Zetor 3011 - Květuš od Jožana
Moderátor: Lukashil
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor 3011 - Květuš od Jožana
Dneska jsem zjistil, že nějakej umělec opravoval řadicí vidličky v převodovce. Na prasáka to svařil ale tak funguje to no
Pravděpodobně nic neobvyklého, já to tam mám taky tak a rozhodl jsem se to neřešit - drží to, drží.
Jak to ale jednou povolí a spadne mezi zuby tak bude vymalováno. To ale platí i pro originální nýtovanou verzi.
Jak to ale jednou povolí a spadne mezi zuby tak bude vymalováno. To ale platí i pro originální nýtovanou verzi.
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
OSEVAN S03-060 (viewtopic.php?f=7&t=57185&p=821538#p821538)
ISEKI TA235
ISEKI TA235
- zetorak jirka
To neřeš, dneska jsou vydlice už z výroby vařený a nemá to na nic vliv jestli je vařená nebo nýtovanáJ.Pucera píše:Dneska jsem zjistil, že nějakej umělec opravoval řadicí vidličky v převodovce. Na prasáka to svařil ale tak funguje to no
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem přišel na to, že na 4 je ulomenej zoubek na hnaný hřídeli. Určo chci vyměnit celé soukolí. Tam je to spodné kolo na hřídeli na pevno nebo je sundavací? Zatim jsem to nezkoumal. Na netu jsem našel kola zvlášť na 4 bez hřídele.
Převodovku jsem zatim nerozebral, jen jsem sundal víko a kouknul na to. Zatim nebyl čas se traktorkem pořádně zabývat
Převodovku jsem zatim nerozebral, jen jsem sundal víko a kouknul na to. Zatim nebyl čas se traktorkem pořádně zabývat
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes jsem vyndal kolo čtyřky, to na hnací hřídeli. Je vidět ulomenej zoubek. Jak se tohle muže stát?
Jednoduše, kdo má zdravý a silný ruce, tak zařadí vždycky.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Stane se to tehdy, když má traktor zapřihlej těžký náklad je na pevným podkladu a někdo se zkouší rozjet na 4ku způsobem, že dá půl plynu a rychle pustí spojku. Tohle je ještě ta lepší varianta (relativně až na celou rozborku převodů) už jsem viděl i u Z3011 překroucenou poloosu do diferáku.
Zdravím,
tak tohle přesuvné kolečko 4/5 je ta lepší varianta - být to kolo na předlohové hřídeli tak to by byla větší zábava
Tohle je "relativně" jednoduchá výměna.
Já jsem oddělával hřídel po hřídeli, ne že by mne lupla kola ale proto, že mi šíleně hrkala všechna ložiska - ta předlohová hřídel mi dala zabrat.
tak tohle přesuvné kolečko 4/5 je ta lepší varianta - být to kolo na předlohové hřídeli tak to by byla větší zábava
Tohle je "relativně" jednoduchá výměna.
Já jsem oddělával hřídel po hřídeli, ne že by mne lupla kola ale proto, že mi šíleně hrkala všechna ložiska - ta předlohová hřídel mi dala zabrat.
Majitel stavebnice značky "ZETOR" - model Z3011 - M1:1 ( viewtopic.php?f=32&t=43465 )
ISEKI TA235
ISEKI TA235
-
- Kontaktovat uživatele:
No když už jsme u toho. Jak se vyndá ta spodní hřídel? V chytrý knížce píšou o stahováku. Musim to nějako dostat ven, abych vyměnil to kolečko. Má někdo nějakej fígl?
Veselda: Zub je ulomený na spodním kole. Je to kolečko 4 a 3. Tudíž stejnak musim vyndat spodní hřídel. 4 a 5 se řadí jen tou přesuvkou. Taky je lepší měnit soukolí, než jedno kolo.
Veselda: Zub je ulomený na spodním kole. Je to kolečko 4 a 3. Tudíž stejnak musim vyndat spodní hřídel. 4 a 5 se řadí jen tou přesuvkou. Taky je lepší měnit soukolí, než jedno kolo.
Zdravím,
tak to jsem se pěkně překoukl.
Je přesně tak jak píše chytrá kniha, je na to stahovák. Tedy přesně dva.
Já měl sundanou rozvodovku od převodovky a stahoval jsem to dozadu - nejsem si jistý zda to dopředu jde.
Tedy nejdříve musela dolu hřídel na redukce - na to je speciální stahovák - obrázek mám někde ve svém vláknu (4. stránka)
No a na tu druhou hřídel mi stačila závitová tyč v metráži (co projde skrz hřídel) + nějaké vymezovací a opěrné elementy co dům dal - bohužel nemám foto - no ale dolů se tomu moc nechtělo, zpět to bylo ještě horší.
To kolo je dvojkolo pro rychlosti 2/3.
tak to jsem se pěkně překoukl.
Je přesně tak jak píše chytrá kniha, je na to stahovák. Tedy přesně dva.
Já měl sundanou rozvodovku od převodovky a stahoval jsem to dozadu - nejsem si jistý zda to dopředu jde.
Tedy nejdříve musela dolu hřídel na redukce - na to je speciální stahovák - obrázek mám někde ve svém vláknu (4. stránka)
No a na tu druhou hřídel mi stačila závitová tyč v metráži (co projde skrz hřídel) + nějaké vymezovací a opěrné elementy co dům dal - bohužel nemám foto - no ale dolů se tomu moc nechtělo, zpět to bylo ještě horší.
To kolo je dvojkolo pro rychlosti 2/3.
ISEKI TA235
ISEKI TA235
-
- Kontaktovat uživatele:
Veselda: Díky, o tom stahováku jsem nechtěl slyšet no budu ho muset někde sehnat, bo nevim jestli to vyrobím. Nejdřív se poptám po známejch. Mam skříň převodovky oddělanou od rozvodovky, tak to pujde klasicky.. no vyndat to musim, tak se uvidí.
S tím kolem se s tebou nechci hádat, ale podle nákresů převodovky to kolečko co mam v háji je na 4 a 3. Se podívej, tu je odkaz na nějakej materiál, kterej jsem našel na netu. Je to hezky nakreslený, ale je tam spousta kravin... třeba ruční brzda, vidličky řazení nemaj nakreslený ty pojistky... ale pro představu to stačí. Jinak to najdeš i v návodu k obsluze. Z toho jsem taky vycházel s mým úsudkem.
http://jozzan.rajce.idnes.cz/Zetor_-_pl ... odovka.jpg
S tím kolem se s tebou nechci hádat, ale podle nákresů převodovky to kolečko co mam v háji je na 4 a 3. Se podívej, tu je odkaz na nějakej materiál, kterej jsem našel na netu. Je to hezky nakreslený, ale je tam spousta kravin... třeba ruční brzda, vidličky řazení nemaj nakreslený ty pojistky... ale pro představu to stačí. Jinak to najdeš i v návodu k obsluze. Z toho jsem taky vycházel s mým úsudkem.
Pravda je na tvé straně - je to 3/4 - katalogové číslo 3011 1919 dokud se opět nepletuJ.Pucera píše:Veselda: Díky, o tom stahováku jsem nechtěl slyšet no budu ho muset někde sehnat, bo nevim jestli to vyrobím. Nejdřív se poptám po známejch. Mam skříň převodovky oddělanou od rozvodovky, tak to pujde klasicky.. no vyndat to musim, tak se uvidí.
Já si ten stahovák půjčil ze školy kam jsem chodil - nevím jestli je u Vás nějaká zemědělka kde by to mohli mít, ale třeba by to byla taky šance.
ISEKI TA235
ISEKI TA235
-
- Kontaktovat uživatele:
No taky mě to napadlo. Kamarád učí na takový škole. Dneska ho snad zastihnu a zeptám se.. Pak mam ještě pár možností v záloze.. no uvidím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím!
Dnes jsem si ze šrotiště přinesl část předního vývodového hřídele, tu konzoli.
Mají tam i slušnou bržděnou nápravu na vlečku. Pneu nic moc, ale dalo by se to použít.
foto:
http://jozzan.rajce.idnes.cz/ruzne#Obraz062.jpg
http://jozzan.rajce.idnes.cz/ruzne#Obraz061.jpg
Pokud máte někdo zájem tak se rychle ozvěte než to někdo koupí, nebo než se to vyveze. Prodej je 10 Kč/kg. Je to ve Slaném.
Dnes jsem si ze šrotiště přinesl část předního vývodového hřídele, tu konzoli.
Mají tam i slušnou bržděnou nápravu na vlečku. Pneu nic moc, ale dalo by se to použít.
foto:
http://jozzan.rajce.idnes.cz/ruzne#Obraz062.jpg
http://jozzan.rajce.idnes.cz/ruzne#Obraz061.jpg
Pokud máte někdo zájem tak se rychle ozvěte než to někdo koupí, nebo než se to vyveze. Prodej je 10 Kč/kg. Je to ve Slaném.