Supr z Popovic
Moderátor: Lukashil
- Arnošt z Popovic
Supr z Popovic
Ahoj, aby Bělorusu nebylo smutno, pořídil jsem mu asi před rokem bratra. Inspirací byla jednak cena, jednak potřeba traktoru s papíry a taky trochu nekonečná stavba menšího traktoru, která se táhne už deset let(jak se narodily děcka, tak se to zaseklo), a teď už vím, že nikdy nebude mít kvalitu továrního stroje.
arnošt
- Arnošt z Popovic
Re: Supr z Popovic
Tak to je on
Brácha Bělorus, dohromady mají přes sto let
Cesta dom trvala tři hodiny, přes 60 km
Naskakování už jsem nacvičil
Výroba vlečky
První fůrka
Naposledy upravil(a) Arnošt z Popovic dne stř bře 18, 2015 8:34 pm, celkem upraveno 2 x.
arnošt
Suprák vyzerá suprovo ako inak a hneď aj pracuje. Vlačku maš šikovnú ale asi nebude brzdena. Aký maš rozmer zadných kolies na rusákoví a s čoho sú?
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Parádny Super
- Arnošt z Popovic
Ahoj Pedro, svého Bělorusa jsem popisoval někde zkraje vlákna o Bělorusech, šak jsme i spolu meilovali myslím, kola 16,9/něco na 30, z čeho jsou nevím. Jsou výborná v tom, že Běl je asi nepřevrátitelný, široký a níže posazený než klasika, bohužel už téměř nemají vzorek - což mi vadilo tady. Kopec jak ludra a ještě pořád mokro.
arnošt
- Arnošt z Popovic
Ještě jedna
Na zpátečku jsem to nemohl vyjet, pořád mě to ztahovalo do boku a převrátit se nehodlám, takže krompáč, lopata a jedem(ručně), Bohužel tahle cesta necesta je jediný přístup do lesa.
Na zpátečku jsem to nemohl vyjet, pořád mě to ztahovalo do boku a převrátit se nehodlám, takže krompáč, lopata a jedem(ručně), Bohužel tahle cesta necesta je jediný přístup do lesa.
arnošt
- Arnošt z Popovic
arnošt
Hej majlovaly sme,to servo si vtedy ako vyriešil? To je teda riadny svah, tam musí byť problém to ustať na vlastných v traktore to muselo byť riadne vzrušo.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Ahoj Arnošte, teda neflákáte se ! Jak se daří a co Octávenka ? Ty kopečky máš teda pěkné ...
- Arnošt z Popovic
Ahoj, je docela sucho, tak oktávka maká. Supr maká, ale začal kouřit z výfuku. Olej byl jakýsy našedlý, jako grafitová vazelina, tak jsem ho vyměnil, vypral filtr (byly obě sítka, jedno jsem nahradil papírovou vložkou) a dolil olej do čerpadla a regulátoru. po nastartování maličko zadýmil, ale pak deset, patnást minut se z výfuku ani nezakouřilo - jezdil jserm na 800 - 1200 otáček. Ovšem pak se z výfuku zase začalo kouřit jako před výměnou oleje a olej z čerpadla se ztrácí. Moje otázka - může být dýmení způsobeno ztrátou oleje z čerpadla a dá se popřípadě čerpadlo nějak přetesnit bez demontáže a nového štelování????? Kolem čerpadla je vidět mokro, takže to asi někde pídí.
Taky jsem se podíval a vyměnil na filtry na naftu, naštěstí, protože takový stav jsem nečekal ani ve zlém snu.
Taky jsem se podíval a vyměnil na filtry na naftu, naštěstí, protože takový stav jsem nečekal ani ve zlém snu.
arnošt
- Arnošt z Popovic
Ahojte, potřebuji poradit ohledně technické - čeká mě v srpnu. Nejhorší, co je na traktoru je kabina, její napojení na blatníky, vnitřní koroze atd. Dělali jste někdo technickou na Supra bez kabiny? V techničáku o kabině - budce není ani slovo, původně byl pásový a ty kabinu asi ani neměli. Dík za rady...
arnošt
Byl pásový? taková škoda ho předělat
No s tou stk nevim.Jestli tam kabina psaná není tak tam byt zřejmě nemusí.Ale abys tam nedával nebo nesháněl zpět pásy ...
No s tou stk nevim.Jestli tam kabina psaná není tak tam byt zřejmě nemusí.Ale abys tam nedával nebo nesháněl zpět pásy ...
Libor :-)
A ak bol pásový, máš tam hydrauliku?
- Arnošt z Popovic
Přestavba je zapsaná v TP, a byla proveden asi v roce 1965. Kdyby zůstal pásový, byl bych raději, ale takový bych asi nezaplatil, tento jsem kupoval před 4 roky za 43 000,-Kč. Hydraulika tam je.
arnošt