Zetor 4011 - Frankenstein
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 4011 - Frankenstein
sundej okna ať máš rám co nejlehčí, zadní a boční jsou v pohodě, boční mají své rámy chycené v rozích, přední pokud neplánuješ nějaké brokování kabiny bych nesundával.
pak už jen vepředu povolit matice a vytáhnout tyč co drží kabinu na přední trubce a vzadu jsou na každé straně 2 šrouby myslím m 16, možná půjdou hůř vyrazit protože kabina by měla mít ,, silentbloky" takže ta guma může bát zaříznutá do šroubu, záleží kdo to kdy měl předtím dole a jak to udělal
aby to bylo co nejlehčí tak bych sundal i střechu. jinak se dá sundat postupně kurtami kdybys neměl kladkostroj, pak nepotřebuješ ani 4 háček jak jsi říkal na tom videu, vepředu jedna kurta, vzadu druhá a kabina bude podél toho trámu ve stodole. a postupně nadzvedávat
nejdřív najeď do stodoly sundej kabinu, nebo třeba závaží aby ses lépe dostal ke šroubům co kabinu drží vzadu, pak do stodoly a kabinu dolů. traktor pak bude ,, pojízdný" ale bez kabiny.
další možností je kabinu jen zvednout vzadu, ale to záleží jestli máš místa vepředu mezi nádrží a kabinou, to se pak dá nechat kabinu na předním držáku a zvednout zadek kabiny aby šly vyndat její držáky a šly vyndat zadní držáky
pak už jen vepředu povolit matice a vytáhnout tyč co drží kabinu na přední trubce a vzadu jsou na každé straně 2 šrouby myslím m 16, možná půjdou hůř vyrazit protože kabina by měla mít ,, silentbloky" takže ta guma může bát zaříznutá do šroubu, záleží kdo to kdy měl předtím dole a jak to udělal
aby to bylo co nejlehčí tak bych sundal i střechu. jinak se dá sundat postupně kurtami kdybys neměl kladkostroj, pak nepotřebuješ ani 4 háček jak jsi říkal na tom videu, vepředu jedna kurta, vzadu druhá a kabina bude podél toho trámu ve stodole. a postupně nadzvedávat
nejdřív najeď do stodoly sundej kabinu, nebo třeba závaží aby ses lépe dostal ke šroubům co kabinu drží vzadu, pak do stodoly a kabinu dolů. traktor pak bude ,, pojízdný" ale bez kabiny.
další možností je kabinu jen zvednout vzadu, ale to záleží jestli máš místa vepředu mezi nádrží a kabinou, to se pak dá nechat kabinu na předním držáku a zvednout zadek kabiny aby šly vyndat její držáky a šly vyndat zadní držáky
kdo si hraje nezlobí
@jindra nakonec se priklanim k tomu, ze ji jenom naklopim dopredu. Melo by to snad jit... neni potreba ji naklopit moc. Dikz za tip s tema oknama, to jsem nevedel, ze se i ty bocni daji vyndat.
nwa - prosím vyfoť detail toho bočného okna. Myslím ta ako je to tam uložené... Ďakujem.
záleží kolik je místa mezi nádrží a kabinou. myslím že jsem u nějaké této kabiny viděl že čelní plech šel vyndat - u mé je přivařený a místa mám málo takže naklopení kabiny dopředu nejde, ale třeba tam máš víc místa nebo máš plech šroubovaný
okna jsou v rámečku a drží v rozích ( sklo je usazené v rámu skla pomocí gumy) a v rozích jsou trojúhelníky s navařenými šrouby M 8 - kabina má také trojúhelníkové výztuhy v rozích s dírami pro ty šrouby a přes ně je ten rámeček přišroubovaný
okna jsou v rámečku a drží v rozích ( sklo je usazené v rámu skla pomocí gumy) a v rozích jsou trojúhelníky s navařenými šrouby M 8 - kabina má také trojúhelníkové výztuhy v rozích s dírami pro ty šrouby a přes ně je ten rámeček přišroubovaný
kdo si hraje nezlobí
Este som sa nestretol s tym aby sa nedala kabina vzadu mierne pridvihnut kvoli vybratiu portalov. Ci to bola 56XX, 57XX, 67XX 69XX furt tam bolo tolko miesta v predu okolo nadrze aby sa kabina dala vzadu dostatocne pridvihnut bez poskodenia nadrze. Ono ked das koleso dole tak keda na ram kabiny a prirubu pozries, tak ti bude jasne ze tu kabinu zase tak vela dvihat netreba. Kvoli demontazi portalov by som celu kabinu nedaval dole ani omylom Ked som kedysi menil obal rozvodovky na 7245 tak som kabinu dole nedaval. Zostala pekne na svojom mieste.
@Petr768 OK, vyfotim. Jenom se tam ted tri tydny nedostanu... zkusim poprosit zenu, jestli by to zvladla.
@Jindra Hele me to taky vrtalo hlavou, protoze ta 4011 ma vetsi nadrz, nez 2011 a 3011. Ale pak jsem si vsimnul, ze ta kabina se nepreklapi v ose te predni steny, ale jeste trochu vic vepredu, protoze dole dopredu jsou navareny takovy drzaky a osa je na jejich spici. Takze se ta kabina pri preklopeni zaroven trochu zvedne. Spatne se to popisuje ale vydrzte, uz striham video, kde jsem to natocil.
@Pavel SK Jj, mas pravdu. Melo by to jit uplne normalne. Me jenom chvili trvalo, nez jsem si to poskladal v hlave. Samouk, no
@Jindra Hele me to taky vrtalo hlavou, protoze ta 4011 ma vetsi nadrz, nez 2011 a 3011. Ale pak jsem si vsimnul, ze ta kabina se nepreklapi v ose te predni steny, ale jeste trochu vic vepredu, protoze dole dopredu jsou navareny takovy drzaky a osa je na jejich spici. Takze se ta kabina pri preklopeni zaroven trochu zvedne. Spatne se to popisuje ale vydrzte, uz striham video, kde jsem to natocil.
@Pavel SK Jj, mas pravdu. Melo by to jit uplne normalne. Me jenom chvili trvalo, nez jsem si to poskladal v hlave. Samouk, no
nwa - foto neponáhla, kabínu budem robiť neskôr.
Ty máš ten predný spodný držiak kabíny nejaký nadvarený. Je to vidieť na tvojej fotke.
Ja na 3511ke mám menšiu nádrž a pred ňou je baterka - na fotke je to vidieť. Zátka nádrže je pod rámom kabíny
https://img34.rajce.idnes.cz/d3403/17/1 ... .jpg?ver=0
Neviem ako je to u 4011ky.
Čo som si všimol, tak máš aj iné závažie - tvoje je z novšieho typu na 3 šróby.
3011, 3511, 4011, 4511 má závažie 6 šróbové...
Edit: ten predný plech kabíny mám k rámu privarený.
Ty máš ten predný spodný držiak kabíny nejaký nadvarený. Je to vidieť na tvojej fotke.
Ja na 3511ke mám menšiu nádrž a pred ňou je baterka - na fotke je to vidieť. Zátka nádrže je pod rámom kabíny
https://img34.rajce.idnes.cz/d3403/17/1 ... .jpg?ver=0
Neviem ako je to u 4011ky.
Čo som si všimol, tak máš aj iné závažie - tvoje je z novšieho typu na 3 šróby.
3011, 3511, 4011, 4511 má závažie 6 šróbové...
Edit: ten predný plech kabíny mám k rámu privarený.
koukal jsem na video, držáky kabiny jsou přišroubované na portálech takže na zvednutí kabiny by to mohlo jít tou montpákou a podkládat, ale pak se bude muset kabina podložit jiným způsobem protože držáky přijdou stejně dolů.
jinak na vnitřní plechy kabiny a na blatníky existují výkresy, výkresy na blatníky by se musely upravit protože jsou na kola k 3011 a ty jsou užší
jinak na vnitřní plechy kabiny a na blatníky existují výkresy, výkresy na blatníky by se musely upravit protože jsou na kola k 3011 a ty jsou užší
kdo si hraje nezlobí
tahle bouda co tam má nejni ze 40tky, ale vypadá to na 30kovou ( podle těch navařenejch předních držáků )
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]
jo to už se ví, to se řešilo hned na začátku, proti 4011 je o 10 cm kratší
kdo si hraje nezlobí
Po dlouhé dlouhé době jsem se opět dostal k Frankensteinovi. Dneska jsem překonal sám sebe a sundal obě zadní kola... a neumřel u toho. I když se přiznám, že jsem měl na mále. Video bude příští týden.
Ale pořídil jsem si do dílny pomocníka, kterého jsem si měl pořídit už dávno - žirafu. Záznam zde:
https://youtu.be/vHwY6EEgrhQ
Ale pořídil jsem si do dílny pomocníka, kterého jsem si měl pořídit už dávno - žirafu. Záznam zde:
https://youtu.be/vHwY6EEgrhQ
žirafa je supr věc, mám tu samou (nebo skoro, však oni to ti číňani kopírujou i sami od sebe), koupenou na bazoši jako už lehce použitou za asi čtyři táce. Kromě těch pidikoleček naprosto vyhovující - pohyb mimo beton je neštěstí.
Tiez mame takuto žirafu. Akurat v červenej farbe a s nostnostou 2t. Ked s nou robim na dvore, tak na miesto kde sa bude žirafa pohybovat zatažena podkladam krytinovu plechovu tabulu Kolieska sa nezaboria. V garaži mam beton, tam je to v pohode.