OBECNÁ DISKUSE
Moderátor: Lukashil
-
Re: OBECNÁ DISKUSE
mastnacek : příručka vypadá supr, kvalita taky
Zetor 5611 https://blackpaja.rajce.idnes.cz/5611/
Zetor 3011 Benelux https://blackpaja.rajce.idnes.cz/Zetor_3011_od_Pavla/
Zetor = Láska na celý život
Zetor 3011 Benelux https://blackpaja.rajce.idnes.cz/Zetor_3011_od_Pavla/
Zetor = Láska na celý život
-
Tohle prošlo STKčkem?
- MeNadruhou
To patří do kategorie vtipů, 100 000, po renovaci, takhLe zmastena náprava. to nejcennější na tom je asi ten spodní vývod pro prední nápravu a papíry.gbelec petr píše:peklostroj..
https://stroje.bazos.cz/inzerat/85484605/Zetor-3011.php
teda ta vejtřasková náprava vepředu to je fakt těžkej bastl. A ten vývod musí mít díky hodně jinýmu převodu týhle nápravy i úplně jinej převod, takže pro normální nápravu nepoužitelnej. Nebo že by tam jen tak tu vejtřaskovou nápravu jen tak plácnul na původní vývod, a pak se divil co to dělá?
A ten kdo tomuhle potvrdil technickou musel bejt teda hoodně "shovívavej".
Neni to spis naprava z tatry, prijde me to jako velika gule. Ale teda hrozny, ten traktor musi rejt drzkou v zemi.
- malotraktorpetr
Ty tatra tvl je to v3s naprava uzena jde videt tve znalosti v oboru co napises tak hovadinu ktera stoji zatomastnacek píše:Neni to spis naprava z tatry, prijde me to jako velika gule. Ale teda hrozny, ten traktor musi rejt drzkou v zemi.
- MeNadruhou
Neznám převody v nápravě v3s, ale ten kdo to dělal, tak vypadá že trochu počítal. Vypadá to šíleně, ale fungovat může. Houby víme jestli tam nedal mezipřevod. Jeďte se někdo z blízka na to nezávazně podívat a nafotit, pro uspokojení zvědavosti. Stejně nemate co na praciStaPo3011 píše:teda ta vejtřasková náprava vepředu to je fakt těžkej bastl. A ten vývod musí mít díky hodně jinýmu převodu týhle nápravy i úplně jinej převod, takže pro normální nápravu nepoužitelnej. Nebo že by tam jen tak tu vejtřaskovou nápravu jen tak plácnul na původní vývod, a pak se divil co to dělá?
Tohle není o shovívavosti na STK. Nyní když se vše musí fotit, tak já si myslím, že STK absolvoval v sériovém provedení s obyčejnou nápravou a jen co zajel za roh do stodoly, tak to přebastlil. Jinak v minulosti tu na fóru bastlení PV3S nápravy probíhalo, jen na větším traktoru - na té 3011 to vypadá dost komicky. Navíc bych řekl, že má pootočené zadní portály, aby zadek na malých třicítkových kolech výškově vyrovnal s předkem - tím si zkrátil rozvor. Podle mě užitek nic moc - musí to být dost vratký a když si vzpomenu jaký má (nebo spíš nemá) PV3S rejd a to ani kdy to měl hezky zpřevodovaný. Bojím se, že to bude využitelné jen ve velkém blátě, které dovolí prokluz a tím pomine problém s různými otáčkami předních a zadních kol.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
.... je to opravdu turbobastl - podle mě vyhodil brzdové bubny a náboje kol utočil pro středový otvor těch malých ráfků na 5 šroubů. A ty ráfky budou mít převařené středy na těch 5 děr.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
To je bastl.
Samý výhody Rejd alá V3S, výška že se to převráti i na krtečině a ten rozvor že se to staví na zadní .....
nechápu smysl týhle přestavby.
Kdyby byl o 2/3 levněší tak by se dalo uvažovat o koupi a přestavbě zpět na použitelnej traktor.
Samý výhody Rejd alá V3S, výška že se to převráti i na krtečině a ten rozvor že se to staví na zadní .....
nechápu smysl týhle přestavby.
Kdyby byl o 2/3 levněší tak by se dalo uvažovat o koupi a přestavbě zpět na použitelnej traktor.
Je k tomu i sériová náprava.Tu V3S tam píše že je navíc.
-
Do toho dle bych nevlezl ani náhodou, menší náklon a ležíš na boku vratkost jak blázen.
O rejdu ani nemluvím, má vysoko položený těžiště.
Mám 3011 pěkně vymazlenou a když synovec náhodou řídil 3011 na malé mezi zatáčel ustřihly se šrouby na nohavici a traktor se po otočil na nohavici a kolo se opřelo o blatník, traktor nešel vyheverovat ani podložit pouze jsem jej dokázal kladakem-heverem za fixovat hrozilo převrácení, musel jsem volat auto jeřáb, aby nás vyprostil.
Na rovině jsem to vyheveroval, shodil kolo nacpal jsem na nohavici obroušený šroub M 16 dotáhl, abych dotáhl jsem to a hodil kolo zpět na redukční 1 jsem dojel asi 1 km domu do garáže se staženým zadkem.
Oprava tedy hotový horor dostat zalomený šrouby ven a přeřezání na M 16- 2 lidi to dělalo 2 celé dny, od té doby kontroluji každých 14 dotažení nohavic na portály, jak na 3011 tak i u 6911, jedna zkušenost mě vyléčila
O rejdu ani nemluvím, má vysoko položený těžiště.
Mám 3011 pěkně vymazlenou a když synovec náhodou řídil 3011 na malé mezi zatáčel ustřihly se šrouby na nohavici a traktor se po otočil na nohavici a kolo se opřelo o blatník, traktor nešel vyheverovat ani podložit pouze jsem jej dokázal kladakem-heverem za fixovat hrozilo převrácení, musel jsem volat auto jeřáb, aby nás vyprostil.
Na rovině jsem to vyheveroval, shodil kolo nacpal jsem na nohavici obroušený šroub M 16 dotáhl, abych dotáhl jsem to a hodil kolo zpět na redukční 1 jsem dojel asi 1 km domu do garáže se staženým zadkem.
Oprava tedy hotový horor dostat zalomený šrouby ven a přeřezání na M 16- 2 lidi to dělalo 2 celé dny, od té doby kontroluji každých 14 dotažení nohavic na portály, jak na 3011 tak i u 6911, jedna zkušenost mě vyléčila
- jimmy 4011
S tou vratkostí to není taková tragédie jak píšeš.
Měl jsem takhle pootočený portály na 2511 a vepředu náboje co nejníž na svysláku,kola na co nejužší rozchod a párkrát jsem se při projížďce dostal na kurevsky nakloněnou stráň a nepřekulil jsem se.
Prdelej bych cvakal roxory,ale traktík držel.A to byly zadní gumy nasra.ku zpuchřelý.
Viz moje vlákno 2511.
Měl jsem takhle pootočený portály na 2511 a vepředu náboje co nejníž na svysláku,kola na co nejužší rozchod a párkrát jsem se při projížďce dostal na kurevsky nakloněnou stráň a nepřekulil jsem se.
Prdelej bych cvakal roxory,ale traktík držel.A to byly zadní gumy nasra.ku zpuchřelý.
Viz moje vlákno 2511.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
-
Jo je to možný, před asi 8 lety jsem při vyhýbání se z nákladákem dřeva a já 6911 s upraveným sběrákem na slámu při najetí na podmáčenou krajnici se se mnou utrhla a já se z 6911 opřel o menší vzrostlý strom, nákladak od fičel, já zůstal vyset opřený kolem na pravé straně na stráni cca 2,5 metru strmě dolů a sběrák za prdelí pravým kolem na hraně.
Vyvážel jsem slámu z koupeního prasečáku u nás ve vsi, náhodou táta byl venku z 3011.
Jel obhlídnout brambory kvůli postřiku a měl u sebe mobil a to byl totiž asi 4 roky bez poloviny jedné nohy, když vyrazil na pole, bych pořád na mobilu, jak jsem mu zavolal, tak přiletěl z řetězem a za rám u střechy mě za fixoval teprve, potom jsem byl schopen vylézt.
To táta chodil o berlích, co ten chlap dokázal nebýt jeho, dnes bych tu nebyl mezi živými, sotva to zašpovoval a já vylezl z traktoru, tak 6911 povolil a z 3011 se zabržděnou po smyku uteklo o 30 cm, bez fixace by se traktor se sběrákem a mnou otočil.
To už byly na cestě dvě jednotky hasičů, přes dva navijáky a jištění 3011 a na redukovanou rychlost jsem to po 1 hodině vyprostily, šéf hasičů mě znal a říkal, že jsem se po druhé v životě narodil.
Od té doby do ničeho nevlezu a nejedu s ničím co perfekně nebrzdí a nikdy jsem jsem si vše neosahal.
Vyvážel jsem slámu z koupeního prasečáku u nás ve vsi, náhodou táta byl venku z 3011.
Jel obhlídnout brambory kvůli postřiku a měl u sebe mobil a to byl totiž asi 4 roky bez poloviny jedné nohy, když vyrazil na pole, bych pořád na mobilu, jak jsem mu zavolal, tak přiletěl z řetězem a za rám u střechy mě za fixoval teprve, potom jsem byl schopen vylézt.
To táta chodil o berlích, co ten chlap dokázal nebýt jeho, dnes bych tu nebyl mezi živými, sotva to zašpovoval a já vylezl z traktoru, tak 6911 povolil a z 3011 se zabržděnou po smyku uteklo o 30 cm, bez fixace by se traktor se sběrákem a mnou otočil.
To už byly na cestě dvě jednotky hasičů, přes dva navijáky a jištění 3011 a na redukovanou rychlost jsem to po 1 hodině vyprostily, šéf hasičů mě znal a říkal, že jsem se po druhé v životě narodil.
Od té doby do ničeho nevlezu a nejedu s ničím co perfekně nebrzdí a nikdy jsem jsem si vše neosahal.