Zetor 50 Super
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor 50 Super
Tu příručku má i pan ing.Dědek ale má ji rozdělenou na tři díly a je poměrně drahá.Já bych to klidně poskytl ale opravdu ji nemůžu nikomu prodat dostal jsem ji.Jenomže ji skenovat by taky dalo práci a navíc nevím jestli by se vůbec vešla do skeneru.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- mareko
hodně anebo jen trochu . jak těžké závaží? mne to škubalo i na 7011jura50 píše:Zdar pánové.Dívám se že zrovna řešíte hydrauliku.Muže mi někdo předběžně říct na co se připravit nebo čim to muže být a co se stím dá dělat :když mi ve vysokých otáčkách hydraulika drží a jak uberu otáčky tak pomalu začne padat. dík za info
diesel to je koncert
Myslím že to ti asi ani nic nezvedne,nebo jo?Takhle by to vypadalo že se někde dostává olej ven ale je víc míst kde to může dělat.Je možný že uniká někde kolem pístu-dokud je tam velkej přísun oleje tak to jde ale s poklesem otáček klesne výkon a ramena jdou dolů.Možná bych prvně zkusil vyšroubovat plnící šroub na víku.Dej radši pozor za chodu by tam mohl stříkat olej po stěnách.Když nic nezjistíš čož je pravděpodobné tak budeš muset asi zkontrolovat redučák a nebo potom skouknout tu hydrauliku venku.
Dílna je dílna
- jura50
- Kontaktovat uživatele:
Zvedat to zvedalo pěkně a byl to hooodně těžškej pluh.Ale jak se snížily otáčky tak to pomalu začlo padat.Budu asi muset někoho zplašit ať se na to mrkne. Ale dík a pokud vás ještě něco napadne tak nepohrdnu infem
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --
- k.ondra89
- Kontaktovat uživatele:
řešení by bylo nechat to naskenovat někde v kopycentru, ale nebude to zadarmostaník píše:Tu příručku má i pan ing.Dědek ale má ji rozdělenou na tři díly a je poměrně drahá.Já bych to klidně poskytl ale opravdu ji nemůžu nikomu prodat dostal jsem ji.Jenomže ji skenovat by taky dalo práci a navíc nevím jestli by se vůbec vešla do skeneru.
- Rozzik
Cus chlapy, porad nema jasno jak je to solejem do supra. V navodech je psano motorová skrin 9,5litru M4A(M9A) ja davam M6A. pak Přeovodovka 37litru SAE 90, skrin hydrauliky 6,5litru take SAE 90. Ja jsem myslel jak se tady probiralo podobne tema ze Suprak ma olej jeden pro motor a prevodovku a hydrauliku, proto se ptam asi jako magor. Ale nerad bych nekam nalil neco jineho nez tam ma byt. Motor ma jeden vypustak klasicky pod motorem a melo by na me vytect teda tech cca 10 litru. A nekde pod prevodovkou je teda dalsi vypustak a tam na me vytece 37 litru ale jineho oleje SAE 90. Ale kde ma vypustak ta hydraulika? Tak to nechapu.
Jsem z toho fakt zmatenej. Dneska jsem koukal pod sedackou je takove ocko a byla to merka nejakeho oleje, ale byl to docela humus, bylo ho tam hodne nad ryskou a byl takovej jak naredenej vodou, byl dost mlecnej, z vlhkosti to asi nebylo. Chtel bych to nejak povymenovat. Diky za info.
Cus
Jsem z toho fakt zmatenej. Dneska jsem koukal pod sedackou je takove ocko a byla to merka nejakeho oleje, ale byl to docela humus, bylo ho tam hodne nad ryskou a byl takovej jak naredenej vodou, byl dost mlecnej, z vlhkosti to asi nebylo. Chtel bych to nejak povymenovat. Diky za info.
Cus
- Rozzik
Taky jsem se docetl z navodu, ze se tlak mazani da nastavit takovym redukcnim ventilem u prvniho cistice oleje. je tam matka s pojistnou matici. V navodu pisou ze zasroubovanim se pridava na tlaku oleje. Kdyz to vsem tak malo za tepla maze, nejde tim to zvysit ten tlak?
Cus
Cus
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
Tim šroubem tlak zvýšit jde, ale většinou je už nadoraz. Jinak ten olej v motoru je určitě zvlášť, leje se tam tím velkým otvorem na pravým boku nad měrkou a přijde tam buď to áčko nebo ádečko+je ještě zvlášť olej ten samej ve vzducháči, vstřikovacím čerpadle a regulátoru otáček. A do toho zadku mám zato, že do hydrauliky, převodovky a diferáku je to jeden prostor a nalejvá se pod sedačkou na druhý straně tý měrky jak píšeš a výpusť je pod převodovkou a diferákem. Doteď jsem si to aspoň teda myslel že je to jeden prostor pro tohle, ale zmátl si mě, tak třeba mě někdo opraví, ale myslím že to tak je a leje se tam normální převodovej
Ještě si myslím že je náplň oleje ve skříni redukce ale to se musím kouknout.Kouknu taky jestli nemám nějaký fotky.Každopádně jestli tam máš u diferáku nějakej humus tak bych to vyměnil i když to bude stát ranec.
Naposledy upravil(a) staník dne ned bře 08, 2009 6:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Dílna je dílna
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
ale to je taky celý propojený i s tou redukcí, ne?
-
Do roku vyroby 1960 měly supry vlastní nadrž s náplní oleje ve vyku hydraulického zařízeníRozzik píše:Cus chlapy, porad nema jasno jak je to solejem do supra. V navodech je psano motorová skrin 9,5litru M4A(M9A) ja davam M6A. pak Přeovodovka 37litru SAE 90, skrin hydrauliky 6,5litru take SAE 90. Ja jsem myslel jak se tady probiralo podobne tema ze Suprak ma olej jeden pro motor a prevodovku a hydrauliku, proto se ptam asi jako magor. Ale nerad bych nekam nalil neco jineho nez tam ma byt. Motor ma jeden vypustak klasicky pod motorem a melo by na me vytect teda tech cca 10 litru. A nekde pod prevodovkou je teda dalsi vypustak a tam na me vytece 37 litru ale jineho oleje SAE 90. Ale kde ma vypustak ta hydraulika? Tak to nechapu.
Cus
- tomasberry
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to všechno vysvětluje, já mám 64 takže to mám celý v jednom.
-
Ja mám rok výroby 1955 a už tam taky náržku nemám , zřejmě už to někdo předělal aspon doufam.Ted jsem měnil olej v hydraulice a šavle fungují
Z hlavy to nevím ale dost mi toho vysvětlovali na veteranfóru jak mám tu patnáctku Zetora.Musíš si to ale rozbalit celý tím modrým proužkem.
Dílna je dílna