Zetor 5748

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pepa.traktor

Re: Zetor 5748

#16 Nový příspěvek od pepa.traktor »

boris1 píše:
díky ,ale to utažení lana to se stává mi tam stejně nandavali žabky tak se to povolovalo a prodejce stejně doporučil 1navinout pod tahem do kopce ve výrobě to namotává stroj a ten to jen namotá ale pak zatáhneš lano se do sebe zařízne a to je potom na uvázání a trhnout :ano: jinak i traktor je nádhernej a ta náprava když nedělá bordel jako mě v zimě poloosa tak je parádní na to domácí šolíchání v 10h lesa co máme doma 8)[/quote]

no mě se právě nechtělo vyndavat lano kvůli klouzákům, tak jsem si koupil klouzáky šroubovací - a stejně jsem lano nandávat musel :)
nicméně už jsem taky pochopil, že na lano musí být člověk opatrný, navinoval jsem odlehčené "prázdné" lano a už byla smyčka na laně okolo bubnu, musel jsem s tím škubat, ale naštěstí to šlo docela narovnat
když se ti vysypala ta přední náprava, jak se to projevilo?[/quote]
ůplně normálně ,jel sem s pluhem a prohrnuji a najednou se traktor začal cpát do prava a jenom asi půl metru a tak sem couvnul a zas do předu a předek se bloknul a bylo vymalováno -poloosa rostrhlá v kloubu a tak se rozebíralo-domu sem to musel ze zahrady couvat popředu to vůbec nešlo -no zábava byla :prace: taky
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

boris1

#17 Nový příspěvek od boris1 »

ůplně normálně ,jel sem s pluhem a prohrnuji a najednou se traktor začal cpát do prava a jenom asi půl metru a tak sem couvnul a zas do předu a předek se bloknul a bylo vymalováno -poloosa rostrhlá v kloubu a tak se rozebíralo-domu sem to musel ze zahrady couvat popředu to vůbec nešlo -no zábava byla :prace: taky
tak to doufám, že mě tohle nečeká :nene:

koukal jsem se na tvoje videa - konkrétně štěpkovač a topení ve viadrusu - jak tu štěpku sušíš? a jak často musíš do viadrusu přikládat?
já taky štěpkuju, ale zatím jsem to sdělal na zahradě a v kompostu

boris1

#18 Nový příspěvek od boris1 »

Zdravím kolegy, přidávám pár fotek z drcení větví.
11052010109-s.jpg
11052010107-s.jpg
11052010106-s.jpg

JOSÍG

#19 Nový příspěvek od JOSÍG »

máš super traktor 8) i fotky musím pochválit.. :)
Zetor je životní styl

pepa.traktor

#20 Nový příspěvek od pepa.traktor »

boris1 píše:
tak to doufám, že mě tohle nečeká :nene:

koukal jsem se na tvoje videa - konkrétně štěpkovač a topení ve viadrusu - jak tu štěpku sušíš? a jak často musíš do viadrusu přikládat?
já taky štěpkuju, ale zatím jsem to sdělal na zahradě a v kompostu
ahoj,štěpku zatím zkoušíme ale jenom na doplnkové přikládání jinak jedem špalky v kotli a momentálně máme udělamé asi 30 pytlů a jsou na paletě přikrytě onduline
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

7245

#21 Nový příspěvek od 7245 »

Ahoj, jak jseš spokojenej se štěpkovačem od Bystroně ?
Jak vysoko je možno štěpku nafoukat ?

adam

#22 Nový příspěvek od adam »

Ted máme pujčenej tenhle štěpkovač.Foukáme s tim na 7mi tunu vlek, má na tom delší trubu, ale asi 3x se ta to ucpalo a nechtělo to foukat a tak nevim čim to je. Tobě se to někdy stalo?
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

7245

#23 Nový příspěvek od 7245 »

Já zatím uvažuju o koupi tohoto štěpkovače, ale zajímá mě právě zda-li to dokáže nafoukat na 5-ti tunu na kolech 8,25-15. :)

maršl
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od maršl »

adam píše:Ted máme pujčenej tenhle štěpkovač.Foukáme s tim na 7mi tunu vlek, má na tom delší trubu, ale asi 3x se ta to ucpalo a nechtělo to foukat a tak nevim čim to je. Tobě se to někdy stalo?
to je klasicke, mam kopii bystrona a obcas to taky udela. ono bystron ma myslim jen 2 vyhazovaci lopatky, ja mam 4 a jeste vetsi setrvak a ucpe se to jen pri stepkovani haluzi s velkym mnozstvim jehlici. foukame to na S5T pres zadni celo s prodlouzenou trubou o 40 cm a na zbytek tam je clovek ktery to nahaze na hromadu. pokud foukame na vuz nemusime nic hazet. a jinak to trochu nadzvedneme v ramenach a pak to staci ale musi se dvat pozor aby jak to zvednes nebylo prislis vysoko jinak je v ohrozeni oblicej, ptz jak pres oko svihne haluz neni to nic prijemneho.
jinak stepkovac uz mame 5 let a spokojenost jen nam uz nestaci prumerove tak delame vetsi.
Přílohy
zm5.JPG
zm6.JPG
zm3.JPG
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

adam

#25 Nový příspěvek od adam »

maršl píše:
adam píše:Ted máme pujčenej tenhle štěpkovač.Foukáme s tim na 7mi tunu vlek, má na tom delší trubu, ale asi 3x se ta to ucpalo a nechtělo to foukat a tak nevim čim to je. Tobě se to někdy stalo?
to je klasicke, mam kopii bystrona a obcas to taky udela. ono bystron ma myslim jen 2 vyhazovaci lopatky, ja mam 4 a jeste vetsi setrvak a ucpe se to jen pri stepkovani haluzi s velkym mnozstvim jehlici. foukame to na S5T pres zadni celo s prodlouzenou trubou o 40 cm a na zbytek tam je clovek ktery to nahaze na hromadu. pokud foukame na vuz nemusime nic hazet. a jinak to trochu nadzvedneme v ramenach a pak to staci ale musi se dvat pozor aby jak to zvednes nebylo prislis vysoko jinak je v ohrozeni oblicej, ptz jak pres oko svihne haluz neni to nic prijemneho.
jinak stepkovac uz mame 5 let a spokojenost jen nam uz nestaci prumerove tak delame vetsi.
A to sis ten bystroňáckej předělával? Já bych chtěl ten co se do něj dává z boku a fouká dozadu.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

maršl
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od maršl »

adam píše:
maršl píše:
A to sis ten bystroňáckej předělával? Já bych chtěl ten co se do něj dává z boku a fouká dozadu.
ne, je to od zakladu udelane druhe, hlavni rozdil je v tom ze je vetsi setrvak a hrubsi(to ale nevim uplne presne) predelavat do uhla sme to chteli uz k tomu nedojde, delame vetsi a uz do uhla. ale chteli sme na to pouzit prevodovku z rezacky, ktera by to mela vydrzet.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

boris1

#27 Nový příspěvek od boris1 »

Pokud se týče vyhazování štěpky na vysokou vlečku, tak to jsem nezkoušel.
Ale myslím, že by to šlo, možná by se tomu občas muselo udělat místo, případně sundat sajtnu.
Je to podle mě hlavně o otáčkách - Bystroň píše 540-1000 ot, když dám náhon na 540 fix, tak musím dát opravdu dost plynu, aby štěpkovač dobře vyhazoval.
A to je zase škoda nafty - takže pouštím náhon přes pětku a to pak stačí zvýšený volnoběh.
Samozřejmě, mírně se tím omezí max. průměr větví - dle zkušeností tak na 4-5 cm. Ale není problém dát tam čtyřku a víc plynu.
Chci si nechat předělat přepínání 540/1000 ot, mám tam originál s výměnnými koncovkami, což je mi s mým náhonem nanic.

Celkově si štěpkovač chválím, pracuje přesně dle představ a můžu doporučit.

boris1

#28 Nový příspěvek od boris1 »

Po delší době zdravím všechny kolegy,
popíšu problém s přední nápravou, který mě vloni na podzim potkal.
Delší dobu mi připadalo, že levé přední kolo nějak divně "plave" při projíždění nerovností.
Nakonec to vypadalo, že se už už vylomí. Stěží jsem dojel domů - bylo jasné, že něco odešlo.
Po demontáži kola a náboje se ukázala neradostná věc - nejenom, že obě ložiska svislých čepů byla zcela "sežraná", ale horní ložisko mělo navíc tak vymlácené pouzdro v polonápravě ("nohavici"), že nové ložisko nešlo namontovat.
Jako prémie se ukázalo, že jehlová ložiska v poloose jsou zcela vymlácená, neboli poloosa též na generálku nebo výměnu.
Jako první mě napadlo sehnat novou polonápravu i poloosu - to se ale ukázalo jako zcela nemožné.
Nové díly se na "lehký" předek sehnat nedají, starých je pomálu - snad ještě celý předek odněkud z pokřiv, ale pravděpodobnost, že bude mít stejné problémy jako ten můj vysoká.

Takže nohavice musela do opravy - kamarád mi na ní ve své firmě nechal vyvařit a vyfrézovat nové pouzdro ložiska.
Opravu ložisek na poloose se mi sehnat nepodařilo. Nová poloosa se dá koupit, ale jenom jako náhrada (Polsko?) s jedním kardanovým kloubem - originál má dva klouby - což by prý mohlo praskat.
Naštěstí mi další kamarád doporučil firmu http://www.renkard.cz z Mimoně, kde mi vyrobili na zakázku novou poloosu se dvěma kardanovými kříži. Není to sice originál, ale do traktoru padla jako nová.
Takže závěr je optimistický - vše spraveno, od první lednové oblevy traktor maká jako divý a ještě jsem se naučil mnohé o "lehkém" předku :)
Přikládám ilustrační foto.
Přílohy
poloosa.JPG
napr02.JPG
napr01.JPG

boris1

#29 Nový příspěvek od boris1 »

Ještě připíšu, že se zájmem sleduji kolegu pepu.traktora s jeho plány na čelní nakladač.
Měl bych docela chuť si občas ulehčit práci s nakládáním a lehčími zemními pracemi a udělat si radost dalším "stroječkem".
Je mi jasné, že budu muset začít s podvázáním a pak se poohlédnou po nějaké té hydraulice - vychází to vše ovšem trochu draze :(

pepa.traktor

#30 Nový příspěvek od pepa.traktor »

boris1 píše:Po delší době zdravím všechny kolegy,
popíšu problém s přední nápravou, který mě vloni na podzim potkal.
Delší dobu mi připadalo, že levé přední kolo nějak divně "plave" při projíždění nerovností.
Nakonec to vypadalo, že se už už vylomí. Stěží jsem dojel domů - bylo jasné, že něco odešlo.
Po demontáži kola a náboje se ukázala neradostná věc - nejenom, že obě ložiska svislých čepů byla zcela "sežraná", ale horní ložisko mělo navíc tak vymlácené pouzdro v polonápravě ("nohavici"), že nové ložisko nešlo namontovat.
Jako prémie se ukázalo, že jehlová ložiska v poloose jsou zcela vymlácená, neboli poloosa též na generálku nebo výměnu.
Jako první mě napadlo sehnat novou polonápravu i poloosu - to se ale ukázalo jako zcela nemožné.
Nové díly se na "lehký" předek sehnat nedají, starých je pomálu - snad ještě celý předek odněkud z pokřiv, ale pravděpodobnost, že bude mít stejné problémy jako ten můj vysoká.

Takže nohavice musela do opravy - kamarád mi na ní ve své firmě nechal vyvařit a vyfrézovat nové pouzdro ložiska.
Opravu ložisek na poloose se mi sehnat nepodařilo. Nová poloosa se dá koupit, ale jenom jako náhrada (Polsko?) s jedním kardanovým kloubem - originál má dva klouby - což by prý mohlo praskat.
Naštěstí mi další kamarád doporučil firmu http://www.renkard.cz z Mimoně, kde mi vyrobili na zakázku novou poloosu se dvěma kardanovými kříži. Není to sice originál, ale do traktoru padla jako nová.
Takže závěr je optimistický - vše spraveno, od první lednové oblevy traktor maká jako divý a ještě jsem se naučil mnohé o "lehkém" předku :)
Přikládám ilustrační foto.
vyrábějí poloosy na slovensku o polsku nevím ,strejc má slovenskou :ano: http://www.akardan.sk/index.php/cs/vyro ... o-qmaneakq

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4712-6745“