Zetor 50 Super

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
mareko

Re: Zetor 50 Super

#181 Nový příspěvek od mareko »

Vedle mne je bývalý statek tak tam je funkční rampa.Ještě že mne to napadlo
diesel to je koncert

jura50
Kontaktovat uživatele:

#182 Nový příspěvek od jura50 »

mareko píše:Vedle mne je bývalý statek tak tam je funkční rampa.Ještě že mne to napadlo
No jo u nás už mají všechno soukromníci a vše kolem je zničené a srovnané se zemí.A nejhorší bylo že vše bylo domluvené a dopravce měl v 11 hod. nakládat o 45km dál a bylo 3 odpoledne a teprve se sundal z auta.Tak to byl fičák :(
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --

mareko

#183 Nový příspěvek od mareko »

Já jsem měl štěstí že jsem trefil na dobrého pána který měl Avii a nabídl se za slušnou cenu . Sice ten traktor levný nebyl,Ale ceny jsou jaké jsou a když to shrnu tak jsem na tom ok.

Musím vyřešit ještě chladič. To vypouštění a napouštění mne leze na nervy a vždy se bojím aby vyteklo vše , Mám ale strach tam valit nem .kapalinu aby mi to nezačalo téct. Asi počkám do jara a potom bude třeba mechanicky čistit. Pokud máte někdo zkušenosti prosím poraďteˇ.
diesel to je koncert

mareko

#184 Nový příspěvek od mareko »

Myslel jsem že včera je toho sněhu dost , ale dneska jsem schoval baterku raději :tone:
diesel to je koncert

Rozzik

#185 Nový příspěvek od Rozzik »

mareko píše:Já jsem měl štěstí že jsem trefil na dobrého pána který měl Avii a nabídl se za slušnou cenu . Sice ten traktor levný nebyl,Ale ceny jsou jaké jsou a když to shrnu tak jsem na tom ok.

Musím vyřešit ještě chladič. To vypouštění a napouštění mne leze na nervy a vždy se bojím aby vyteklo vše , Mám ale strach tam valit nem .kapalinu aby mi to nezačalo téct. Asi počkám do jara a potom bude třeba mechanicky čistit. Pokud máte někdo zkušenosti prosím poraďteˇ.
Já jsem koupil Suprika napodzim od souseda, takze s dopravou jsem to mel spickovy. Pres zimu snim urco jezdit nebudu a protoze to lehce teklo take kolem kolen u chladice a u pumpy, tak jsem tu obyc vodu vylil a pokoup jsem ted dily, nova kolena jsem si koupil v topenarskem obchode a navaril jsem na ne kus trukby z kazde strany aby se na ne dala nasunout hadice adobre presponkovat. Pokoupil jsem i tesneni a dneska jsem na http://www.agro-z.cz objednal ty dve kolena co jsou nahore mezi chaldicem a hlavou valcu, je tam i krouzek na termostat, tak ten jsem vzal pro kompletaci taky, jen to jedno koleno stoji cca 240kč, coz neni zrovna lace, ale sazim na to ze me to uz prezije, takze ta investice do bezudrzby a originalniho vzhledu je jeste snesitena. Od http://www.kalina.cz jsem rovnez dokoupil vsechna tesneni co vyrabi na supra, je lepsi je mit doma kdyby neco nez pak to shanet po vsech certech a tech par stovaku se urco vyplati.
Co se tekouciho chladiciho systemu tyce, tak take budu na jare cistit, v navodu se pise ze cistiti lze 10% rozotokem sody a vody a po jednodennim jezdenim soustavu vymyt vodou.Rozpusti to vodni kamem. Pak tam nalit klasicky nemrzku a je od toho pokoj. Nebo to nekdo cisti jinak, rad si necham take poradit. S tou sodou nemam zkusenosti.
Diky
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#186 Nový příspěvek od Tekiti »

Co ja vim,tak sa je good.Taky sem to takto delal a neveril sem co z toho tece za sajrjat.Pak sem dal fridex a mam taky pokoj...chladic se tak opravoval...byl vylomenej kohoutek na vypousteni...tak sem ho rozbral a udelal tam kohoutek novy,je to bez problemu.Delal sem i pumpu.Ted tam chci nabastlit topne telisko z majora abych tak netrpil baterku a starter.
I pád na držku je pohyb vpřed :)
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar

mareko

#187 Nový příspěvek od mareko »

Přemýšlím snad na příští rok dodělám to topné těleso. Viděl jsem to na supru udělané .ale jen zdaleka . Docela by mne zajímalo za jak dlouho by to toho supra zahřálo :pc: Ono ten motor to je macek
diesel to je koncert

Rozzik

#188 Nový příspěvek od Rozzik »

mareko píše:Přemýšlím snad na příští rok dodělám to topné těleso. Viděl jsem to na supru udělané .ale jen zdaleka . Docela by mne zajímalo za jak dlouho by to toho supra zahřálo :pc: Ono ten motor to je macek
Macek to teda je, clovek si to uvedomi vzdy kdyz stoji vedle nej, v tydnu mi doslo tesneni pod olejovou vanu a svymi rozmery je to skoro jak vanicka pro novorozence, takze je to vazne super pocit v tom sedet. Bohuzel jsem mel tu moznost snim zajet jen do stodoly (od toho podzima kdy jsem ho koupil) ale uz se tesim na jaro jak nekde zvorame nejakou mez. Doladuji ten chladici okruh aby to bylo stoprocentni.
Cus
Jednou měř a třikrát řež! :)
Foto album: https://photos.app.goo.gl/bHQ5upK8wDy8Jc4NA

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#189 Nový příspěvek od Tekiti »

No ja myslij,ze to bude ohrivat alepson tu hodinu..ale ono staci trochu.Ja kdyz necham stat traktor venku a mrzne,tak je ten motor tak ztuhlje,ze s tim ani baterka nemuze otocit-jo uz neco panatuje,ale v lete v pohode.Takze proto premyslim o teslisku.Taky je tu fakt,ze studeny straty traktor huntujou jako bejk.Jinak znamej ma topny teleso i na crystalu-taky si ho delal sam a staci aby spolehlive nastratoval.A je to sestivalec (12011).Mozna kdyz by nekdo potreboval aby to stratovalo rychleji,nez za tu hodku,tak by tam moh zkusit nabastlit spiralu z rychlovarne konvice..udelat na ni skrinku a dat ji treba do te hadice.
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar

Honza50

#190 Nový příspěvek od Honza50 »

Tekiti píše:Ja kdyz necham stat traktor venku a mrzne,tak je ten motor tak ztuhlje,ze s tim ani baterka nemuze otocit-jo uz neco panatuje,ale v lete v pohode.
Já nechávám traktory taky venku a potom je to stašně ztuhlý. Dneska jem měl nabitou baterku a ani 5min a byla vytlučená.
zetor 5748, Belarus EO 2621

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#191 Nový příspěvek od Tekiti »

No ja myslim,ze nova baterka treba 180 Ah by s tim vydrzela tocit dele,ale ja mam starou z vojenskyho vyprodeje 120 Ah...urcite neni v dobre kondici....i v lete vydrzi tocit jen chviinku ale to ten traktor chytne...podle navodu tam ma byt 165 Ah...to je znat.Este mam motor po go,takze ma pekny tlaky,coz je jednak vyhoda jednak nevyhoda,protoze s tim baterie opravdu sotva otaci.Mozna,ze kdybych mel poradnou baterku,ktera s tim alepson 5x otoci,tak mi motor chytnul.

Honza50

#192 Nový příspěvek od Honza50 »

Tak já taky nemám nový baterky.Nevím ani kolik maj Ah, jenom vím, že jedna je těžká jako prase, druhá je středně těžká a třetí je lehká(tu dávám jako pomocnou). Když bude nabitá a teď tak příjdu a budu chtít startovat bez dekomprese, tak se mi motor otočí jednou, dvatrát a konec. Potřeboval bych, když začne motor mazat,aby se 3krát otočil bez dekomprese, ale to se moc nedaří.

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#193 Nový příspěvek od Tekiti »

Jasny...to je ten samej problem co mam ja..proto tvrdim,ze nejlpeis bude nahrat...na tom crystalovi to ma udelane tak,ze tu spiralku zapoji vecer pres casovac.Ten nastavi aby to zacalo topit asi ve tri a v pul paty ma motor teplej( chodi s tim v zime prohrnovat,takze to na nem stoji,nevyjede crystal,nevyjede autobus atd..) :) A uvazoval si uz o tom kam tam tu sipralku zabudujes...me napad udelat neco vpravo na bloku-jsou tam dva otvory do bloku-v jednom mam kohout a druhy je zaslepeny kusem plechu.Tak do toho zaslepeho.NA fotce je to videt...otvor jedna je kohout a dva je to kam chci dat spiralu 8)
Přílohy
otvory do bloku.jpg

Honza50

#194 Nový příspěvek od Honza50 »

Já by sem to udělal do hlavy. Je tam taková destička a tam by jem to zkusil udělat.Je to nad vodní pumpou.
Přílohy
PC140020.JPG

staník

#195 Nový příspěvek od staník »

Nevím co máš na mysli ale podle mně je ta destička kryt sání .Do hlavy bys to dal jedině mrazovkou :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“