zetor super 50 z kvakoviec

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
padesátka

Re: zetor super 50 z kvakovic

#16 Nový příspěvek od padesátka »

Z hlavy ale odkud? Tlak oleje jde taky štelovat šroubem na filtrech tak je potřeba to vyzkoušet.

CSrado

#17 Nový příspěvek od CSrado »

padesátka píše:Z hlavy ale odkud? Tlak oleje jde taky štelovat šroubem na filtrech tak je potřeba to vyzkoušet.
Tečie to v spoji medzi hlavou a výfukom ... O tom tlaku oleja viem že sa tam dá štelovať ale mám to pritiahnuté na maximum :(
Zetor Super 50, Zetor Super 50, Zetor 6911
Volkswagen Passat 2.0 TDI, Skoda Octavia 1.9 TDI

padesátka

#18 Nový příspěvek od padesátka »

Jedině krz vodítko ventilu.Tlak taky dokážou srazit vahadla pokud jsou vytlučený tak můžou hodně ponížit tlak v motoru.Já je měl vymlácený tak jsem je dovezl do brusírny a tam mi přebrousili čepy a udělali futra do vahadel a to je taky znát.

CSrado

#19 Nový příspěvek od CSrado »

padesátka píše:Jedině krz vodítko ventilu.Tlak taky dokážou srazit vahadla pokud jsou vytlučený tak můžou hodně ponížit tlak v motoru.Já je měl vymlácený tak jsem je dovezl do brusírny a tam mi přebrousili čepy a udělali futra do vahadel a to je taky znát.
Ďakujem za radu ohľadne tých tlakov, ale keď ja som ho mal už asi 20-krát rozobratého a už sa mi do toho nechce, ale do budúcna na to nezabudnem :)

Tie vodítka ventilov som dal vonku a na nich dal vysústružiť semering z Zetor Crystal a stále to tečie, v Utorok sa chystám zatesniť okolo nasávania to korkové tesnenie :) ... Dúfam že to aspoň trochu pomôže

CSrado

#20 Nový příspěvek od CSrado »

Ešte som zabudol dopísať k tomu oleju čo tečie.
Dnes som bol za jedným pánom u nás v dedine ktorý sa ako zaujíma o tieto stroje a má doma 2 :) ... Tak povedal že mám na tom chodiť a keď to neprejde po pól roku tak to skúsiť zas, ale že on mal taký istý problém a len na ňom chodil a spravilo sa mu to :)

bigles
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od bigles »

jaký máš olejové filtry ? dívalů sses při nastartovaném motru na hlavách jesltli olej tlači ? a nejde se vzduchem ? mě se stalo že po opravě praskla podložka pod sacím košem, teměř nemazal, a přisával vzduch, a pak ještě filtry, přední to chce original lamelovej a zadní to cche co nejjemnější, pokud máš ten zadní hrubej tak ti přez něj taky tlak uteče protože z druhého filtru jde rovnou zpátky do bloku olej

CSrado

#22 Nový příspěvek od CSrado »

bigles píše:jaký máš olejové filtry ? dívalů sses při nastartovaném motru na hlavách jesltli olej tlači ? a nejde se vzduchem ? mě se stalo že po opravě praskla podložka pod sacím košem, teměř nemazal, a přisával vzduch, a pak ještě filtry, přední to chce original lamelovej a zadní to cche co nejjemnější, pokud máš ten zadní hrubej tak ti přez něj taky tlak uteče protože z druhého filtru jde rovnou zpátky do bloku olej
Mám obe rovnaké tie lamelové :P ... Ale pri chladnom motore mám tlak na 3 :) Nie z vahadiel mi nejde vzduch, pekne tečie olej až by som povedal že ho tam je veľmi veľa lebo mi stále ide do nasávania a nedokážem to pretesniť :(

CSrado

#23 Nový příspěvek od CSrado »

Už som tu dlho nebol aktívny ale na Supríkovy sa pracuje a to maľuje sa a plánuje sa výmena prasknutej hlavy :) ... Ale už je tak trošku namaľovaný :) ... Zajtra fotky :)

kolca

#24 Nový příspěvek od kolca »

ciao, nedavno jsem dělal taky motor na Supříkovi. S tím mazáním. Já měl problém, že i olejové čerpadlo bylo totálně vyšlehané a prostě ten tlak neudělalo. Jinými slovy - mám nové olejové čerpadlo, motor po výbrusu i s klikou, přepouzdřená vahadla a tlak na mázání za tepla takový jaký si nastavím na filtrech - prostě paráda. Pokud ti za tepla tlak ukazuje 0, ten zgenerálkovaný motor v tomto stavu dlouho nevydrží. Bych ten tlak u tebe řešil jako věc č. 1. Ať se daří. Honza

CSrado

#25 Nový příspěvek od CSrado »

kolca píše:ciao, nedavno jsem dělal taky motor na Supříkovi. S tím mazáním. Já měl problém, že i olejové čerpadlo bylo totálně vyšlehané a prostě ten tlak neudělalo. Jinými slovy - mám nové olejové čerpadlo, motor po výbrusu i s klikou, přepouzdřená vahadla a tlak na mázání za tepla takový jaký si nastavím na filtrech - prostě paráda. Pokud ti za tepla tlak ukazuje 0, ten zgenerálkovaný motor v tomto stavu dlouho nevydrží. Bych ten tlak u tebe řešil jako věc č. 1. Ať se daří. Honza
Ďakujem za Radu :) ... ale já by som nechcel ho zase a zase rozoberať, ale keď som dal hore menej oleja na vahadlá tak mi za studena ukáže aj 4 ale stále padá dole a okolo teploty 80 stupňou je tesne nad 0 ... To čerpadlo by malo byť dobré lebo pred tým ako sa pokazil mazal stále na 1 :)

CSrado

#26 Nový příspěvek od CSrado »

Tak tu sú tie fotky ako zatial vyzerá Suprík :)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

CSrado

#27 Nový příspěvek od CSrado »

Ták po dlhšej neaktívnosti dúfam že príde k väčšiemu úspechu :)
V Sobotu by som sa mal ísť pozrieť na iného Supríka a skúsiť sa dohodovať na rôznych veciach alebo na celkom traktore :)
Ten traktor je neďalekej dediny a potrebovali by sme 2 hlavy, Zadnú pneumatiku a nejaké detaily tak už keby sa podarilo celého lebo do toho čo Generalkujeme tak má pokazenú prevodovku.
V Sobotu po obhliadke pridám fotky :)

toyotatoyotatoyota

#28 Nový příspěvek od toyotatoyotatoyota »

Jaká je voda na Domáše?? :)

CSrado

#29 Nový příspěvek od CSrado »

toyotatoyotatoyota píše:Jaká je voda na Domáše?? :)
Tak tam často nechodím ale tá asi okolo 15 stupňov a málo jej je :/

CSrado

#30 Nový příspěvek od CSrado »

Tak dnes dosť smolný deň. Nepodarilo sa mi skontaktovať s Pánom ktorí vlastní ten traktor o ktorí mám záujem :(
Ale preto som aspoň pomaly ďalej natieral. Dnes som natrel všetky súčiastky ktoré sa týkaju vzduchu :)
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“