Zdenkova čtyřicítečka
Moderátor: Lukashil
- zdenek
Zdenkova čtyřicítečka
Původně jsem tohle vlákno nechtěl zatím zakládat než budu hotov,ale protože mi do toho vlezla nemoc a trošku se nudím,tak jsem se nakonec přemluvil,doufám,jen,že je to naposledy...
Tak to je naše čtyřicítka, kterou máme už víc jak patnáct let a jednou opravou už prošla asi tak před jedenácti lety,nebylo to ale v takovém rozsahu,tenkrát nebylo moc času,měli jsme nějaké polnosti,teď už toho máme jen málo... odpočinek v šopě... návrat z louky a odvoz řepy... neustálý problém ze stále prasklými disky kolem šroubů na čas vyřešen... a už to začíná,plechy a následně kabina dolů... a následná nucená oprava převodovky,vylomený zub na čtverkovém kolečku z důvodu zasukování kvaltů,dělalo to randál... přesun domů a výměna brzd. obložení,prasátek a simerinků...
Tak to je naše čtyřicítka, kterou máme už víc jak patnáct let a jednou opravou už prošla asi tak před jedenácti lety,nebylo to ale v takovém rozsahu,tenkrát nebylo moc času,měli jsme nějaké polnosti,teď už toho máme jen málo... odpočinek v šopě... návrat z louky a odvoz řepy... neustálý problém ze stále prasklými disky kolem šroubů na čas vyřešen... a už to začíná,plechy a následně kabina dolů... a následná nucená oprava převodovky,vylomený zub na čtverkovém kolečku z důvodu zasukování kvaltů,dělalo to randál... přesun domů a výměna brzd. obložení,prasátek a simerinků...
- zdenek
Re: Zdenkova čtyřicítečka
umytí,odmaštění a příprava na barvu...
stříkáme....základ je základ...
horní lak...
+ nová zadní kola...
konečně i nádrž v laku...
oprava a lak přední kapoty...
...a tohle je výsledná podoba,ještě nemám úplně dodělanou elektriku a boudu budu dělat asi přes zimu v dílně...
To jo, už se těším, jak bude komplet dodělanýfilip píše:To je nádhera.Hezčí než nový.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- k.ondra89
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím krásná práce Kabina bude ta co tam byla?
- zdenek
jj,kabinu nechám, a když už není malá kulatá z rámem,mě se tahle líbí.
Myslim,ze teraz uz ho vytiahnes prevetrat len v Nedelu,ked sa nerobi
Co si pouzil za farby?Ked si menil to koleso,mesil si uz aj loziska?A este jedna,tie zadne plaste,to su TZ13?
Co si pouzil za farby?Ked si menil to koleso,mesil si uz aj loziska?A este jedna,tie zadne plaste,to su TZ13?
- zdenek
Díky kluci,ještě je na tom spousta práce,aby to bylo tak jak bych chtěl,při výměně toho čtverkového kolečka jsem musel vyměnit i tu hřídel,na které to chodí,byla nějaká chycená a to nový kolo jsem na to nemohl nasadit,ložiska jsou taky nový,když už tak už,jinak barva motoru a celého spodku je šedá syntetika,je to z důvodu snadnějších oprav,když něco odřu tak to hned spravím,modrá barva je akrylátka,původně jsem ji chtěl koupit a šel se poradit s kamarádem lakýrníkem,no a on tam někde vyštrachal tudle,trošku ji bílou zesvětlil a vzniklo toto,kola na zadku jsou turecké výroby,mě na to nedělní jezdění vydrží sto let,aspoň doufám,jestli je to TZ13 nevím,není to nikde uvedeno,byla to taky taková náhodná koupě,jsou to16,9/14-28,chtěl jsem na zadek větší...
- zdenek
teď jsem trošku přestal s prací,trošku jsem marodil a když jsem začal nějaké pokusy,tak jsem se zasekl na elektrice,doufám,že to brzy překonám.....
- zdenek
dnes jsem se rozhodl,že čtyřicítku schovám pod střechu,ale jak jsem předpokládal,baterie odmítala spolupracovat,už to má asi za sebou,museli jsme ji roztáhnout dvacítkou....
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
vypada to velice luxusne a nepremyslel jsi nad tim jak zadelas zezadu tu kabinu nebo tam nechas jen to horni sklo a to ti staci ????zdenek píše:dnes jsem se rozhodl,že čtyřicítku schovám pod střechu,ale jak jsem předpokládal,baterie odmítala spolupracovat,už to má asi za sebou,museli jsme ji roztáhnout dvacítkou....
- zdenek
jj,zadek kabiny by bylo dobré nějak uzavřít,už jen kvůli tomu,že bych chtěl využívat topení,ale ještě nevím jak to udělat,ramena hydrauliky jdou dost vysoko do boudy a zabírají moc místa v boudě,když to uzavřu,zase si dozadu nikdo pohodlně nesedne....
- octaviaman 1
Zdenku to uzavření zadní části je na kabině co máš velký problém.zdenek píše:jj,zadek kabiny by bylo dobré nějak uzavřít,už jen kvůli tomu,že bych chtěl využívat topení,ale ještě nevím jak to udělat,ramena hydrauliky jdou dost vysoko do boudy a zabírají moc místa v boudě,když to uzavřu,zase si dozadu nikdo pohodlně nesedne....
Znám to - moc jsem to chtěl taky upravit na 3011. Měli jsme stejnou kabinu.
Na konec jsme se musel spokjit jen s plachetkou kterou jsem spouštěl ze zadního okénka.
Jednou jsem měl nastrkané desky v těch vodících lištách v zadní části kabiny ale - POZOR - nesmí se zvedat hydraulika a zase se tam pořádně nesedne spolujezdec
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
no jeste k te kabine kdyby nevadilo ze by byla ta kabina mensi a nesedl si tam spolujezdec tak sem videl jak to ma jeden borec z valtic udelany, ma ze zetoru 4011 udelany vinicni traktor a v tom motor 5211 kdyby jste chtely foto tak muzu poslat ale ta kabina je zakoncena tak 20 cm za ridicem a me se to teda libi ale uz za ridice nic nedate