OBECNÁ DISKUSE

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
reddriver

Re: OBECNÁ DISKUSE

#721 Nový příspěvek od reddriver »

lukisek 099

#722 Nový příspěvek od lukisek 099 »

já to vyřešil jednoduše vysoustružil přechodku svnitřním a venkovním závitem a zboku vrtl díru a navařil holendr se stejným šroubením jak na budíku a nechal si naarmovat hadici. zatím to má kolega na 5611 a funguje to dobře. budu to dělat na další dva traktory

Obrázek

Ursus 73

#723 Nový příspěvek od Ursus 73 »

lukisek 099
Však presne niečo takéto hľadám, dakde som videl, že sa to dá kúpiť niekde v e-shope....
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

lukisek 099

#724 Nový příspěvek od lukisek 099 »

šikovnýsoustružník ti to udělá....

Jára H.

#725 Nový příspěvek od Jára H. »

Pěkné fotky z počátku výroby UŘ I. - https://www.vilemheckel.cz/archivni-nah ... ?start=160
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ

maros112

#726 Nový příspěvek od maros112 »

Dobrý na palivovom cerpadle Zetor 4011 mi začala tiecť nafta cez ten srub navrchu s tým odvetraním..neviete čo je príčinou?..Ďakujem
Přílohy
cerpadlo Z.jpg
cerpadlo Z.jpg (5.76 KiB) Zobrazeno 3004 x

Ursus 73

#727 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Vieme :) .
Prvá a najčastejšia príčina je tá, že "prepúšťa" naftu dopravné čerpadlo, tá tečie do vstrekovacieho čerpadla a keď je vstrekovacie čerpadlo plné nafty, tá vyteká cez tú odvzdušňovaciu zátku (inak obrázok si vložil zle, obrázok treba vložiť dakde na úložisko a sem dať len link, prípadne náhľad)...Tento prípad som riešil nedávno, kúpil a namontoval som nové dopravné čerpadlo :ano: . Staré sa už opraviť nedá :tyty: , nezoženieš do neho náhradné diely.
Druhá možnosť je, že prepúšťajú naftu elementy, vtedy je už potrebná g.o. vstrekovacieho čerpadla.
Obrázek
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

reddriver

#728 Nový příspěvek od reddriver »

Nemám zkušenosti se vzduchařinou na traktorech, tak bych potřeboval postrčit. Po zapnutí kompresoru se vzduch dofouká do soustavy a přetlakový ventil odfoukne na 6atm (zetor 3011). Nemám a do budoucna zatím neplánuju vzduchové příslušenství (nic bržděného). Našel jsem doma podtlakové trumpety. Zůstane soustava natlakovaná (za předpokladu dobrého utěsnění) několik dní/týdnů? Nebo budu muset zapínat kompresor častěji? Jezdit stále se zapnutým kompresorem asi nebude ta správná cesta.

MeNadruhou

#729 Nový příspěvek od MeNadruhou »

reddriver píše:Nemám zkušenosti se vzduchařinou na traktorech, tak bych potřeboval postrčit. Po zapnutí kompresoru se vzduch dofouká do soustavy a přetlakový ventil odfoukne na 6atm (zetor 3011). Nemám a do budoucna zatím neplánuju vzduchové příslušenství (nic bržděného). Našel jsem doma podtlakové trumpety. Zůstane soustava natlakovaná (za předpokladu dobrého utěsnění) několik dní/týdnů? Nebo budu muset zapínat kompresor častěji? Jezdit stále se zapnutým kompresorem asi nebude ta správná cesta.
několik dní určitě- ale musíš tam mít jednosměrný ventil od kompresoru a pak zavřít přívod do brzdového válce, jinak vzduchojem vyšlapeš brzdou - a to je tak trochu o průser když to pak zapomene někdo s plnou vlečkou otevřít a zkontrolovat. Když odstavím traktor tak mám vzduch ještě 4. den.

gbelec petr

#730 Nový příspěvek od gbelec petr »

chlapi, jak je to u 3011 s olejovými. filtry, jsou tam ( mají tam být) sítka, nebo tam už jdou dát i filtrační vložky( papírové).
mám tam ty dvě duté stoupací trubice, dole gumku, nahoře gumku a ted nevím co mám koupit? díky předem..

Ursus 73

#731 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Original tam patria tie sitká, ale dnes sa to dá prerobiť aj na "kartuše", ako sú na novších traktoroch....aj tu je jedna z možností : https://stroje.bazos.cz/inzerat/7969296 ... kartus.php samozrejme si to treba pozrieť aj dakde v e-shope a porovnať ceny :ano:
papírové vložky e-eee :tone:

gbelec petr

#732 Nový příspěvek od gbelec petr »

proč ne?

Ursus 73

#733 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ja neviem, myslím si, že to nevydrží ten tlak :-/ . Motory zetor mali vždy buď
1) sitká,
2) odstredivku
3) kartuše
ja osobne by som s tým moc nešpekuloval použil by som jednu z týchto možností :zapomel: ale ide len o môj názor na tento problém....

traktorista wolf

#734 Nový příspěvek od traktorista wolf »

Zdravím,pred včerom mi praskla remenica na dyname/3011/.mal som tam tú skladanú plechovú.Nemáte niekto rozmery aká má byť original?resp foto,alebo poznatok či tie vetracie somarinky tam musia byť?Vďaka.

mr.jensiiik

#735 Nový příspěvek od mr.jensiiik »

Ahoj, Dobrý den. Prosím potřeboval bych vědět kolik asi váží komplet přední náprava na 4011. Je to dvojchlapový nebo víc? Díky za odp.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“