Zetor 3011 od Zetora 3011
Moderátor: Lukashil
-
Zetor 3011 od Zetora 3011
Tak zbyla o vánocích chvíle času,tak přidám k nahlédnutí náš Zetor 3011.Máme k němu pár pomocníků,které postupně budu přidávat.
Třicítku jsem koupil cca před 5-ti lety.Měla pokaženou převodovku(vyskakovaly rychlosti).Takže následovala oprava.Poté trocha barvy ať trochu vypadá traktor k světu.S motorem zatím žádné problémy nebyly.I když jsem ho musel taky rozdělat a domontovat kompresor.Ten motor byl vymontován s vojenské centrály.A bývalý majitel jezdil bez vzduchu.
Třicítku jsem koupil cca před 5-ti lety.Měla pokaženou převodovku(vyskakovaly rychlosti).Takže následovala oprava.Poté trocha barvy ať trochu vypadá traktor k světu.S motorem zatím žádné problémy nebyly.I když jsem ho musel taky rozdělat a domontovat kompresor.Ten motor byl vymontován s vojenské centrály.A bývalý majitel jezdil bez vzduchu.
- stano 4011
Re: Náš Zetor 3011
ktore rychlosti ti vypadavali 2 a 3,mal si rozbitu drazkovu hriadel ?
Já bych tipnul že 4ka a nebo redukce, vysypaná jehlová ložiska??
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Co to máte na tom předku???? Vzduchojem místo závaží,nebo co to je???? Čím je to naplněné??? Taky jsem o náhradě závaží nečím takovým přemýšlel
-
Je to závaží a kastl na řeťezy.Často používám naviják a při senech pásový obracák(Ton).Máme louky v kopcovitém terénu tak je to taková jistota.A ten naviják používam hlavně k přiblížení dřeva k cestě nikam daleko netahám.Takže to závaží je jen na vyvážení traktoru.
-
-
Tady je štípačka.Máme ji asi 6 let.Vše původní jen manžety v pístnici jsou vyměněné.A zvedání špalku jsem dodělal.
-
A tady je video navijáku http://www.youtube.com/watch?v=FjFg-iu-GCM
- pepa.traktor
ale nejde mi to video pustitZETOR 3011 píše:A tady je video navijáku http://www.youtube.com/watch?v=FjFg-iu-GCM
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
-
Už by to mělo jít .Ono to chvíli trvá než se to uloží.
K tomu videu. Z3011 máš pěknou, jaké otáčky dávaš na kardan při používání navijáku?? Ty moc nehledíš, nejprve to vzalo s sebou stromek, pak uvážeš natvrdo za strom kladku! Z kopce po zmrlém to jde vždy dobře
-
Otáčky používam normalizované 540ot/min.
Nechci ti do toho kecat, ale pokud používáš na naviják 540ot, tak se u Z3011, občas stane, že se nakroutí kardan, proto, se u pozdějších typů, už dělal dělenej,ZETOR 3011 píše:Otáčky používam normalizované 540ot/min.
Pokud tomu chceš předejít, tak musíš používat kardan přes převodovku, tam už to nehrozí.
Kolo náhonu na 540ot je úplně přední části převodovky a tam je vývodová hřídel slabší a ještě na té délce, však i návod k obsluze, praví, že při větčím zatížení kardanu, nutno používat otáčky řazené přes převodovku.
-
To že kolo náhonové hřídele je uplně v předu vím,protože jsem měl převodovku celou rozdělanou (při výměně jehlových ložisek) a taky mám jednu hřídel náhraní.Ale já si myslím že to s tím ukroucením nebude tak horké,protože ten naviják má převod 40ot.na náhonu 1ot. na bubnu a taky ,když už prokluzuje spojka na navíjáku to znamena max. zatěž tak motor o žádné zátěži neví.Proto jsem volil tuto konstrukci navijáku.
Re: Zetor 3011 od Zetora 3011
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak na převodovku 3011.Udelali jsme opravu a kvalty furt drnčí a hlavně pětka,nejspíš o něj drnčí trojkové kolo a také to dělá dost zpátečka. A když se hodně dotáhnou pojistky tak už ne ,ale moc v tom nejdál řadit.Tak kdyby jste věděli někdo jak na to tak napište .
Dík.
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak na převodovku 3011.Udelali jsme opravu a kvalty furt drnčí a hlavně pětka,nejspíš o něj drnčí trojkové kolo a také to dělá dost zpátečka. A když se hodně dotáhnou pojistky tak už ne ,ale moc v tom nejdál řadit.Tak kdyby jste věděli někdo jak na to tak napište .
Dík.