já si pamatuji že jsi jí kupoval v agrozetu,to sem tvrdil panu Pejšovi z čekanic a on mi řekl že je neměli nikdy,ale na tebe jedna otáečka ty pouzdra sou všechny stejné nebo je v nich rozdíl a dělali jste tam malou vůli nebo poloosa je sevřená v nábě na doraz,ptám se že to nemůžu posoudit protože sou obě strany orvané jak samice a katalog mi nic moc neprozradí.Na kolik to vyšlo peněz ty pouzdra asi prosím pokud si to vzpomeneš-dík pepa.traktor5645 píše:No kupoval sem tu poloosu v Agrozetu v Jindřichově Hradci, někde bych možná našel i účet.. Ale s těma pouzdrama máš pravdu ja si je nechával dělat. Ale ta nová poloosa je přesně ta jako máš s tím jednoduchým kloubem.pepa.traktor píše:tak dnes sem mluvil po telefonu s pánem z agrozetu u nás v táboře a řekl mi že je nemají ,neměli a nebudou tak a to se díval do skladů na ps ve všech střediscích,a pak jsem zajel do monsty dražice a tam jí mají za 57OOkč jak píšeš s dph ale to se mi zdá dost no zkusím ještě něco obvolat a pak se uvidí co dál,no a ty mosazné pouzdra nejsou vůbec takže vyrobit-matroš nemám -bronz-a soustružním mě s tím as vyhodí ,to je radost sakra to je nadělení,jo a myslíme si že tyto nápravy jsou jugoslávky ale chyba lávky -manžetovka s tímhle provedením je české výroby a na ty jugoslávky díly sou ale tak drahé že to nikdo vůbec na sklady nebere.Zatracená ,napadá mě že tu někdo kdysy nabízel nové ze slovenska ale kdo jo to nevím co by to vyšlo za peníz5645 píše:Zdravím kolego, novou poloosu koupíš normálně v agrozetu i u Nekvindy nebo kde kupuješ díly na zetora. Já jí kupoval a stála mě asi 5700Kč. No potřeboval sem traktor tak se nedalo nic dělat. Ale mám jí už asi rok a funguje jak má. Kdybys zjistil, kde ty klouby repasujou, dej vědít.
Zetor 5748
Moderátor: Lukashil
- pepa.traktor
Re: Zetor 5748
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Pepa: samizda Pavol Makys ich ma na predaj, ale fakt som si neni isty:
http://stroje.bazos.sk/inzerat/3074640/Poloos-zetor.php
Zetor 6748
- pepa.traktor
dík ,pro začátek sem mu napsalTonci píše:Pepa: samizda Pavol Makys ich ma na predaj, ale fakt som si neni isty:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Za ty pouzdra sem dával 700Kč. Nevím jestli je to dost nebo málo ale vzhledem k tomu že materiál musel kupovat tak.. Ty pouzdra v naboji musi bejt nalisovany na fest, aby se neprotacelo, ale na poloose mit vuli musi aby slo tocit ale zas nebyla vule. Ja mam nahradní nápravu bez poloos a jednoho náboje, tak sem vyndal poudro z ni to snad ani nebylo jetý a nechal udelat podle něj.. Můžu kdyžtak poměřit cca kolik má i nafotit.
Zetor 5645 Belarus EO 2621A
- pepa.traktor
prosímtě poměříš mi to a vyfotíš a můžeš to poslat na pepa.bil@seznam.cz ,to si kupoval bronzovou tyč nebo z čeho si to nechal vytočit? díky5645 píše:Za ty pouzdra sem dával 700Kč. Nevím jestli je to dost nebo málo ale vzhledem k tomu že materiál musel kupovat tak.. Ty pouzdra v naboji musi bejt nalisovany na fest, aby se neprotacelo, ale na poloose mit vuli musi aby slo tocit ale zas nebyla vule. Ja mam nahradní nápravu bez poloos a jednoho náboje, tak sem vyndal poudro z ni to snad ani nebylo jetý a nechal udelat podle něj.. Můžu kdyžtak poměřit cca kolik má i nafotit.
- pavolmakys
Cauko, mam tie poloosi na predaj, 130 eur kus, a material na puzdra som kupoval tiez, bola to rura ktorej rozmery celkom sedeli, takze nebol velky odpad, ale je to dost drahe , tusim 10 cm kusok stal nejakych 16 alebo 18 eur, z toho sa dali vyrobit dve puzdra. Bola to firma feropol a rozmer bol 55x40.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
- pepa.traktor
zkus mi dát lepší fotky at to okouknu a jak to je s cenou poštovného ze slovenska? díky pavolmakyspavolmakys píše:Cauko, mam tie poloosi na predaj, 130 eur kus, a material na puzdra som kupoval tiez, bola to rura ktorej rozmery celkom sedeli, takze nebol velky odpad, ale je to dost drahe , tusim 10 cm kusok stal nejakych 16 alebo 18 eur, z toho sa dali vyrobit dve puzdra. Bola to firma feropol a rozmer bol 55x40.
- pavolmakys
Musel som ich zmensit, lebo boli velke. Myslim ze postovne bolo na urovni 18 eur. O kvalitu sa netreba bat, nieje to polsky vyrobok, je to kopia tych co vyrabali v brne (poznavaci znak je ze su nastrikane na cerveno), je tam rovnaky kriz.
- pepa.traktor
díky pavol,něco je v jednání tady v čr,ale vím na 100% že je od vás vyrobena,kdyby to selhalo tak písi k vám at to pošlou,největší problém sou ty bronzové pouzdra budou se muset vyrobit až bude i druhá poloosa doma pěkně na mírupavolmakys píše:Musel som ich zmensit, lebo boli velke. Myslim ze postovne bolo na urovni 18 eur. O kvalitu sa netreba bat, nieje to polsky vyrobok, je to kopia tych co vyrabali v brne (poznavaci znak je ze su nastrikane na cerveno), je tam rovnaky kriz.
- pavolmakys
Myslim ze ta firma od ktorej som kupil material na tie puzdra je aj v CR takze to asi zozenies, keby nie, mozem tis tym pomoct. Ano, poloosi tato firma predava aj do ciech, pravdepodobne to tam uz prestali vyrabat. Co sa tyka vonkajsich rozmerov, to bude najlepsie ako hovoris na mieru, pretoze ja som si dal robit styri podla jednoho toho otvoru, teda nam mieru pre tento otvor dufajuc ze ostane budu sediet a tie prave isli dost volne, takze som ich este poistil loctite-tom a drzalo to ako fras. Co sa tyka vole na hriadeli poloosi, aspon jednu pravdepodobne budes musiet spravit volnejsiu, ja som to urobil pri tej ktora ide do otocneho capu, pretoze tato poloos nevie vykompenzovat nesuosost oboch casti, teda tej nohavice od diferaku a toho otocneho capu. Pretoze by si musel podkladat vymedzovacie kruzky pod spodne lozisko, co sa ale nedoporucuje, pretoze je na tom cela vaha predku. Pripadnu volu na otocnom cape uz len doladis na hornom lozisku, takze odporucam si preventivne tie vymedzovacie podlozky kupit, aby nebol potom pri skladani problem. Chcel som tym len povedat, ze pokial by mali byt tie puzdra vyrobene s volou maximalne 0.1mm obe, tak budes mat problem s pretocenim kolies, Samozrejme ze by sa to postupne odralo co neviem ci je prave spravny pristup.
- pepa.traktor
díky ,díky pavolmakyspavolmakys píše:Myslim ze ta firma od ktorej som kupil material na tie puzdra je aj v CR takze to asi zozenies, keby nie, mozem tis tym pomoct. Ano, poloosi tato firma predava aj do ciech, pravdepodobne to tam uz prestali vyrabat. Co sa tyka vonkajsich rozmerov, to bude najlepsie ako hovoris na mieru, pretoze ja som si dal robit styri podla jednoho toho otvoru, teda nam mieru pre tento otvor dufajuc ze ostane budu sediet a tie prave isli dost volne, takze som ich este poistil loctite-tom a drzalo to ako fras. Co sa tyka vole na hriadeli poloosi, aspon jednu pravdepodobne budes musiet spravit volnejsiu, ja som to urobil pri tej ktora ide do otocneho capu, pretoze tato poloos nevie vykompenzovat nesuosost oboch casti, teda tej nohavice od diferaku a toho otocneho capu. Pretoze by si musel podkladat vymedzovacie kruzky pod spodne lozisko, co sa ale nedoporucuje, pretoze je na tom cela vaha predku. Pripadnu volu na otocnom cape uz len doladis na hornom lozisku, takze odporucam si preventivne tie vymedzovacie podlozky kupit, aby nebol potom pri skladani problem. Chcel som tym len povedat, ze pokial by mali byt tie puzdra vyrobene s volou maximalne 0.1mm obe, tak budes mat problem s pretocenim kolies, Samozrejme ze by sa to postupne odralo co neviem ci je prave spravny pristup.
-
- Kontaktovat uživatele:
Cau mam tiez Z5748 a potreboval by som k nemu prirobit nejaky navijak nemate niekto nejake foto alebo plany -nakresy moze byt PV3S al. ZIL131. Dakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
cau mam tiez Z5748 a chcel by som spravit navijak ale zatial neviem ako ak mate nejake nakresy alebo foto mozte poslat vdaka.
- pepa.traktor
vítej -projdi si témata navijáky je toho tu dost viewforum.php?f=48bobo9329 píše:cau mam tiez Z5748 a chcel by som spravit navijak ale zatial neviem ako ak mate nejake nakresy alebo foto mozte poslat vdaka.
Poradí někdo dávám na lehkou manžetovou nové manžety a někudy mi do nich zatéká voda co stím ? díky