobotu při DOD.
Deutz-Fahr ganz klar

Martin90

#204 Nový příspěvek od Martin90 »

Qěták píše:To máte oba zajímavý témata, já se byl na ČZU podívat v sobotu při DOD.
Jaký plánuješ obor?

Qěták
Kontaktovat uživatele:

#205 Nový příspěvek od Qěták »

Martin90 píše:
Qěták píše:To máte oba zajímavý témata, já se byl na ČZU podívat v sobotu při DOD.
Jaký plánuješ obor?
Mám na to ještě dost času, ale nejvíc se mi líbí zemědělská technika.
Deutz-Fahr ganz klar

Martin90

#206 Nový příspěvek od Martin90 »

Qěták píše:Mám na to ještě dost času, ale nejvíc se mi líbí zemědělská technika.
Já studuji zemědělskou techniku, obchod, servis a služby. Ty odborné předměty jsou v poho, ale teď dělám zkoušky z managementu, práva, atd. a to je na mašli, naučit se od každého cca 500 stránek, abych to pak za půl roku zapomněl :smich: .

maršl
Kontaktovat uživatele:

#207 Nový příspěvek od maršl »

Martin90 píše:
Qěták píše:Mám na to ještě dost času, ale nejvíc se mi líbí zemědělská technika.
Já studuji zemědělskou techniku, obchod, servis a služby. Ty odborné předměty jsou v poho, ale teď dělám zkoušky z managementu, práva, atd. a to je na mašli, naučit se od každého cca 500 stránek, abych to pak za půl roku zapomněl :smich: .
Za pul roku?? ja zavru dvere po zkousce a uz nevim co sem se to vlastne ucil :vysmech:
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Martin90

#208 Nový příspěvek od Martin90 »

maršl píše:Za pul roku?? ja zavru dvere po zkousce a uz nevim co sem se to vlastne ucil :vysmech:
Víš jak, nechtěl jsem to napsat přímo.

maršl
Kontaktovat uživatele:

#209 Nový příspěvek od maršl »

Martin90 píše:
maršl píše:Za pul roku?? ja zavru dvere po zkousce a uz nevim co sem se to vlastne ucil :vysmech:
Víš jak, nechtěl jsem to napsat přímo.
:D :D :D
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Chudej farmar

#210 Nový příspěvek od Chudej farmar »

Qěták píše:
Martin90 píše:
Jaký plánuješ obor?
Mám na to ještě dost času, ale nejvíc se mi líbí zemědělská technika.
jestli chces hospodarit a ne delat prodejce techniky tak si dej obor rostlinna produkce vim co rikam, techniku na prodej se naucis raz dva ale chemie hnojeni... navic ziskas spoustu kontaktu na lidi v oboru...(coz je mnohem dulezitejsi ono se tam toho tolik zas nedozvís) ta technika s tim souvisí pokud oni mas zajem budes v ni mit prehled i kdyz to nebudes studovat. Kamarad to takle ma vystudoval semnou (loni skoncil ja si to protahnul) ing jako agronom doma hospodari cca na 45ha ( a hodne dobre cista pole velké vynosy a o tom to dnes je) a jeste k tomu chodi do prace prodavá Horsch a Case atd. takze muj nazor je takovy. Ono totiz mezi lidma je porad rozsirenej nazor ze polarit umi kazdej idiot staci zasejt neco tomu hodit a uz to je.. jenze takle se ekonomika nedala bud neco umim a delam to poradne nebo se na to vyseru pak to nikam nevede.. a je jedno jestli je to SHR nebo podnik existuji dobré podniky a spaté podniky dobří shr a spatni shr. Jde to poznat uz od pole a pak taky to co stoji na dvore za strojovy park.. kdybych vam rekl co ma kamarad za stroje na 45 ha tak by jste neverili a na vse si vydelal polarinou 60% pudy vlastní zacinali v roce 96 s 8ha.... jak se rika a votom to je! :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4712-6745“