Zetor 50 Super

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
jura50
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 50 Super

#391 Nový příspěvek od jura50 »

Staníku víš co mě napadlo! :smich: Nechceš si vzít na týden volno a objed nás méně zkušené a pomoct nám to dát trochu dokupy :prace: ty naše stroje.Samozřejmě ubytování,strava a peníze jsou u mne garantovány. :friends: (slivovice,hruškovice.višňovice a i kalvádos ) 8) není problém ;-) :smich: 8)
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

mareko

#392 Nový příspěvek od mareko »

Taky jsem pálil minulý týden :smich:
diesel to je koncert

jura50
Kontaktovat uživatele:

#393 Nový příspěvek od jura50 »

mareko píše:Taky jsem pálil minulý týden :smich:
Letos bylo málo urody tak uvidíme jakej bude letošní.Ale mě jako abstinentovi to bude stačit na hodně dlouho.. :smich: :smich:
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

mareko

#394 Nový příspěvek od mareko »

já surovinu vozím jinak by nebyl čas na nic . a ze 100 litry nepojedu pálit do palírny. Tak jedině třešně .to je papaničko :pivo:
diesel to je koncert

k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

#395 Nový příspěvek od k.ondra89 »

mareko píše:Chlapi jaký je rozdíl mezi SUPREM 42 KONÍ A SUPREM 50 . ???
Asi máš na mysli Zetor 35 Super a 50 super
V letech 1955 až 1960 se vyráběl Zetor 35 super (výkon 42,5 koní) a do roku 1968 se vyráběl modernizovaný typ 50 super (47,7 koní) Rozdíly: vodní pumpa, pneu - 35ka (6,00/20 vpředu a 13/28 vzadu) 50ka (6,50/20 a 14/28), převodovka - 35ka je pětikvalt bez redukce a 50ka má 4 kvalty a redukci), jmenovitý otáčky motoru - 35 (1500) a 50 (1650), rozměry a hmotnosti se liší jenom nepatrně. Rozdílů bude určitě víc, vypsal jsem jenom ty o kterých vím :)

k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

#396 Nový příspěvek od k.ondra89 »

Rozzik píše:Cus chlapy, porad nema jasno jak je to solejem do supra. V navodech je psano motorová skrin 9,5litru M4A(M9A) ja davam M6A. pak Přeovodovka 37litru SAE 90, skrin hydrauliky 6,5litru take SAE 90. Ja jsem myslel jak se tady probiralo podobne tema ze Suprak ma olej jeden pro motor a prevodovku a hydrauliku, proto se ptam asi jako magor. Ale nerad bych nekam nalil neco jineho nez tam ma byt. Motor ma jeden vypustak klasicky pod motorem a melo by na me vytect teda tech cca 10 litru. A nekde pod prevodovkou je teda dalsi vypustak a tam na me vytece 37 litru ale jineho oleje SAE 90. Ale kde ma vypustak ta hydraulika? Tak to nechapu. :-/ :-/
Jsem z toho fakt zmatenej. Dneska jsem koukal pod sedackou je takove ocko a byla to merka nejakeho oleje, ale byl to docela humus, bylo ho tam hodne nad ryskou a byl takovej jak naredenej vodou, byl dost mlecnej, z vlhkosti to asi nebylo. Chtel bych to nejak povymenovat. Diky za info.
Cus
měnil jsem motorovej olej loni v létě, nepamatuju si přesně co to bylo za olej, tak se ti zejtra podívám

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#397 Nový příspěvek od v2000m »

Do Supra daváme do motoru plej SAE 15W40 (napr M7ADS III ) a podobne a motor ma samostanou nápln!
A do prevodovky jsme taky lili PP7 a to co z toho vznikalo za humus bylo nepredstavitelny, v zime hydraulika nechodila sklapet se nedalo...A podle rady jednoho olejare jsme do zadku nalili taky motorovy 15W40, ktery ma uz dobre cistici vlastnosti atd, asi po roce pouzivani jsme odpustili tak 3 litry pod zatkama aby se odstranil humus.. , v zime nebyl uz zadny problem se sklapenim a hydraulikou, a podle toho olejare tento olej v prevodovce starsiho traktoru ani neni potreba menit. V prevodovce je tech 37 litru plus 3 litry hydraulika do nektereho roku vyroby to melo kazde zvlast napln ale po GO uz prechazeli na novejsi system jedne spolecne naplne...

Rozzik

#398 Nový příspěvek od Rozzik »

staník píše:Ještě si myslím že je náplň oleje ve skříni redukce ale to se musím kouknout.Kouknu taky jestli nemám nějaký fotky.Každopádně jestli tam máš u diferáku nějakej humus tak bych to vyměnil i když to bude stát ranec.
No je to preci jen 37litru a rozhodne koupim nalejvanej, pak ta cena je i polovicni. Nevite jake je presne oznaceni toho prevodoveho oleje?? Neni to PP90?? Netusim kolik muze stat, ale M6A stoji 38Kč za litr, takze to asi o moc vic nebude. I kdyby to melo byt kolem 2000Kč tak se to vyplati, to mliko co tam ted je, je na povazenou. Ve strikovacim cerpadle snad neni vubec nic, jeste ze jsem na to prisel vcas. Jinak nevim ty dusledky. :shock:

O vikend zase na to juknu. Doleju olej do motoru, vymenit olejovy filtr a ten druhej vyperu. Naftove uz jsem menil, to byla hruza. Radeji jeste vycistim nadrz, netusite cim by se to dalo vyplachnout?
Koupil jsem peknou puklicku na vyfuk. Je zlute zinkovana, vzdycky se mi moc libilo jak pekne poskakuje v rytmu motoru. Snad ji do konce brezna vyzkousim. Nechci nic uspechat, jezdit nikam ted nemusim, tak to dam radeji poradne do kupi. Taky se mi zda ze levy pedal brzdy jde az na podlahu a podle me to nebrzdi, nevite kde sehnat nove pakny a kolik stoji??
Diky cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

Rozzik

#399 Nový příspěvek od Rozzik »

Jo jeste kde jste shaneli budiky na pristojovku, v coudu mam tlakomer vzduchu a mozna i oleje, chtel bych to doplnit o ampermetr nebo voltmetr?
Diky cus

mareko

#400 Nový příspěvek od mareko »

Rozzik píše:
staník píše:Ještě si myslím že je náplň oleje ve skříni redukce ale to se musím kouknout.Kouknu taky jestli nemám nějaký fotky.Každopádně jestli tam máš u diferáku nějakej humus tak bych to vyměnil i když to bude stát ranec.
No je to preci jen 37litru a rozhodne koupim nalejvanej, pak ta cena je i polovicni. Nevite jake je presne oznaceni toho prevodoveho oleje?? Neni to PP90?? Netusim kolik muze stat, ale M6A stoji 38Kč za litr, takze to asi o moc vic nebude. I kdyby to melo byt kolem 2000Kč tak se to vyplati, to mliko co tam ted je, je na povazenou. Ve strikovacim cerpadle snad neni vubec nic, jeste ze jsem na to prisel vcas. Jinak nevim ty dusledky. :shock:

O vikend zase na to juknu. Doleju olej do motoru, vymenit olejovy filtr a ten druhej vyperu. Naftove uz jsem menil, to byla hruza. Radeji jeste vycistim nadrz, netusite cim by se to dalo vyplachnout?
Koupil jsem peknou puklicku na vyfuk. Je zlute zinkovana, vzdycky se mi moc libilo jak pekne poskakuje v rytmu motoru. Snad ji do konce brezna vyzkousim. Nechci nic uspechat, jezdit nikam ted nemusim, tak to dam radeji poradne do kupi. Taky se mi zda ze levy pedal brzdy jde az na podlahu a podle me to nebrzdi, nevite kde sehnat nove pakny a kolik stoji??
Diky cus
do převodovky nalít PP 80 převodový olej
diesel to je koncert

mareko

#401 Nový příspěvek od mareko »

k.ondra89 píše:
mareko píše:Chlapi jaký je rozdíl mezi SUPREM 42 KONÍ A SUPREM 50 . ???
Asi máš na mysli Zetor 35 Super a 50 super
V letech 1955 až 1960 se vyráběl Zetor 35 super (výkon 42,5 koní) a do roku 1968 se vyráběl modernizovaný typ 50 super (47,7 koní) Rozdíly: vodní pumpa, pneu - 35ka (6,00/20 vpředu a 13/28 vzadu) 50ka (6,50/20 a 14/28), převodovka - 35ka je pětikvalt bez redukce a 50ka má 4 kvalty a redukci), jmenovitý otáčky motoru - 35 (1500) a 50 (1650), rozměry a hmotnosti se liší jenom nepatrně. Rozdílů bude určitě víc, vypsal jsem jenom ty o kterých vím :)

mám nabídku na papíry ona 35 42,koní.na emisích bych asi neprošel . I když dneska motor je jedno jaký je u TK
diesel to je koncert

k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

#402 Nový příspěvek od k.ondra89 »

Rozzik píše:

Diky cus
brzda na levým kole :) snad nejčastější závada u suprů, momentálně řeším to samý. Tipnu si že budeš mít v bubnu olej. Pakny se sehnat dají, ale prvně to rozeber a uvidíš v jakým budou stavu. Každopádně to budeš muset celý vyčistit a případně odmastit pakny, pokud je nebudeš měnit. Hlavně vyměň těsnící kroužky. Já je nevyměnil, tak to budu muset rozebrat znova :pistol:

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#403 Nový příspěvek od tomasberry »

tö obložení se dá sehnat třeba tady: http://www.agro-zshop.cz/Nozni-Brzdy

Rozzik

#404 Nový příspěvek od Rozzik »

tomasberry píše:tö obložení se dá sehnat třeba tady: http://www.agro-zshop.cz/Nozni-Brzdy
Tak to jsem magor, pred tydnem jsem si u nich objednal snad uplne vsechno a na tohle jsem jaksi zapomnel. Takze si to dam jeste jednou, kurna skoda postovneho.
Diky Cus

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#405 Nový příspěvek od tomasberry »

já si myslím že to tam před tejdnem ještě neměli, taky jsem tam už dvakrát byl přímo v prodejně a spíš začínaj, ptal jsem se jich na těsnění na kompresor a říkali že když jim ho donesu, tak ho nechaj udělat hodněkrát a zařaděj to do nabídky a mě to vyjde levnějc, tak to tak třeba bylo i s tím obložením, myslím že tam předtím měli jen ten pás na ručku, tohle jsem tam viděl až teď. 8)

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“