Mastnakova 4011
Moderátor: Lukashil
Re: Mastnakova 4011
Jojo, ale tohle je malina
Ak tam das namiesto srobov styfty, tak je dost mozne ze pri namontovanych hlavach na motor budes mat problem nasadit potrubia ktore potom nemusia tesnit. Nezabudaj ze kazda hlava moze inak sediet. Hlavne obtok vody a sanie. Keby tam mali byt styfty tak by ich tam dali vo vyrobe. Zase ten srob ma vyhodu taku ze pri demontazi napr, sacieho a vodneho potrubia s motora nemusis rozobrat plecharinu. Potrubia vyberies so srobamy v dierach pekne dohora. U styftov potrebujes miesto do strany aby si tie potrubia stiahol dole. Pri montazi davam na zavity srobov (hlavne vyfukovych) kus grafitovej vazeliny a neni problem ich vysrobovat aj po rokoch.
- riči
- Kontaktovat uživatele:
přátele,poradite nekdo ...čim je nejlepší zalepit mrazovky na hlavách? nekdo riká tmel,nekdo hermetik...
Tmel, hermetik mám už jen na přivonění Někdy je vidět že to je přetřený barvou.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- riči
- Kontaktovat uživatele:
Díky.ok ..a tmel-presněji jakej JAKYKOLIV TESNICI TMEL NA MOTOR?
Klasický motorový silikón, ja používam Kim Tec, v podstate iný u nás v Zetore nemajú. Daj ho tam len takú teňučkú vrstvu, ono keď mrazovku dobre zaklepeš, tak by mala držať a tesniť aj bez silikónu.
- riči
- Kontaktovat uživatele:
ok,díky
v nouzi cca před 25roky sem tam nandal nitrobarvu.....
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
Mrazovky taky dávám na barvu
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
- riči
- Kontaktovat uživatele:
jeste jednu radu bych potřeboval... kdy ,za jak dlouho znovu pretáhnout hlavy? po vymeně tesneni,mrazovek.
Dnes jsem ozivil stroj, nahodil jsem pumpu, trubky, chladic a taky novej budik na olej a cidlo. Traktor chytnul na otoceni. Tlak teda vylitnul ze budik nestacil mohlo to bejt 7atm. Na volnobech to po asi 5 minutach padlo na 5. Nechal jsem blafat chvilkama pridaval aby se to ohralo. Chtel jsem zkusit termostat, ale nedostal jsem se ani s deckou nad 70. Je teda pravda ze jsem moc neturoval. Po ohrati a 1500otackach se ustalil tlak na 6atm.
No sel jsem jeste vecer okolo traktoru a koukam ze se budik zastavil na 3... takze budk z SK ( ukrajineksej ) je nejspis kaput nebo zmetek. Takze na volobeh by to pak vychazelo 2atm a na 1500otacek 4 a to by uz asi sedelo. Jestli bude pasovat sroubeni u budiku na 25ce tak zkusim ten.
Tlak oleje by měl být 3atm +-1atm(v rozmezí 2atm-4atm je tlak vpořádku: pozor na převody jednotek, atm už se nepoužívá), při teplotě 100°C při 2000 ot/min.
Redukční ventil tlaku oleje je v těle olejového čističe, je tam i přimý podélný ventil zajištuje mazaní když se ucpe filtr.
Redukční ventil tlaku oleje je v těle olejového čističe, je tam i přimý podélný ventil zajištuje mazaní když se ucpe filtr.
a ten samotný ventil sa dá aj niejak nadstaviť??? lebo mám 30-tku a na volnobehu aj za tepla ide na 6 a v otáčkach aj na 10, čo si mylím že je už velmi dostthovt píše:Tlak oleje by měl být 3atm +-1atm(v rozmezí 2atm-4atm je tlak vpořádku: pozor na převody jednotek, atm už se nepoužívá), při teplotě 100°C při 2000 ot/min.
bejvalý Kramer KL 200
chvílková záležitosť Zetor 25a
budúci veterán 3011
Znova 25A https://sulonr.rajce.idnes.cz/Zetor_25aNR/
chvílková záležitosť Zetor 25a
budúci veterán 3011
Znova 25A https://sulonr.rajce.idnes.cz/Zetor_25aNR/