Zetor Super 35

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Juro

Re: Zetor Super 35

#61 Nový příspěvek od Juro »

HAD píše:
Juro píše:
HAD píše:
Juro píše:Tak som ich nafotil .Posud ci sa ti hodia .
Tak to vyměníme,odkud jsi,já su z mikulčic od Hodonína,736484819
Ja som ale zo slovenska Očová pri Zvolene tak navrhni ako to poriesime :-/
čau tak to je dost daleko,chčeš ten dělený nebo celý disk?disky je potřeba obrousit a natřít,no prostě to néni nové,zkusím to domluvit s kamošem co jezdí s šestitunků,a nebo si uděláme výlet se starou.napiš telefon ať se můžeme domluvit kdyby to bylo nějak na rychlo,kde se potkat atd.
Ten delený .Tu je cislo 00421 908 049 474.
na stave nazalezí je tam dost zeleza na prehrdzavenie este na 50rokov.

HAD

#62 Nový příspěvek od HAD »

Juro píše:
HAD píše:
Juro píše:
HAD píše:
čau tak to je dost daleko,chčeš ten dělený nebo celý disk?disky je potřeba obrousit a natřít,no prostě to néni nové,zkusím to domluvit s kamošem co jezdí s šestitunků,a nebo si uděláme výlet se starou.napiš telefon ať se můžeme domluvit kdyby to bylo nějak na rychlo,kde se potkat atd.
Zdravím ,tak Očová pri Zvolene je teda dost daleko,asi 242km,co takhle naložit to každý do auta a potkat se někde uprostřed trasy,aby to nikeho nastálo tak moc?Střed jsou asi Bánovce nad Bebravou,teda podle mapy,co ty na to?

Juro

#63 Nový příspěvek od Juro »

HAD píše:
Juro píše:
HAD píše:
Juro píše:
HAD píše:
Zdravím ,tak Očová pri Zvolene je teda dost daleko,asi 242km,co takhle naložit to každý do auta a potkat se někde uprostřed trasy,aby to nikeho nastálo tak moc?Střed jsou asi Bánovce nad Bebravou,teda podle mapy,co ty na to?
OK. Dohodneme termín a mozme sa tam stretnút.

koro

#64 Nový příspěvek od koro »

Zdravím Superáci. Potrebujem poradiť. Mám Supra 35_ku s 50_ zadkom. Pri rozbiehaní sa na väčšom prevodovom stupni, napr. na trojke po rovine s pomalým vytláčaním spojky a bez použitia nožného plynu, čiže na voľnobeh začne búchať diferenciál a trhať s celým traktorom. Mám pocit, že je to nesprávne nastavená alebo nejak poškodená spojka, lebo diferenciál som mal nedávno rozobratý a kompletne zgenerálkovaný. A ďalším problém je ten, že aj po zošliapnutí spojky ešte stále cítim zaradenú rýchlosť, akoby spojka vypínala neskôr. Napr. keď traktor dlhšie stojí, naštartovaní je problém zaradiť rýchlosť, musím to robiť tak že najprv zaradím rýchlosť a potom naštartujem s tým že potom na silu rýchlosť vyhodím a potom to už ako tak funguje. Myslým že som niekde čítal, že to môžu byť zohnuté drážky na spojkovom hriadeli. Rozpolenie traktora ma asi neminie. Ale aj tak Vás prosím o radu. Zatiaľ dík. 8)

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od Tekiti »

Covece mam pocit,ze mas asi zaolejovanou spojku....delsi dobu stojis-olej sepi lamely a pak nemuzes zaradit..pak to utrhnes a uz to jde...neklopuze ta spojka??? a jinak s tom bouchanim nevim..
I pád na držku je pohyb vpřed :)
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar

koro

#66 Nový příspěvek od koro »

No veď práve, spojka vôbec nešmýka. Mal som naloženú 3,5 tonu štrkom a štvorka do kopca ako nič.

staník

#67 Nový příspěvek od staník »

Odborníci ti asi poradí líp ale já se zeptám ,máš v pořádku vypínací páčky?Jsou seřízené?Není některá prasklá?Podívej se tím okénkem na boku. :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

koro

#68 Nový příspěvek od koro »

Ako uvidím cez okienko či je prasknutá?

koro

#69 Nový příspěvek od koro »

Niekde som čítal, že keď je poškodené drážkovanie na hriadeli, tak sa lamely ťažšie posúvajú a efekt je podobný ako som opísal.

koro

#70 Nový příspěvek od koro »

A ešte mi nejde vypnúť ani kardan. Ten sa tiež zastaví až po viac násobnom zošliapnutí spojky, alebo na silu vyrazím páku z náhonu. :nene:

koro

#71 Nový příspěvek od koro »

Staník má ale asi pravdu, pretože keď niektorá páčka bude neakým spôsobom poškodená to môže vysvetľovať aj to trhanie, vlastne že spojka nerovnomerne vypína. Opravte ma ak sa mýlim.

staník

#72 Nový příspěvek od staník »

No právě podle toho tak soudím.Jednou mi opravoval servis starou Destu která mněla ještě spojku a podařilo se jim nasadit motor který nemněl seřízené páčky.Já na to sedl a že vyrazím :smich: a ono to skákalo jak koza.
Dílna je dílna

JanyTDI

#73 Nový příspěvek od JanyTDI »

Nazdar, chcem sa spytat nevies ci ma Zetor Super 35 vlastnu olejovu nadrz hydrauliky nad piestom? lebo mam aj Supra 50 a ten si olej taha hned z difer. a na 35 je este nejaka rurka smerujuca nahor, pricom na skrini hydrauliky su zhora 2 nalievacie hrdla na olej. Je mozne, ze ma vlastny olej difer. aj hydraulika? Vopred dakujem

koro

#74 Nový příspěvek od koro »

Áno má svoju vlastnú nádržku na olej. Mali to dokonca aj 50 Supre do určitého roku, myslím do roku 1961. Potom sa už vyrábali verzie, ktoré si ťahali olej z diferáku. Stretol som sa však aj s tým, že to niektorí prerábali na tento systém, nie je to nič zložité.

staník

#75 Nový příspěvek od staník »

Někdo tady psal že se ta nádržka rušila kvůli tomu že obsah oleje nestačil na sklápění novějších vleků s dvěma majlery.
Dílna je dílna

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“