Zetor 25A z Jižních Čech
Zetor 25A z Jižních Čech
Ahoj Zetoráci.Mám mojí pětadvácu už skoro čtyři roky,ale většinou jsem dal nějakou tu fotku k někomu do vlákna.
Rozhodl jsem se založit konečně taky své vlákno,kde sem tam něco dám,ale spíš budu prosit o rady co se týče údržby Zetůrku.
Dneska bych potřeboval poradit s vodní pumpou,chtěl jsem jí namazat klasickou pumpičkou přes škodováckou maznici,ale vytlačovalo se to kolem a do vnitř nešlo nic.
Maznička se hýbal a po vytočení vypadá závit v tahu,je tam málo místa na novou,asi tak 5mm,proto tu starou někdo přede mnou uřízl,aby se tam vešla na hloubku.
Byl jsem to okouknout u kamaráda co má 25A a 30,ale ten tam má na pumpě štauferku a ještě to má na horní části.
Mám asi nějaký jiný typ pumpy.Nejraději bych tam dal taky štauferku,ale nevím jestli tam bude funkční,protože to vypadá že je tam nějaké vnitřní pouzdro (nemáte s tím nikdo nějakou zkušenost?) přes které ten tuk asi nepřetlačím k hřídeli.
Kamarád,když vytočí tu štauferku,tak tam má 2cm místa a vidí už hřídel,žádné další pouzdro ne bo co to je.
Tady ještě foto staré,nové mazničky a štauferky.
Předem děkuji za Vaše názory a rady,Zdraví Ondra.
Rozhodl jsem se založit konečně taky své vlákno,kde sem tam něco dám,ale spíš budu prosit o rady co se týče údržby Zetůrku.
Dneska bych potřeboval poradit s vodní pumpou,chtěl jsem jí namazat klasickou pumpičkou přes škodováckou maznici,ale vytlačovalo se to kolem a do vnitř nešlo nic.
Maznička se hýbal a po vytočení vypadá závit v tahu,je tam málo místa na novou,asi tak 5mm,proto tu starou někdo přede mnou uřízl,aby se tam vešla na hloubku.
Byl jsem to okouknout u kamaráda co má 25A a 30,ale ten tam má na pumpě štauferku a ještě to má na horní části.
Mám asi nějaký jiný typ pumpy.Nejraději bych tam dal taky štauferku,ale nevím jestli tam bude funkční,protože to vypadá že je tam nějaké vnitřní pouzdro (nemáte s tím nikdo nějakou zkušenost?) přes které ten tuk asi nepřetlačím k hřídeli.
Kamarád,když vytočí tu štauferku,tak tam má 2cm místa a vidí už hřídel,žádné další pouzdro ne bo co to je.
Tady ještě foto staré,nové mazničky a štauferky.
Re: Zetor 25A z Jižních Čech
Ahoj, našel jsem nějaký obrázek v knížce "montáž traktorů Z25"Rondra píše:Ahoj Zetoráci.Mám mojí pětadvácu už skoro čtyři roky,ale většinou jsem dal nějakou tu fotku k někomu do vlákna.
a pak legendu tady:
http://i1066.photobucket.com/albums/u41 ... 943a25.jpg
http://i1066.photobucket.com/albums/u41 ... 5e11e7.jpg
B.
Řidiči traktoru není dovoleno, aby při jízdě v koloně udržoval menší vzdálenost než 30m mezi jednotlivými traktory...
koukni na nějaká videa - zetor25lh
Díky za obrázek i popisky,zdá se mi že je to čerpadlo co má kamarád s tou maznicí ze zhora,taková pumpa je asi na většině 25,ale bohužel na té mojí pětadváce se předchozí majitelé vyřádily,kola jsou asi s sk4 a ta vodní pumpa vapadá taky jak z měsíce,když měla maznici na boku.Ondra.
Já mám štauferku taky z boku, podle mne je to lepší, když si vzpomenu, trochu jí dotáhnu a nevadí, že motor běžíRondra píše:Díky za obrázek i popisky,zdá se mi že je to čerpadlo co má kamarád s tou maznicí ze zhora,taková pumpa je asi na většině 25,ale bohužel na té mojí pětadváce se předchozí majitelé vyřádily,kola jsou asi s sk4 a ta vodní pumpa vapadá taky jak z měsíce,když měla maznici na boku.Ondra.
Řidiči traktoru není dovoleno, aby při jízdě v koloně udržoval menší vzdálenost než 30m mezi jednotlivými traktory...
Vitaj na fóre, super že si s izaložil vlákno .
Pekný stroj máš...daj ešte nejaké foto...
K tej maznici: a skúšal si tam namontovať novú?? ta by tam možno držala, závit vypadá OK, ak nie urob si nejakú redukciu na tú stauferku a máš to...
No ale ak tam máš zapuzdrené ložiská tak nadarmo tam budeš dávať vazelínu..
Mihi .
Pekný stroj máš...daj ešte nejaké foto...
K tej maznici: a skúšal si tam namontovať novú?? ta by tam možno držala, závit vypadá OK, ak nie urob si nejakú redukciu na tú stauferku a máš to...
No ale ak tam máš zapuzdrené ložiská tak nadarmo tam budeš dávať vazelínu..
Mihi .
Mihi
Děkuji za přivítání,fotky jsem nějak zašantročil v pc,ale blejknu ho zítra aspoň v garáži.Jinak u té pumpy by mi i vyhovovalo mít tam štauferku a z boku,ale je tam opravdu hned po vytočení maznice další pouzdro,asi opravdu zapouzdření ložisek,ale jak to teda namazat?Jezdil jsem o víkendu do lesa a po zahřátí ta pumpa nějak kvílela,mám strach aby se to nevysipalo.Ondra
ahoj , taky Tě tu vítám mezi námi , máš pěkný zachovalý stroj, když jsem spravoval nákladní auta, tak občas zakvílelogufero když bylo suché a nenamazané , skus to odšroubovat , něčím opatrně prošpárat, dát novou maznici a uvidíš ,když to nepůjde možná bych ji pro jistotu zrepasoval, ta sada je sice drahá ale stojí to za to myslim
Libor :-)
Pravdepodobne je pootočená rozperná trubka medzi ložiskami a otvor čo v nej má byť pod maznicou je mimo. Každopádne ak sa z nej ozýva nejaký zlý zvuk, tak premazanie asi nebude dostatočné riešenie. Ja by som ju rozobral a repasoval.
Také tě tu vítám a určitě dodej více fotek, zejména pak s tím shrnovadlem na sníh. Jeden čas jsem nad tím uvažoval, ale nějak si nejsem jistý, že bych s tím něco shrnul proti mírnému kopečku .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Díky za rady,jestli je tam u té mojí vodní pumpy posunutá ta rozpěrná trubka mezi ložisky,šla by nějak dát do původní polohy?
Vypadá to po vytočení maznice takhle:
Jinak tady jedna fotka z dnešního dne,traktor parkuji přes zimu v garáži:
Jinak fotky s výroby radlice na sních a z traktorem v akci jsou zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=195
Vypadá to po vytočení maznice takhle:
Jinak tady jedna fotka z dnešního dne,traktor parkuji přes zimu v garáži:
Jinak fotky s výroby radlice na sních a z traktorem v akci jsou zde: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=195
Neviem si predstaviť iný spôsob, ako rozobrať a pootočiť. Ak teda nepripustíme myšlienku navŕtať tam nový otvor.
Dík za názor,lepší by bylo to asi rozebrat,ale to navrtání je taky zajímavý nápad.Bojím se že když to rozeberu,už to nedám do kupy.Pumpa do teď maká na jedničku,akorát jak jsem psal se po zahřátí sem tam ozve "zavrzání".Ondra.
to bych skusil asi opatrně navrtat, jestli je to tedy pootočené ale pozor na závit
Libor :-)
Ja by som to na tvojom tú pumpu demontoval a pozrel, čo tam vrže. Demontuješ vrtulu a potom opatrene vytiahneš aj samotnú pumpu. Skontroluješ aj stav ložísk, natočíš tú dištančnú trubku a budeš vedieť v akom to je stave. Závit pod maznicu je M10x1.Rondra píše:Dík za názor,lepší by bylo to asi rozebrat,ale to navrtání je taky zajímavý nápad.Bojím se že když to rozeberu,už to nedám do kupy.Pumpa do teď maká na jedničku,akorát jak jsem psal se po zahřátí sem tam ozve "zavrzání".Ondra.
Pri vrtaní ti tam môže spadnúť špona. Ak to má nekryté ložiská a dostane sa medzi guličky, tak to sa ložisku páčiť nebude. Ak sú kryté, tak to celé stráca význam.