Zetor 50 Super od Rosiho
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 50 Super od Rosiho
Aú máš obracačku? Inak pekné fotky a Superman ešte krajší
Ahoj, obracečku mám starší Fellu klasickou čtyřrotorovou se záběrem 4,5m, nahrabovačku mám Pottingera jednorotorovou třímetrovku. Ještě mi chybí nějaké luční brány a budu na louky plně vybavenej ...
Jinak Super už od toho sečení nevařil, včera jsem sním dvakrát obracel, dneska jednou a teď večer jsem řádkoval. Zítra půjde do balíků (teď si uvědomuju - balíkovač mi chybí - ale to až budu mít min. pětkrát tolik plochy... )
Ňáké foto:
Jinak Super už od toho sečení nevařil, včera jsem sním dvakrát obracel, dneska jednou a teď večer jsem řádkoval. Zítra půjde do balíků (teď si uvědomuju - balíkovač mi chybí - ale to až budu mít min. pětkrát tolik plochy... )
Ňáké foto:
Tak to máš peknú techniku na seno A ešte krajšieho Supermana Inak lis sa ti na menšej výmere oplatí iba v tom prípade, ak budeš ešte chodiť po službách.
Tak jsem si pořídil dalšího pomocníka k mému Supříkovy a to obracák troják pluh.
Chtěl bych se zeptat jestli mi někdo dokážete poradit jednak co to je zač (štítek jsem nikde nenašel) jestli s ním máte někdo zkušenosti a případně jak ho správně nastavit - do teď jsem si na orbu sjednával, tak nemám zkušenosti.
Budu rád za jakékoliv info.
Vím akorát že by se měl po zvednutí na ramenech po zápřahu sám otočit ale ještě jsem to nezkoušel.
A ještě pro oživení přidám nějaké fotky ze svážení balíků...
Chtěl bych se zeptat jestli mi někdo dokážete poradit jednak co to je zač (štítek jsem nikde nenašel) jestli s ním máte někdo zkušenosti a případně jak ho správně nastavit - do teď jsem si na orbu sjednával, tak nemám zkušenosti.
Budu rád za jakékoliv info.
Vím akorát že by se měl po zvednutí na ramenech po zápřahu sám otočit ale ještě jsem to nezkoušel.
A ještě pro oživení přidám nějaké fotky ze svážení balíků...
Parádne fotky, radosť pozerať Nastavenie pluhu je kategória sama o sebe Najlepšie je, keď ti to prvý krát nastaví aspoň trochu niekto skúsený a povie ti čo a ako. Mne to 1. krát nastavil ujo, od ktorého som mal požičaný pluh a povedal my, že keby to robilo toto, sprav toto atď. minulý rok som už kúpil pluh od príbuzného a tam som si to snažil nastaviť sám. A podarilo sa Jasné, že to nebolo úplne na 1, ale obrátilo to pekne a výzorovo to tiež nebolo najhoršie No a tak za 20 rokov my to možno pôjde super
Inak ešte ma napadlo, je tu niekde vlákno o nastavení pluhu. Preštuduj si ho, keď budeš mať čas, určite ti to dá aspoň ten základ teórie
Inak ešte ma napadlo, je tu niekde vlákno o nastavení pluhu. Preštuduj si ho, keď budeš mať čas, určite ti to dá aspoň ten základ teórie
Chtěl bych se zeptat? Budu kupovat na mého Supříka doklady a mám jedny rozjednané. Jde mi o to, že ve velkém techničáku je u dokladů uveden rok výroby 1956 když Supři se dělaly v letech 1960-1968. Chtěl bych se tedy zeptat jestli myslíte že by to mohl být někdy v něčem problém. Technická je na nich ještě platná. Jak by mohlo k něčemu takovému dojít a lze to případně nějak opravit anebo to nemám vůbec řešit...
Budu rád za jakékoliv poznatky.
Budu rád za jakékoliv poznatky.
To budu doklady na zetor super 35, pozri do nich ci tam nie je nahodou uvedeny pocet prevodovych stupnov, lebo 35 mala 5 a ty ked mas supra 50 mas len 4. Zetor super 35 sa vyrabal v rokoch 1955 az 1960.
Ale v techničáku je uvedeno vyloženě typ Super 50. Ale prověřím jestli jsou tam ty převodový stupně - to jsem si vůbec nevšiml že by tam byly uvedeny. Já mám na Supru samozřejmě čtyři s redukcí. Není možné že by se na supr někdy přendával motor a změnilo se v techničáku typ z 35ky na 50ku.
Tak ja som videl 7211 z roku 1982 a vyrábali sa až od 1984... Tak neviem
- Malej Peťa
Pokud tam máš napsaný Zetor 50 Super, tak by to mělo byt v cajku, problém by byl kdyby tam bylo jenom Zetor Super. To je jinej typ traktoru a to ti nikdo nepřetypuje, jedině Státní zkušebna za hříšný peníze.
Správnej chlap má umět všechno, i když to zkurví!
Neřešil bych jestli je tam Super nebo super50, sjednotit čísla s tp a jeto jeden traktor nikde na stk a evidenci o tom nemluv a prď na to.Toť vše hoj
S tou vymenou motora som si nie celkom isty, pretoze aj ja mam 50kovy zadok a 35motor a papiere mam 50kove.
Tak nakonec jsem si nechal poslat kopie velkého TP a jsou to papíry na Supra 42, tak jsem to stopnul kdyby náhodou jste měly někdo zájem na tento typ mohu předat SZ kontakt. Jinak naopak pokud by jste o někom věděly kdo prodá papíry na Supra 50 nejlíp s platnou STK budu rád za doporučení nebo nabídku.
Zetor 42 je vlasně motor 50-tky , zadek 35 s redukci.Tak si myslím že jsi je měl vzít.A jestli je fakt nechceš dej vědět kolega z práce ma tento traktor a jistě by byl rad za dekle ,prosím SZ dík Aleš.