Venovo lesní 4011
Moderátor: Lukashil
Re: Venovo lesní 4011
Takhle přesně válčím já,ať slouží
Tady u nás bych řekl:... připraven na těžbu lesa! Pěkná mašinka!
Motor je po GO (má natočeno jen pár mh), všechny oleje + kapaliny vyměněny. STK do 2021.
Pochopitelně, že pár závad jako nefunkční tlakoměr, plnič, brzdič, seřízení ruční brzdy atd.. byly odstraněny.
Až začneme v lese, přidám fotek z těžby.
Pochopitelně, že pár závad jako nefunkční tlakoměr, plnič, brzdič, seřízení ruční brzdy atd.. byly odstraněny.
Až začneme v lese, přidám fotek z těžby.
Hezké ! Zaujala mne pěkná pomůcka na zvedání metrovek. Jen tak dál :-)
Ještě by se hodilo změnit to šňůrkové "loutkové divadlo" na vzduchové písty s dálkovým ovládáním.
To pak úplně jinak baví.
Ještě by se hodilo změnit to šňůrkové "loutkové divadlo" na vzduchové písty s dálkovým ovládáním.
To pak úplně jinak baví.
Ahoj Veno, líbí se mi Tvůj jeřáb na nakládání dřeva. Budu mít podobný naviják a tak bych byl rád, kdybys mohl dát rozměry materiálu na ten jeřáb. Kolik to asi unese? Rád bych s tím nakládal i delší dřevo na řezání prken. Dík, Luboš.
To je jasný každý kilo dobrý, jinak máš vraníka
Naviják je super, bez něj bída
Naviják je super, bez něj bída
Mužu se zeptat co to stálo?
Začlo být tepleji, více se ohřál olej a hydraulice se už moc nechtělo makat. Při studeném oleji byl tlak jen 50 atm.
Po vypuštění oleje a rozebrání zjištěno: roztrhané sítko čerpadla (tzn. vydřené), na pístu válce hydrauliky byl funkční jen kroužek (manžety KO) atd....
Tak jsme se do toho pustili a za 2 odpoledne byla provedena kompletní oprava celé hydrauliky a všeho okolo.
Vyměněna jehlová ložiska + futra pohonu čerpadla, sítko + čerpadlo, pojišťovací ventil, nové manžety pístu, opravený rozvaděč (kostka) a vyměněna všechna těsnění včetně ramen. A hle, najednou tlak 150 atm - oprava se podařila, tlak je tam kde má být a nic neteče.
Po vypuštění oleje a rozebrání zjištěno: roztrhané sítko čerpadla (tzn. vydřené), na pístu válce hydrauliky byl funkční jen kroužek (manžety KO) atd....
Tak jsme se do toho pustili a za 2 odpoledne byla provedena kompletní oprava celé hydrauliky a všeho okolo.
Vyměněna jehlová ložiska + futra pohonu čerpadla, sítko + čerpadlo, pojišťovací ventil, nové manžety pístu, opravený rozvaděč (kostka) a vyměněna všechna těsnění včetně ramen. A hle, najednou tlak 150 atm - oprava se podařila, tlak je tam kde má být a nic neteče.
Pekná práca
Manžety piestu si kúpil originál? Keď som to dakedy robil na našom Z-4611 nedali sa zohnať
Manžety piestu si kúpil originál? Keď som to dakedy robil na našom Z-4611 nedali sa zohnať
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Ano, náhradní díly požadovány výhradně originál ZETOR. Ale né všechno měli (třeba sítko je PL).