Baartheezův plkač (3011)
Moderátor: Lukashil
- Josef Kubjat
Re: Baartheezův plkač (3011)
krásný 1 rok života takový bych chtěl mět jaku má asi cenu?nakolik te vysel?
- Baartheez
Josef Kubjat píše:krásný 1 rok života takový bych chtěl mět jaku má asi cenu?nakolik te vysel?
Jestli myslíš 3011 tak ta mě vyšla cca 100 000,- Je to z 80% nový traktor.
Pásák vyšel na cca 13 000,- Dělal jsem ho jen do vzhledu. Po mechanický stránce byl OK
***Dodìlej to nebo tì to dodìlá***
- Baartheez
Nyní na traktoru vyměňuji motor 3001 za motor 4901. Důvod je ten, že se zapomněla zatáhnout dečka, takže asi víte co následovalo Toto se stalo na podzim. Motor i potom táhnul a chytal velmi dobře, akorát při studeném startu bral olej jak o život. Hulil dost modře a z komínku plival olej. Jakmile se ohřál, tak už olej nebral. Jenom když šel hodně do tahu, tak si trochu pápnul. Takhle jsem s tím jezdil cca půl roku, aby si traktor na opravu vydělal. Možná by stačilo vyměnit kroužky, ale nemám rád polovičatý řešení, tak tam vrazím znova nový vložky s písty, aby to byla jistota. Na jednu stranu mě hodně mrzí, že mám přidřenej motor, který byl rok po celkové GO, ale zase jsem zvědavěj jak bude chodit motor 4901. V traktoru bude jen dočasně. Zas nechci mít naroubovanej traktor.
Jinak motor 4901 jsem před 2mi měsíci koupil tady na fóru v inzerci. Motor je z centály a je jak nový. Uvnitř není sebemenší usazenina. Pán mi ho ochotně nastartoval a běžel jak panna. Akorát jsem musel nainstalovat kompresor. Měl by mít výkon jak motor 5201. Raději mu uberu na čerpadle,aby nešel na plnej plyn, abych si ještě nezničil převodovku a portály.
Jinak motor 4901 jsem před 2mi měsíci koupil tady na fóru v inzerci. Motor je z centály a je jak nový. Uvnitř není sebemenší usazenina. Pán mi ho ochotně nastartoval a běžel jak panna. Akorát jsem musel nainstalovat kompresor. Měl by mít výkon jak motor 5201. Raději mu uberu na čerpadle,aby nešel na plnej plyn, abych si ještě nezničil převodovku a portály.
Naposledy upravil(a) Baartheez dne sob bře 28, 2009 11:31 pm, celkem upraveno 1 x.
- stano 4011
to je skoda ze ten motor pripieklo ,stalo to vela penazi a mal si tam aj rozvody nove ,inac ak tam raz das 4901 tak tu 3001 tam uz nebudes davat ,to sa ti prilis zapaci ten rozdiel vo vykone [ale aj v spotrebe ]
- Baartheez
Výkon se mi třeba bude líbit, ale kvůli spotřebě tam pude zpět 3001. Ten jezdí skoro zadarmo.stano 4011 píše:to je skoda ze ten motor pripieklo ,stalo to vela penazi a mal si tam aj rozvody nove ,inac ak tam raz das 4901 tak tu 3001 tam uz nebudes davat ,to sa ti prilis zapaci ten rozdiel vo vykone [ale aj v spotrebe ]
- mareko
Budu sledovat jak ti to jde ,ale tebe to i baví že
diesel to je koncert
Ten motor jsi taky kupoval u kolotočářů v Teplicích...?
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
- Baartheez
Ne, ne, mám ho z Lukavce u LovosicJára Hozda píše:Ten motor jsi taky kupoval u kolotočářů v Teplicích...?
- Školník
Jak to že jsi se nepochlubil, že už jsi (zase) v provozu? Jak se ti líbí ta 49tka? V sobotu jsem viděl tvůj traktůrek v akci, fakt paráda. Oceňuji především plechařinu. Tu jsi fakt vymazlil.
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".
- Baartheez
Kdepa jsi mě viděl? Je pravda, že jsem jezdil celej víkend.
Bohužel vůbec ted´nemá čas, takže jsem ani nestihl informovat, že už to jezdí. Výkon u 4901 je hodně znát. Výkonová díra mezi 4-5 zmizela. Kopce co jsem dříve jezdil za 4 by ted´5tka brala s přehledem, ale raději podřadím aby netrpěla převodovka. Spotřeba vychází celkem solidně. O malinko víc než u 3001, ale jezdím jen do 2000 ot/min. Ještě musím motor trochu poladit. Nemá ten správný bzuk.
Bohužel vůbec ted´nemá čas, takže jsem ani nestihl informovat, že už to jezdí. Výkon u 4901 je hodně znát. Výkonová díra mezi 4-5 zmizela. Kopce co jsem dříve jezdil za 4 by ted´5tka brala s přehledem, ale raději podřadím aby netrpěla převodovka. Spotřeba vychází celkem solidně. O malinko víc než u 3001, ale jezdím jen do 2000 ot/min. Ještě musím motor trochu poladit. Nemá ten správný bzuk.
- Školník
Viděl jsem tě 2x. Jednou přímo v Lenešicích a po druhé na hlavním tahu, tak asi u ELOPSU. Vezl jsi nějaké cihly.
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".
To Baartheez: Ahoj, neměl bys nějaké detajlnější fotky toho z 2023, nebo nějakou literaturu? Zatím díky.
- Baartheez
Ahoj, literaturu žádnou bohužel nemám. Jaké detaily chceš vidět? Nějaké fotky ještě mám.Petr L. píše:To Baartheez: Ahoj, neměl bys nějaké detajlnější fotky toho z 2023, nebo nějakou literaturu? Zatím díky.
- Baartheez
Ahoj, dlouho jsem tu už nic nenapsal. Tak nyní dělám takovou menší opravu na 6011 a pak opět lak. Po tomto traktoru kupuju pro sebe traktor 5211. Už se ho nemůžu dočkat.
Detaily veškeré, kt. budou. Chtěl bych ho totiž postavit jako model na dálkové ovládání. Pohon bude motor z babety, nebo nějaký podobný.