Zetor 50 Super

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 50 Super

#346 Nový příspěvek od k.ondra89 »

já je měl rozdělaný loni v létě, komplet jsem je vyčistil a sešteloval. Ale nevyměnil jsem na levé straně těsnící kroužky :pistol: Tak mě levá strana čeká znova. Mě se do toho nechce hlavně kvůli tomu rozebírání okolo a to nemám budku. :)

Honza50

#347 Nový příspěvek od Honza50 »

Taky jsem to dělal loni v létě. Možná bys to nemusel rozebírat. Stačí to rozjet z kopce a zabrzdit, on se ten olej vypálí a bude to zase brzdit. 8)
zetor 5748, Belarus EO 2621

k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

#348 Nový příspěvek od k.ondra89 »

otázka jak dlouho by to vydrželo. Pakny jsem měl komplet odmaštěný (vypálením) a po pár jízdách to zas nebrzdilo, tak to udělám radši pořádně a taky budu muset natahat novou eletriku. Jak moc velkej problém to je? :)

mareko

#349 Nový příspěvek od mareko »

Ahoj Tak dnes jsem po 3 týdnech natočil supráka . Trochu mne potrápil ale nakonec ok novou baterku nemít tak nejedu .Vždy dvakrát blafnul a chcípnul .Nakonec to šlo .Tak jsem se projel . Nevím proč se mu nechtělo :-/
diesel to je koncert

Janci
Kontaktovat uživatele:

#350 Nový příspěvek od Janci »

Caute. Je toto hlava na supra?
Přílohy
DSC01836 [800x600].JPG
Zetor 4011

staník

#351 Nový příspěvek od staník »

Je ale stejně ji musíš zkontrolovat :)
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

mareko

#352 Nový příspěvek od mareko »

tak a už mi fičí hydraulika :wink:
diesel to je koncert

staník

#353 Nový příspěvek od staník »

No dyť už taky kolikátej den nemrzne :D :smich: :smich: Ne to tě zlobím, co jsi proved že to jde :friends:
Dílna je dílna

mareko

#354 Nový příspěvek od mareko »

staník píše:No dyť už taky kolikátej den nemrzne :D :smich: :smich: Ne to tě zlobím, co jsi proved že to jde :friends:

Vyndal jsem ten pojistný ventil .Byl dotažený až dolů .Kouknul jsem dolů. Pročistil ,ale skoro nic tam nebylo .Dal jsem zpět kuličku ,pružinu a nedotahoval jsem to až dolů .potom jsem supráka napočtvrté nahodil .Chvíli běžel a normálně jsem zapnul čerpadlo.Začalo to tak jemně cukat.Dal jsem otáčky a páčku dopředu a šlo to .
diesel to je koncert

Rozzik

#355 Nový příspěvek od Rozzik »

mareko píše:
staník píše:No dyť už taky kolikátej den nemrzne :D :smich: :smich: Ne to tě zlobím, co jsi proved že to jde :friends:

Vyndal jsem ten pojistný ventil .Byl dotažený až dolů .Kouknul jsem dolů. Pročistil ,ale skoro nic tam nebylo .Dal jsem zpět kuličku ,pružinu a nedotahoval jsem to až dolů .potom jsem supráka napočtvrté nahodil .Chvíli běžel a normálně jsem zapnul čerpadlo.Začalo to tak jemně cukat.Dal jsem otáčky a páčku dopředu a šlo to .
Cus, kde se nachazi ten ventil a jak se vyndava? Nemas nejake foto jak jsi to rozebiral. Ceka me to taky ale sudat cele to viko. Ta packa na ovladani ramen, tak ta bude asi nekde odpojena od tahla, protoze se hejbe desne lehce a neni citit zadny odpor. Jak se to dole cisti. Porad nechapu jak se tam dostat, moc jsem na to jeste nemel cas koukat. Az ted snad o vikend, mam nevytapenou dilnu, tak to driv neslo. Jak je to s olejem, ma to propojene s olejovou vanou pod motorem, tudiz jedna napln, nebo je to nejak rozdeleny. Vim ze to ma dva vypustaky.
Diky cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

staník

#356 Nový příspěvek od staník »

Olej vypustíš vypoštěcím šroubem dole,připrav si dost velkou nádobu -je tam asi třicet litrů.Potom odšroubuješ šrouby u vývodového hřídele PŘESUNEŠ páku zapínání vývodového hřídele DOPŘEDU aby ti nespadl prstýnek který zapíná náhon dolu.Potom můžeš po sundání sedačky odšroubovat šrouby a vytáhnout hydrauliku.Přitom dávej pozor na táhla jsou jen taková slabá a snadno se prohnou.A jako obvykle -pokud něco budeš potřebovat -Staník to má :smich: Mám celou hydrauliku.
Dílna je dílna

mareko

#357 Nový příspěvek od mareko »

Rozzik píše:
mareko píše:

Cus, kde se nachazi ten ventil a jak se vyndava? Nemas nejake foto jak jsi to rozebiral. Ceka me to taky ale sudat cele to viko. Ta packa na ovladani ramen, tak ta bude asi nekde odpojena od tahla, protoze se hejbe desne lehce a neni citit zadny odpor. Jak se to dole cisti. Porad nechapu jak se tam dostat, moc jsem na to jeste nemel cas koukat. Az ted snad o vikend, mam nevytapenou dilnu, tak to driv neslo. Jak je to s olejem, ma to propojene s olejovou vanou pod motorem, tudiz jedna napln, nebo je to nejak rozdeleny. Vim ze to ma dva vypustaky.
Diky cus

tady na te straně jsme to řešili
.http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... &start=255

ale s tím olejem by měla být hydraulika 6,5 litru a převodovka 37 . dle papíru. Ale sám si nejsem jist kde ty vypouštěcí šrouby jsou .Taky to budu na jaře měnit
diesel to je koncert

mareko

#358 Nový příspěvek od mareko »

staník píše:Olej vypustíš vypoštěcím šroubem dole,připrav si dost velkou nádobu -je tam asi třicet litrů.Potom odšroubuješ šrouby u vývodového hřídele PŘESUNEŠ páku zapínání vývodového hřídele DOPŘEDU aby ti nespadl prstýnek který zapíná náhon dolu.Potom můžeš po sundání sedačky odšroubovat šrouby a vytáhnout hydrauliku.Přitom dávej pozor na táhla jsou jen taková slabá a snadno se prohnou.A jako obvykle -pokud něco budeš potřebovat -Staník to má :smich: Mám celou hydrauliku.

Staníku ty jsi naše encyklopedie děkuji :smich: :smich: 8) 8) :pohar:

jak je to s tím olejem ?
diesel to je koncert

staník

#359 Nový příspěvek od staník »

Náplň oleje pro hydrauliku a pro převodovku zvlášť mněl Zetor Super 35.Padesátka má náplň jednu,saje přímo pe dna.Podívám se po fotkách.
Přílohy
Bude na prodej
Bude na prodej
tady je vidět seřizování a vnější vývod hydrauliky
tady je vidět seřizování a vnější vývod hydrauliky
Takhle to vypadá ale je to čistší
Takhle to vypadá ale je to čistší
páku dát dopředu
páku dát dopředu
Vývodový hřídel vytáhnout
Vývodový hřídel vytáhnout
Dílna je dílna

staník

#360 Nový příspěvek od staník »

Já ty vědomosti hlavně vyčet z knížek,dělal jsem jen toho svýho Supra
Dílna je dílna

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“