OBECNÁ DISKUSE

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
tomas426

Re: OBECNÁ DISKUSE

#601 Nový příspěvek od tomas426 »

malotraktorpetr píše:
tomas426 píše:
malotraktorpetr píše:no nevim ta stara se nada uz moc sehnat ja bych ji dal k cerpadlarova at ti ji spravy :) a cerpadlo na olej tam nedas bo tam neni zaco upevnit a pohanet ta pump je pahanena excentram :)
pozeral som to podavacie cerpadlo. na moje prekvapenie ziadna gumicka ani nic co by sa dalo vymenit. ale urcite je zle lebo som ho vymontoval a hadice som nechal pripojene a ked som pustil naftu tak to tieklo. nie prudom ale kvapkalo to dost rychlo. podla mna tam uz su vole a kedze tam nieje moc co menit tak som rozmyslal nad dvoma moznostami. jedna je taka zeby na ten piestik ktory zatlaca ten excenter som dal okruzok. teda nie na piestik ale na taky srob v ktorom ten "kolik" beha. myslite ze by to vydrzalo? alebo potom druha moznost je ze u nas jeden predava nahradne diely na zetor a za komplet podavacie cerpadlo chce 50€. ale to je take ktore ide na vstrekovacie cerpadlo. a otazka znie ci by som ho pripojil na to vstrekovacie cerpadlo bez komplikacii. na vstrekovacom vyzera ze je priprava na tu pumpu. je tam taky plech akoby zaslepka na troch sroboch. a zeby to povodne miesto po pumpe co je za kompresorom som zase iba zalepil? nic viac ma nenapada. za rady pripadne niake dalsie napady vam vopred dakujem. majte sa
no jestli mas na cerpadle moznost dat pumpu tak to tam dej ale jestli ne tak celi vnitrek pumpy je zalapovan tak to cele rozeber amelo by stacit dat vnitrek z nove pumpy :) bo sem uz dlouho nevydel tento tym pumpy :)

tak nakoniec som zohnal. jeddna firma predava nahrady take co idu na vstrekovacie cerpadlo za 15,50€. a dokonca som zohnal aj tie stare so styrmi dierami a nove stoji 45€. ale asi kupim tu na vstrekovacie cerpadlo a keby sa pokazi aspon mi nepojde nafta zase do motora. vdaka za rady

gbelec petr

#602 Nový příspěvek od gbelec petr »

kluci, jde na převodovku 3011 dát řadící páka na podlahu? co vše to obnáší?
vím, že musím koupit řadící páku i s domečkem třeba z 5211 , víko převodovky 5211 a co dál??bude to pasovat?

tom85

#603 Nový příspěvek od tom85 »

Dobrý večer,
měl bych na vás jednu prosbu, potřeboval bych poradit.
Před rokem jsem koupil polskou 4011 (Ursus) . traktor vypadá solidně, ale začalo zlobit pravděpodobně mazání motoru. Zhruba po hodině práce začne svítit kontrolka (podle materiálů, které jsem si stáhl z internetu je to mazání motoru). Jednou mi na poli zdechl, ale za chviličku jsem ho nahodil a jel dál, ale podle zvuku už nebylo něco v pořádku. Oleje je v motoru dost.
mohl by mi někdo poradit čím to může být? jsem laik, takže o těchhle závadách nic moc nevím....

Díky moc

kugva

#604 Nový příspěvek od kugva »

tom85 píše:Dobrý večer,
měl bych na vás jednu prosbu, potřeboval bych poradit.
Před rokem jsem koupil polskou 4011 (Ursus) . traktor vypadá solidně, ale začalo zlobit pravděpodobně mazání motoru. Zhruba po hodině práce začne svítit kontrolka (podle materiálů, které jsem si stáhl z internetu je to mazání motoru). Jednou mi na poli zdechl, ale za chviličku jsem ho nahodil a jel dál, ale podle zvuku už nebylo něco v pořádku. Oleje je v motoru dost.
mohl by mi někdo poradit čím to může být? jsem laik, takže o těchhle závadách nic moc nevím....

Díky moc
bud to bude čerpadlo co dává tlak a nebo bude velká vůle na klikové hřídel tak že je to na vyndání kliky z bloku a vyměnit kluzný ložiska s axiálníma a nechat kliku pře brousit a nebo koupit novou

kuligrado

#605 Nový příspěvek od kuligrado »

Ahoj Tome,
obávám se, že ti to Vašek (kugva) napsal přesně. Zkus ještě vzít a místo čidla tlaku mazání na pravé straně motoru naroubuj manometr ať vidíš konkrétní hodnotu. Mi 30tka mazala na 0,5 a tak jak píšeš, to nějaké té ohřívací době spadl tlak k nule, tak jsem akorát povolil dekl u vahadel abych viděl jestli se nahoru tlačí olej, že není čerpadlo úplně v pasti a nouzově chvíli takto provozoval. A potom už jak psal kugva.
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."

tom85

#606 Nový příspěvek od tom85 »

Děkuji pánové za rady....
je možné s touto závadou jezdit dál, než seženu a opravím ? může se zadřít motor?
Děkuju

gbelec petr

#607 Nový příspěvek od gbelec petr »

gbelec petr píše:kluci, jde na převodovku 3011 dát řadící páka na podlahu? co vše to obnáší?
vím, že musím koupit řadící páku i s domečkem třeba z 5211 , víko převodovky 5211 a co dál??bude to pasovat?
nikdo neví?

malotraktorpetr

#608 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

gbelec petr píše:kluci, jde na převodovku 3011 dát řadící páka na podlahu? co vše to obnáší?
vse pasuje bez uprav :) jen to vse tam dodat :)

malotraktorpetr

#609 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

gbelec petr píše:
nikdo neví?
ja to mel udelane take an moji 3011 ale reknuti rychle to vratis do puvodniho stavu :) bo me pripada ze to u volantu je presnejsi a lepsi nez mezi nohama :) jak nemas ty synchromy jak treba u 7011 nebo 7711 tak se z tim razenim u 3011 moc netrefis bo to furt chrcelo :) no uvidis po vyzkouseni :)

gbelec petr

#610 Nový příspěvek od gbelec petr »

chci renovovat 3011 kabrio no a mám jen tělo traktoru a chybí mi celá kapota, budíky, řízení je rozlámané, vychozené, tak že bych to předělal a dal už orstu řazení na podlahu hydr. brzdy plastovou palubovku atd..

malotraktorpetr

#611 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

no raci udelam vzhled stare 3011 ale nektere prvky udealt moderni :) kvuli papirum a vsemu :)

gbelec petr

#612 Nový příspěvek od gbelec petr »

papíry kupovat nebudu..traktor bude jen kolem baráku..

sanyo

#613 Nový příspěvek od sanyo »

Jak po delší době koukám v tomto vláknu, tak se mi zdá, jakoby tuto stránku vzali pevně do rukou samí třicítkáři, chlapci o 10 výše, co s tím budeme dělat ? V neděli jsem musel vyměnit novou resp. repasovanou vodní pumpu na 4011, protože v těch mrazech mi tam asi něco prdlo, a tekla mi čurkem voda z dirky. Mimochodem, v létě jsem dával pumpu novou.., už s tím dodatečným šroubem místo maznice.., asi to bude nějakej cip... Jinak prosím o radu na přední pneu 4011- na jaký tlak se pneu hustí ? - díky, zatím jsem to nikde nenašel

kuligrado

#614 Nový příspěvek od kuligrado »

Ahoj Sanyo ,
pro 3011 je to 1,75atm pro orbu i silniční provoz - tak praví kniha zetor 2011 a 3011 str 62,
jinak pro 4011 str 11 : Zetor návod k obsluze 2011 3011 a 4011 je psáno 2atm a pokud bys dal nakladač tak 3atm při rychlosti do 6 km/h

čau Rado
Náš Trkouš : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 32&t=77823
"Z hovna bič neupleteš, když upleteš, tak nezapráskáš a když zapráskáš tak jedině sebe."

sanyo

#615 Nový příspěvek od sanyo »

Hm.., mnou opěvovaná dílenská příručka z r. 1961 to asi neobsahuje, sakra, děkuji..

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“