Generálka + částečná modernizace meho zetoru 4011
Moderátor: Lukashil
Generálka + částečná modernizace meho zetoru 4011
Moje osobní výzva začátek g.o 09/2014 konec v nedohlednu
- jimmy 4011
Re: Generálka + částečná modernizace meho zetoru 4011
Pěkně si s ním hraješ tak ať se dílo daří.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Tohle se mi líbí a závidím, neměl bych na to čas a upřímně ani zkušenosti, rozebrat motor nebo převodovku.
Když něco dělat, tak pořádně, ne jen generálka štětkou Budu sledovat, přidávej fotky, jak pokračuješ.
Když něco dělat, tak pořádně, ne jen generálka štětkou Budu sledovat, přidávej fotky, jak pokračuješ.
tak už probehl zkušební start,a zatím se vše tvaří v pořádku. pokračovánim bude system chlazení a topení a uplná kompletace servořízení.
- vasek.barta
jaké budeš dělat topení?honza4001 píše:tak už probehl zkušební start,a zatím se vše tvaří v pořádku. pokračovánim bude system chlazení a topení a uplná kompletace servořízení.
je to sice jen nápad zatím ale chci si udělat uplně vlastní přístrojovku a upravit taM topení z felicie.nadrž bude dole pod kabinou jako na 7011 tak by to mělo jítvasek.barta píše:jaké budeš dělat topení?honza4001 píše:tak už probehl zkušební start,a zatím se vše tvaří v pořádku. pokračovánim bude system chlazení a topení a uplná kompletace servořízení.
- vasek.barta
je to sice jen nápad zatím ale chci si udělat uplně vlastní přístrojovku a upravit taM topení z felicie.nadrž bude dole pod kabinou jako na 7011 tak by to mělo jít[/quote]
Tak to by jít mělo, ale nebude to jednoduché, možná bych se přiklonil spíš k origo topení co bylo nad přístrojovkou u novějších typů...
Tak to by jít mělo, ale nebude to jednoduché, možná bych se přiklonil spíš k origo topení co bylo nad přístrojovkou u novějších typů...
Ahoj, kámoše ta nádrž na naftu dole trochu zlobila. Dělal jsem mu z plechu na míru atipickou aby tam pěkně vlezla pod tu kabinu. On má sice 6911, ale je to pod tou kabinou stejné.
Padala mu nafta. Musel tam dát tuším čerpadlo, aby napumpovalo před startem naftu. Jinak točil a nechtělo to chytat. Přeci jen původní je samospád. Nejhůř když měl v nádrži málo nafty.
On taky má místo původní nádrže topení.
Padala mu nafta. Musel tam dát tuším čerpadlo, aby napumpovalo před startem naftu. Jinak točil a nechtělo to chytat. Přeci jen původní je samospád. Nejhůř když měl v nádrži málo nafty.
Tak to by jít mělo, ale nebude to jednoduché, možná bych se přiklonil spíš k origo topení co bylo nad přístrojovkou u novějších typů...[/quote]vasek.barta píše:je to sice jen nápad zatím ale chci si udělat uplně vlastní přístrojovku a upravit taM topení z felicie.nadrž bude dole pod kabinou jako na 7011 tak by to mělo jít
no já už to mám celkově namyšlené a neměl by to byt velký problem, celeu generálku beru jako upgrade 2.0 z origo 40cítky už to bylo předěláno v 84roce a kapotáž a kabina je 6911 takže celkově se snažím používat co nejvíce vylepšení z novějších modelů uř1 + svoje vlastní vylepšení a vychytávky
- vasek.barta
no já už to mám celkově namyšlené a neměl by to byt velký problem, celeu generálku beru jako upgrade 2.0 z origo 40cítky už to bylo předěláno v 84roce a kapotáž a kabina je 6911 takže celkově se snažím používat co nejvíce vylepšení z novějších modelů uř1 + svoje vlastní vylepšení a vychytávky [/quote]
já mám vstřikovací čerpadlo po g.o ale i tak na přívodu bude el.čerpadlo na časove spinané rele stejhně tak mám udělané i žhavení v sacím potrubíota píše:Ahoj, kámoše ta nádrž na naftu dole trochu zlobila. Dělal jsem mu z plechu na míru atipickou aby tam pěkně vlezla pod tu kabinu. On má sice 6911, ale je to pod tou kabinou stejné.
Jsem jedno velké ucho, dej, pak foto, jak jsi to vymyslel, mám 6911, ale již novou kabinu a nádrž mám pod kabinou, takže původní nádrž je prázdná a nevyužitá. Rovněž jsem přemýšlel dát do ní topení, origo topení ve stropě je na nic, hlava hoří a nohy mrznou.
A ještě teď jsem si vzpoměl, když jsme to dávali dohromady už po nastříkání, tak byl nějakej problém s nádrží a řízením. To původní řízení bylo nějak v pohodě a potom po nainstalování toho jednopákového kuličkového řízení tam nešla dát nádtž jak měla. Museli jsme ji zvednout trochu nahoru. Ta tyč řízení se o ní opřela a nešla ta nádrž přišroubovat.
Ještě to řazení Jsi měl už takhle předtím? Taky jsme měli připravenou tu kulisu jinou, ale nevešlo se to tam pod tu nádrž a tak jsme to nechali tak. Už jsme si na to vzpoměli, když tam byla kabina i nádrž atd.
Ještě to řazení Jsi měl už takhle předtím? Taky jsme měli připravenou tu kulisu jinou, ale nevešlo se to tam pod tu nádrž a tak jsme to nechali tak. Už jsme si na to vzpoměli, když tam byla kabina i nádrž atd.
pravě proto to chci řešit takovouto přestavbou topení s ofukem čelního skla a nohou popřípadě dalšímy dvema do strany na dveře, vyhoda 69tkový kabiny je že nasvanej vzduch k ventilatoru bode puvodním otvorem topení ze sahary takže to v zimě podpořím starým systemem s hadicí od chladičeŠéďa píše:Jsem jedno velké ucho, dej, pak foto, jak jsi to vymyslel, mám 6911, ale již novou kabinu a nádrž mám pod kabinou, takže původní nádrž je prázdná a nevyužitá. Rovněž jsem přemýšlel dát do ní topení, origo topení ve stropě je na nic, hlava hoří a nohy mrznou.
To žhavení v sání, to máš vylágrovanej motor?
Jinak nám ten motor startoval i když byly mrazy jako bejk. Po té opravě spíš po výměně ložisek v rozvodech a výměně hřídelky pro čerpadlo na servořízení to chytá hůř. Už jsme zkoušeli čerpadlem pootáčet sem tam a není to lepší. Rozvody jsou nastavené taky dobře. Ale od té opravy a zásahu do motoru to chytá hůř.
Jo kámoš má to topení tuším z Ify. Do stran jsou trubky na ofuky a když je třeba dá se otevřít celej předek a to potom valí teplo jako hutě.
Jinak nám ten motor startoval i když byly mrazy jako bejk. Po té opravě spíš po výměně ložisek v rozvodech a výměně hřídelky pro čerpadlo na servořízení to chytá hůř. Už jsme zkoušeli čerpadlem pootáčet sem tam a není to lepší. Rozvody jsou nastavené taky dobře. Ale od té opravy a zásahu do motoru to chytá hůř.
Jo kámoš má to topení tuším z Ify. Do stran jsou trubky na ofuky a když je třeba dá se otevřít celej předek a to potom valí teplo jako hutě.