4718 z hor
Moderátor: Lukashil
Re: 4718 z hor
Jo jo pěkná práce, hlavně ten zvedák na valník je fajn. Musím pochválit tu 47mu ,hodně se mi líbí ,to je oproti třicítce zase někde jinde a tahle je navíc pěkně udržovaná.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Nazdar,
až budu jednou v dalekým budoucnu dělat štípačku, tak to chci řešit úplně stejně. Kardan a elektromotor. Přijedu pak na čumendu.
až budu jednou v dalekým budoucnu dělat štípačku, tak to chci řešit úplně stejně. Kardan a elektromotor. Přijedu pak na čumendu.
-
Ahoj,
doufam ze se muzu pripojit se svym dotazem k tomuto vlaknu. Jsem uplny traktorovy novacek, jeste jsem na tom vlastne nikdy nesedel. Chovame kozy, do ted jsme vse delali rucne a na pronajatych pastvinach. Nyni budeme mit velky pozemek, na ktery se budeme stehovat s nasim mobilnim domem i stadem koz a stavet velky dum i se stodolou. Bude to celkem 6,5 ha vlastni + 3ha pronajate. Celkem 3ha louka na sekani sena, 1ha lesa, 1ha ovocny sad, 1,5 + 2 + 1 ha brezeveho naletu na ohrady s kozami. Vybiram traktor ktery by byl pomocnik kolem domu, nejen po dobu jeho vystavby, zvladl vyrobu sena, tahani drivi z lesa a i pomohl z postupnou rekultivaci tech 4,5ha naletu na louku. Predpoklad je ze vetsinu prace udelaji kozy, stromy mensi nez 80 cm obvod bych vyrezal a odvozil traktorem, parezi vytrhal pokud to pujde, nebo obkopaval podkopem a pak vytrhal traktorem.
Resil jsem to zde protoze jsem byl rozhodnuty pro nejakeho mensiho japonce, libili se mi Iseki okolo 20 koni.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&t=112454
Lidi tam se me ale snazili presvedcit ze to je na moje potreby slaby, ze potrebuji min. 30-40 koni. Doporucovali at zainvestuji do 5245 nebo 6245, ale to uz jsou na nas docela velke penize. Navic jsem rozhodnuty ze bych chtel na 100 procent celni nakladac a na 90 procent i podkop a to jsem v inzeratech na ty zetory moc nevidel.
Nakonec jsem uvazoval o Yanmaru FX42D, coz je ale uz stroj za 190 tis. s dph, ale bez nakladace ktery by se musel dodelat navic.
No a pak jsem objevil tento inzerat a zacal poprve uvazovat o tom jestli tedy zetor neni lepsi volba. Zajimal by me prosim vas nazor na tento inzerat i na traktor jako takovy jestli je to pro me dobra volba, jake muzou byt vyhody oproti japonci a jake naopak nevyhody. Diky moc.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1242755 ... r-4718.php
doufam ze se muzu pripojit se svym dotazem k tomuto vlaknu. Jsem uplny traktorovy novacek, jeste jsem na tom vlastne nikdy nesedel. Chovame kozy, do ted jsme vse delali rucne a na pronajatych pastvinach. Nyni budeme mit velky pozemek, na ktery se budeme stehovat s nasim mobilnim domem i stadem koz a stavet velky dum i se stodolou. Bude to celkem 6,5 ha vlastni + 3ha pronajate. Celkem 3ha louka na sekani sena, 1ha lesa, 1ha ovocny sad, 1,5 + 2 + 1 ha brezeveho naletu na ohrady s kozami. Vybiram traktor ktery by byl pomocnik kolem domu, nejen po dobu jeho vystavby, zvladl vyrobu sena, tahani drivi z lesa a i pomohl z postupnou rekultivaci tech 4,5ha naletu na louku. Predpoklad je ze vetsinu prace udelaji kozy, stromy mensi nez 80 cm obvod bych vyrezal a odvozil traktorem, parezi vytrhal pokud to pujde, nebo obkopaval podkopem a pak vytrhal traktorem.
Resil jsem to zde protoze jsem byl rozhodnuty pro nejakeho mensiho japonce, libili se mi Iseki okolo 20 koni.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&t=112454
Lidi tam se me ale snazili presvedcit ze to je na moje potreby slaby, ze potrebuji min. 30-40 koni. Doporucovali at zainvestuji do 5245 nebo 6245, ale to uz jsou na nas docela velke penize. Navic jsem rozhodnuty ze bych chtel na 100 procent celni nakladac a na 90 procent i podkop a to jsem v inzeratech na ty zetory moc nevidel.
Nakonec jsem uvazoval o Yanmaru FX42D, coz je ale uz stroj za 190 tis. s dph, ale bez nakladace ktery by se musel dodelat navic.
No a pak jsem objevil tento inzerat a zacal poprve uvazovat o tom jestli tedy zetor neni lepsi volba. Zajimal by me prosim vas nazor na tento inzerat i na traktor jako takovy jestli je to pro me dobra volba, jake muzou byt vyhody oproti japonci a jake naopak nevyhody. Diky moc.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1242755 ... r-4718.php
Yanmar FX 42D turbo
Strčím sa ti sem zase z inej témy a z vlastnej skúsenosti - ten nakladač nemá "paralelogram" a to znižuje jeho možnosti použitia na polovicu.
-
Co je to ten paralelogram? Vyrobce toho nakladace tvrdi nosnost 700 kg a podle te fotky s tim stromem bych veril i vic...
Porad to musim porovnavat s tim japoncem kde bych byl rad za nakladac co da 350kg, takze 700 ok i kdyby mela byt polovicni ucinnost...
Porad to musim porovnavat s tim japoncem kde bych byl rad za nakladac co da 350kg, takze 700 ok i kdyby mela byt polovicni ucinnost...
Yanmar FX 42D turbo
Paralelogram je systém tiahel ktoré ti zabezpečia, že lopata alebo vidly zostanú v jednej rovine počas celého zdvihu. S nosnosťou to nemá nič spoločné . Je to na to aby si druhou pákou nemusel vyrovnávať počas zdvihu lopatu alebo paletizačné vidly. Jeho nevyhnutnosť si človek uvedomí až po pár vysypaných žochoch alebo paletách.
-
Prodejce mi rekl ze to ma joystick a ze si na nej clovek rychle zvykne a problem to neni. Verze bez Paralelogramu je tam instalovana pry zamerne protoze je o 200 kg lehci (tato ma jen 450 kg, ta s paralelogramem 650 kg) a to je pry pro tento typ traktoru dulezity rozdil.oco13 píše:Paralelogram je systém tiahel ktoré ti zabezpečia, že lopata alebo vidly zostanú v jednej rovine počas celého zdvihu. S nosnosťou to nemá nič spoločné . Je to na to aby si druhou pákou nemusel vyrovnávať počas zdvihu lopatu alebo paletizačné vidly. Jeho nevyhnutnosť si človek uvedomí až po pár vysypaných žochoch alebo paletách.
Ja osobne jsem nikdy nedelal s nakadacem na traktoru, ale co jsme tu meli pujcenu minibagr pred par lety, tak ten taky zadnou takovou funkci nenel, nemel ani ten joystick a naucili jsme se s tim po par minutach... Po dvou dnech s tim i moje pritelkyne kopala jak bagrista s 20 let praxi a zadna rozsypana hlina se nekonala...
Yanmar FX 42D turbo
Urcite si priplat za paralelogram ( mechanicky pantograf ) a takisto aj armortizator ( tlmic razov ). Neolutujes
Bager nemá paralelogram . A na lopatu ho naozaj netreba
Konečně správná zejma, tak to ma byť. A sněhu je prd, dyť to musíš pamatovat co bejvalo dřív
Střechu jsem letos házel na Bratrouchově jen 2x, bejvaly časy když jsem byl malej, že se házela 2x denně x-krát jak hnojilo a fučelo z blbý strany.
Dokonce jsem teď projel s osobákem i vod Hejlova přes vrata k Rezkouzský silnici a bylo to lepší jak dole na hlavní nebo po Poniklý nahoru. Dřív tam bejvaly auta do jara
Střechu jsem letos házel na Bratrouchově jen 2x, bejvaly časy když jsem byl malej, že se házela 2x denně x-krát jak hnojilo a fučelo z blbý strany.
Dokonce jsem teď projel s osobákem i vod Hejlova přes vrata k Rezkouzský silnici a bylo to lepší jak dole na hlavní nebo po Poniklý nahoru. Dřív tam bejvaly auta do jara