Ahoj a futra scháníš kde??nebo je necháváš dělat???Honza50 píše:Já zrovna dělám nápravu na supru já jsem měl urvanej doraz a musím dát nové klínky, futra, nějaká ložiska.
Zetor 50 Super
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 50 Super
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Dohledávám Ral odstín dle originálu.Tady jsem to nikde nevyčetl.Veteranforum uvádí následující:
Kapoty a tělo Ral 6020 a kola RAL 1021 a ta se mi nezdá.
http://www.mandelli.cz/stranky/technick ... ik-ral.htm
O té slonové nic nepíšou,já vím možná na tom nesejde,já ho mám v zeleno-žluté barvě,ale elegantnější je s béžovou na kolech.
Nevíte někdo přesný odstín????Díky.
P.S nejsem tak daleko abych už stříkal a ani nevím zda to zvládnu nastříkat,mám zkušennost jen se stříkáním nábytku.Chci začít s tou nápravou.Na kapoty přizvu souseda co dělal lakýrníka v Liazu a stříkal vozy na výstavy a dakarky.
Dík za rady a názory.
Kapoty a tělo Ral 6020 a kola RAL 1021 a ta se mi nezdá.
http://www.mandelli.cz/stranky/technick ... ik-ral.htm
O té slonové nic nepíšou,já vím možná na tom nesejde,já ho mám v zeleno-žluté barvě,ale elegantnější je s béžovou na kolech.
Nevíte někdo přesný odstín????Díky.
P.S nejsem tak daleko abych už stříkal a ani nevím zda to zvládnu nastříkat,mám zkušennost jen se stříkáním nábytku.Chci začít s tou nápravou.Na kapoty přizvu souseda co dělal lakýrníka v Liazu a stříkal vozy na výstavy a dakarky.
Dík za rady a názory.
Pánové jeden pán mi nabízí 100% přední nápravu bez vůlí za 5 tisíc.Nemáte někdo zájem???
Já bych ji bral,ale co budu dělat s těma dalšíma co mám doma???A navíc už jsem začal repasovat.Kdyby někdo pošlu Vám kontakt.
Já bych ji bral,ale co budu dělat s těma dalšíma co mám doma???A navíc už jsem začal repasovat.Kdyby někdo pošlu Vám kontakt.
- Rozzik
Cus chlapy, tak jsem dneska privezl suprika dom. Je to fakt uzasnej stroj, jezdil jsem stim zatim jen po dvorku a jak jste psali dost jsem se bal toho zataceni volantem, ale jsem dosti prekvapen jak to rizeni jde lehce, na miste jsem to teda jako jeste nezkousel ale na jednicku a zpatecku na volnobech to ridim jednou rukou. A to nejsem zadnej rambo ani sumo.
Chtel jsem se zeptat jestli jste nekdo nezkousel kupovat ten velky budik s motohodina a otackomerem a kontrolkama? Jestli se da sehnat a kolik stoji?
Presne jak jste psali i u tohodle stroje to na studenej motor mazalo na 4 a rikal majitel ze pri uplne teplym oleji a na volnebeh to muze taky spadnou na nulu ale rikal ze i tak to porad maze.
Nedelal jste nekdo nove blatniky, asi me to bude cekat, jsou trosku rozhadrovane.
Diky za rady
Chtel jsem se zeptat jestli jste nekdo nezkousel kupovat ten velky budik s motohodina a otackomerem a kontrolkama? Jestli se da sehnat a kolik stoji?
Presne jak jste psali i u tohodle stroje to na studenej motor mazalo na 4 a rikal majitel ze pri uplne teplym oleji a na volnebeh to muze taky spadnou na nulu ale rikal ze i tak to porad maze.
Nedelal jste nekdo nove blatniky, asi me to bude cekat, jsou trosku rozhadrovane.
Diky za rady
- stano 4011
porob foto nech vieme do coho si investoval
Ahoj,řízení docela ujde,ale mnoho lidí zapomíná,že i v převodce řízení musí být olej po vršek.pokud ho nemáš tak jde ztuha.Já se s točením nenadřu,ale je náprava vyběhaná.další postřeh ohledně budíku mazání : přívodní hadička k budíku byla plná cucku ...po pročištění a dáni nového budíku ukazuje 4 a za tepla 2.Rozzik píše:Cus chlapy, tak jsem dneska privezl suprika dom. Je to fakt uzasnej stroj, jezdil jsem stim zatim jen po dvorku a jak jste psali dost jsem se bal toho zataceni volantem, ale jsem dosti prekvapen jak to rizeni jde lehce, na miste jsem to teda jako jeste nezkousel ale na jednicku a zpatecku na volnobech to ridim jednou rukou. A to nejsem zadnej rambo ani sumo.
Diky za rady
Jinak blatníky kulaté mám rezavé,ale ta hlavní výztuha je dobrá.Pokud neseženu jiné,chtěj za zdravé až 5 tisíc,tak je nechám opískovat a opravím je a uvažuji o přelaminování zvrchu.zevnitř vystříknu plastizolem a snad OK.
- Rozzik
Jen nevim jak sem vlozit obrazek, minule se to nahralo pres nejaky web ale ted kdyz kliknu na img tak mi to nic nenabidne k vybrani obrazku.stano 4011 píše:porob foto nech vieme do coho si investoval
Koupil jsem ho od pana v nasi vsi, za 30000,- a dostal jsem k tomu velkou karu delanou z rozmetadla, pak nahradni vstrikovaci cerpadlo, vodni pumpu, jednu hlavu valce s ventily, treti bod, novou pasovou brzdu i s bubnem, katalog nahradnich dilu, a ke kare jeste jednu novou gumu a disk. Je bez TP a SPZ, na rok vyroby jsem zatim nekoukal.
Cus
- Rozzik
A nedaj se ty budiky koupit novy, jsou takovy vysisovany a nekterej je orezlej. Taky se chci zeptat kdyz by sa za supra zaprahl velky vozejk s vzduchovymi brzdami, tak tam mam pripojku, ale jde mi o to ze pak musi porad bezet asi kopresor a tlakovat to do vzdusniku co. Nez jsme s traktorem od majitele odjeli, tak jsme pomoci kopresoru nafoukli jedno kolo a pak zase kompresor vypli, je jasne ze se asi budik na vzduch ani nehnul kdyz jsme to pustili vse do pneu co? Cus
Dost podobný jsou z Crystala ale dají se sehnat i na Supra nevím to na sto procent ale Supr má barevnější potisk na sklíčku toho budíka.Jestli to někdo víte přesněji tak prosím napište protože jsem se jednou podomlouval s chlápkem že Crystal takovej budík neměl.Rozzik píše:A nedaj se ty budiky koupit novy, jsou takovy vysisovany a nekterej je orezlej. Taky se chci zeptat kdyz by sa za supra zaprahl velky vozejk s vzduchovymi brzdami, tak tam mam pripojku, ale jde mi o to ze pak musi porad bezet asi kopresor a tlakovat to do vzdusniku co. Nez jsme s traktorem od majitele odjeli, tak jsme pomoci kopresoru nafoukli jedno kolo a pak zase kompresor vypli, je jasne ze se asi budik na vzduch ani nehnul kdyz jsme to pustili vse do pneu co? Cus
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Dobrý den.
Jakou má Zetor 50 Super maximální hmotnost přívěsu?
Jakou má Zetor 50 Super maximální hmotnost přívěsu?
Ta náprava je drahá jak prase co já sem četl inzeráty tak všechno do 3500Kč. Závěs má tažnou sílu 2400Kg, ale 7 tunu vlek by měl vzít já jsem sním párkrát jel.
zetor 5748, Belarus EO 2621
Tak barvu již vím......našel jsem dobrý odkaz na jednoho fandu Supříků.
A je tam i žluto červený!!!!!
http://www.zetor50super.websnadno.cz/Rady_a_tipy.html
A je tam i žluto červený!!!!!
http://www.zetor50super.websnadno.cz/Rady_a_tipy.html
Ale ty ceny oprav motorů má starý. Tady jsou novější
Traktor Z50
broušení hřídele, zhotovení hlavních a ojničních
ložisek - cena 16 400,-- Kč
dodat - blok, hřídel, 4 ojnice - rozebrané vše
ojniční pouzdra na čepy - 4 ks - 1200,-- Kč