Zetor 50 Super - kamarád - test
Moderátor: Lukashil
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor 50 Super - kamarád - test
2. Kolik váží Supříkův motor?
Motor ze Supra važí 590 Kg.
Motor ze Supra važí 590 Kg.
- Rozzik
Asi to tak bude, protoze ten bojler to ohriva v izolovane nadobe vuci okoli, kdezto ten traktor bude stat dale v zime a bude to prestupem tepla zelezem ohrivat vlastne cely traktor. Jde o to to jen lehce ohrat aby se to lepe pohybovalo, jinak mi ted rikal kamos co ma zetor 25A a koupil si novou baterku a pri mrazu normalka prisel a nahodil to i bez dekompresoru, takze jde opravdu jen o lehky predehrev.OrionCB píše:1. Totiž já jsem nechtěl zbytečně ohřívat chladič a topit tak venku na dvoře
2. Kolik váží Supříkův motor? Nevážil jsem to, ale někde jsem četl, že asi 600-700 kg. Při této váze a měrném teple litiny... Zkusil jsem to spočítat a vyšlo mi, že při váze železa 650 kg a 23 litrech vody (to jsem změřil) a příkonu 1kW bude ohřátí o 50 °C trvat asi 5,5 hodiny, což by zhruba odpovídalo těm asi 2 hodinám z -5 °C na 20°C ... a chytlo to na druhé převalení
Cus
Dobrý den.
Máte nějaké ty fotky Supra s navijákem ?
Máte nějaké ty fotky Supra s navijákem ?
tady něco je:
http://www.youtube.com/watch?v=y_Mo4DiE1aU
http://www.youtube.com/watch?v=hajBQdRS ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=y_Mo4DiE1aU
http://www.youtube.com/watch?v=hajBQdRS ... re=related
zetor 5748, Belarus EO 2621
Tak tady je můj pokus o předehřívání motoru na Supříka:
Prosím o shovívavost při pohledu na provedení svarů... učím se
Ještě se pokusím o nějaký schematický nákres...
Detaily "skříně termostatu":
Materiál "elektrokotle" je Jekl 50x70x2 mm, délka 230mm, strana, do které je fixovaná spirála je zesílená plechem 2mm kvůli deformacím při dotažení šroubku, spirála je koupená v Agrozetu, původně asi do Avie, 230VAC 1000W, použitý kulový ventil je pro event. přerušení "malého okruhu" při nedostatečném chlazení (ještě k němu nedošlo)Prosím o shovívavost při pohledu na provedení svarů... učím se
Ještě se pokusím o nějaký schematický nákres...
Naposledy upravil(a) OrionCB dne stř pro 03, 2008 10:56 am, celkem upraveno 1 x.
já když nemůžu (stalo se mi to asi jednou)nastartovat tak udělám pod traktorem ohýnek.
Keď tak pozerám na ten vypúšťací ventil na pravej strane motora tak to vizerá že je to motor Super 35??
Jenom taková otázečka - lze zaměnit spojku ze Supra 35 za spojku ze Supra 50? Známý má supra, motor 50, převodovka 35 (to ovšem netušil) a koupil spojku na 50, tak si s tím teď neví rady.
Jestli někdo budete vědět, prosím poraďte
Jestli někdo budete vědět, prosím poraďte
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
podle mě jsou ty motory stejný akorát supr 35 má vývod na mlátíčku ( jesti jou stejný si nejsem 100% jistej)
- jimmy 4011
Já myslim že spojka se kupuje podle motoru,néé?A ty morory si jsou fakt dost podobný.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
-
Super 35 má jednoduchou spojku a 50 super má dvojitou.Ale já mam supra 50 který má jednoduchou spojku ale dvě redukce.Je to prej jeden z mála kusů který ještě je.Bylo jich strašně málo.
Díkyhonzar píše:Super 35 má jednoduchou spojku a 50 super má dvojitou.Ale já mam supra 50 který má jednoduchou spojku ale dvě redukce.Je to prej jeden z mála kusů který ještě je.Bylo jich strašně málo.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
Čaues, nevíte někdo náhodou, kolik stojí nová ložiska do předních kol a kolik stojí ty čtyři čepy na tyčích řízení?. Před chvílí sem se vrátil s traktorem a cestou mi div neupadlo levý kolo jak sebou mlátilo sem a tam , když sem na to kouknul tak tam půlka ložiska úplně chyběla. V katalogu sem našel, že na každym kole je vnitřní a vnější ložisko a tak si říkám, že když už to budu dělat, tak udělám ložiska na obou kolech i s čepama. V pondělí chci hned zajet do Zetora, ale sem zvědav kolik mě tahle sranda bude stát . Dik
Mě by taky zajímalo kolik stojí ložiska.
- k.ondra89
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak dej info o tom co ti v zetoru řekli. Momentálně řeším stejný problém.