Přestavba 4011, 5611 náprava, kabina 6911, posilovač.

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
ota

Re: Přestavba 4011, 5611 náprava, kabina 6911, posilovač.

#76 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, no ty závaží, někdy se stane, že praskne péro v ve svisláku. Já chtěl dát taky všechny závaží. Kámoš mi to rozmluvil. Jemu to pero prasklo dvakrát. Mám jen tři a je to dostačující. Zatím když něco vezeme na bedně nebo když je v ramenou pluh, je to dobrý. Předtím než jsme to předělali, tak to často chodilo po zadních. Teď jen vyjmečně. Je to hodně znát, ten jinej předek a ty tři závaží. Scháněl jsem je alespoň dvě lehký ještě. Ale zatím to nechám takhle, je to pohoda.
Tak to bych měl Tvůj traktor trošku znát. Když jsem byl jednou v Janovicích, kupoval jsem tam traverzy na strop. Přijel tam pán s traktorem a za ním autogen byl z dílny. Ty traverzy mi přeřezával na půl. Ukazoval nám traktor, bo jsme tam byli taky s naším traktorem a valníkem. Tak jsme kecali a porovnávali. Jenže už si to nepamatuju, jak vypadal a co povídal. :zapomel:

**Radek**

#77 Nový příspěvek od **Radek** »

Oto tady je ta nádhera :-)

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 44&t=36943

Motor je tam 67ka napsaný v TP. Teď to zatím jezdí. Až bude hotová 40ka. Pustím se do dodělání koleček předního náhonu.

**Radek**

#78 Nový příspěvek od **Radek** »

Práce stojí, zatím se schání zbytek věcí! :pohar:

Traktor bude mít černý nástřik, šedý se mi nelíbí. Blatníky a kapota budou modré. Světla v plastové masce vepředu.

filip

#79 Nový příspěvek od filip »

Máš to moc pěkné. 8)
Jen jak dáš černý spodek a světla do kapoty, tak už se k tomu ta modrá barva moc nehodí. Pak je to takové - ani ryba ani rak.
Mám taky 4011 přestrojenou časem na hranatou, jen s původní nápravou.
Přílohy
P1060565 [800x600].JPG
4011, 25 A, Zebra, Prcek

jimmy 4011

#80 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

V tomhle bych si dovolil souhlasit s panem Hejmou.,,Modrá je dobrá" 8) :vysmech:
Přílohy
P1120155.JPG
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

filip

#81 Nový příspěvek od filip »

No jo, ty máš ale světla venku, to je něco jiného. :smich:
4011, 25 A, Zebra, Prcek

ota

#82 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, no ja, modrá je modrá, ale to ostatní má být tou zlatozeleno stříbrnou. Taky jsme to na traktoru měli původně. Jenže to bylo tak dorasované a modrá už nebyla dobrá. Loupala se, bo to někdo nastříkal acetonovkou na syntetiku a ještě i natřel štětkou. Bylo to flekatý jako kravička.
Já chtěl modrou a tu zlatou. Jenže syn a pantatíkem červenou a černou, jako klasika Zetor. Tak se to udělalo tak a je ten traktor veselejší, než byl. Jenže jsem udělal chybu, měl jsem to nakonec navrch stříknout tím dvousložkovým lakem na metalízu, kterej jsem koupil když jsme stříkali kloubáček. To je lesk jako blesk a drží. Tady na té barvě to je už malinko omoklé. Stojí pořát venku, garáž je nařezaná a srovnaná ve štose, jen ji postavit. No ale já to sám nedám. A ostaním to je tak nějak jedno. :(

**Radek**

#83 Nový příspěvek od **Radek** »

Kluci dělám z toho co mám :-D. Jinak jsem to modré viděl a světla byly v masce a moc se mi to líbilo!

Jimmyho 4011 co je na obrázku se mi taky líbí. A ty světla v masce, to je detail. Ale mám doma kapotu co na světla ven není dělaná a upravovat to nebudu.

Hannz4011

#84 Nový příspěvek od Hannz4011 »

Ahoj,pokračuješ stim pěknej. Udělej ho modrého,4011 do červené řady nepatří. Já ho mám také modrého,hranatou kapotu ze světli venku. O víkendu jsem dal na kapotu i lišty a hned to vypadá jinak. Koukni na mé vlákno.

**Radek**

#85 Nový příspěvek od **Radek** »

Hanz 4011, občas k tobě mrknu jak válčíš. :-)

Dneska jsem trošku pokročil. Pravé kolo jsem bohužel nedokončil. Je vybité pouzdro svisláku, vůle že mi dřelo závaží o nápravu :-D

Fotka

ota

#86 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, a to jsi ty svisláky nevyndal a neopravil? No když už to takhle děláš, svisláky ven, navařit stočit a napasovat na pouzdra. To je základ a když to dáváš dohromady a tohle necháš, skoro to nemá smysl sestavovat. Já jsem si to připravil předem, potom jsem to rozhodil navařil stočil a spasoval. Protočil jsem stávající pouzdra na svislák. Nahoru jsem dal pouzdra nová. Takhle jsem rozházel všechno na nápravě. Stačí když je vyběhanej středovaj čep a ten Ti udělá takové vůle že by jsi se divil. Samo že jsem dával novej i pouzdra.
Přílohy
Navařeno!.jpg
Přetočený svislák.JPG
Pouzdro.JPG
Spasováno.JPG

Hannz4011

#87 Nový příspěvek od Hannz4011 »

Ahoj Rádku.Mi povídej o řízení,jsem zněj úplně hotovej.Nevím jestli jen zrepasovat tu skříňku řízení nebo nebo to překopat celý,něco jako to děláš ty. Každopádně to musím řešit co nejdříve. U tebe to vypadá ze do sezóny vyjedeš 8) .

dušanko

#88 Nový příspěvek od dušanko »

**Radek** píše:Pro mě je ta malá kabina nekomfortní. Oproti malé kabině je jen o 10 cm širší. Je pravda, že je ale nižší. Potřebuji aby se do ní vešly 3 lidi. Motorová pila. Navíc 40 má mizerné řízení. A proto se přejde k této upravě. Pořád to pro mě bude 40ka spotřebou paliva. Pouze je to inovace. Prostě se z ní stane 5611.
v traktore sa smú podľa vyhlášky prepravovať najviac dve osoby-vodič a spolusediaci, všetko je to pekné ale takéto skladačky by tu na Slovensku nikto nezlegalizoval
Duško

**Radek**

#89 Nový příspěvek od **Radek** »

Oto nedělal, druhá strana je dobrá. Nedělám věci které nejsou vyloženě nutné. Něco málo se bude muset dodělat už za provozu. Jinak to nejde. Časem se ukáže :-D

Oto na těch svislákách je ještě originál povrchová úprava, to jsi taky nechal udělat?

No s tou legalizací. Zetor pouze inovoval. Na tom traktoře není nic co by jakkoliv někoho ohrožovalo. Technik STK podle postupu zkontroluje v bodech danné věci.

V TP nikde není napsáno jestli tam je malá nebo velká kabina. Druh nápravy - kola co tam mám jsou stejné. Posilovač taky v TP není, druh řízení : jednostranné, dvoustranné taky není napsané. Bavil jsem se s kamarádem co dělal na STK a nevidí v tom problém.

Traktor bude brzdit, nebude vůle v řízení, nebude tam únik kapalin. - NENÍ PROBLÉM

A o tom co si děláte na Slovensku, to je mi jedno uplně :-D

ota

#90 Nový příspěvek od ota »

Na svislákách se dělala povrchová ůprava třeba v generálce, tvrdochrom. Takové čepy mám někde doma taky. Už byly slabé tak se daly nachromovat. Ale nedával jsem je. Zvolil jsem klasiku, nenachromované. Někde mám taky doma nachromovaný svislák co běhal v traktoru. Je ošoupaný ke straně. Je to vidět na tom chromu. Je to vyšoupané do šišky tak 1,5 mm šiška. Ono se to nezdá, ale když se to změří přesnějším měřidlem, mají ty svisláky používané šišku. Měřil jsem asi pět svisláků. Jeden byl celkem dobrej. Ostatní měly šišku jak jsem psal až 1,5 mm. když to sesadíš a je tam tahle vůle, je to potom znát na řízení. Taky jsem tím prošel. Pantaťík to kdysi měnil pouzdra a dali tam svisláky původní a za chvilku tam byla vůle. Dělali to zbytečně.
Právě když to je takhle rozebrané, je k tomu dobrej přístup a dobře se to dělá. Když jsem rozebral portály a dělal uzávěrku, jejda to bylo řečí. Ale teď funguje jak má a to se vyplatilo. Dřív nedržela ani když by na ní stáli dva chlapáci. Teď drží jako fík. 8)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“