Zetor 15
- Zetor
Zetor 15
Dobrý den,jak to tu spadlo,tak se ztratilo vlákno o 15kách.Byl tu i někdo,kdo ji měl.Tak snad sem znovu vloží fotky a přidá zkušenosti.Jestli někdo má nějakou literaturu (návody k obsluze,katalogy ND,dílenské příručky,různé obrázky...) a byl by ochoten to naskenovat a vložit sem,tak by to bylo super.Já žádnou nevlastním,ale moc se mě líbí.Dávám nějaké fotky a data z netu.
Výrobce: Zetor Brno
Výkon: 15 hp [11.2 kW]
Palivo: diesel
Rok výroby: 1947 - 1949
Počet válců: 1
Vrtání/Zdvih: 120/140
Objem: 1580 ccm
Trvalé zatížení: 1500
Rychlostí vpřed: 5
Rychlostí vzad: 1
Vývodový hřídel: 540ot/min
Přední pneumatiky: 5.50-16
Zadní pneumatiky: 9-24
Hmotnost: 1399kg
Rozvor: 156cm
Stránky Z 15:
http://www.tractordata.com/td/001/td1737.html
http://zetor15.wz.cz/mojetraktory.htm
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=1300
Výrobce: Zetor Brno
Výkon: 15 hp [11.2 kW]
Palivo: diesel
Rok výroby: 1947 - 1949
Počet válců: 1
Vrtání/Zdvih: 120/140
Objem: 1580 ccm
Trvalé zatížení: 1500
Rychlostí vpřed: 5
Rychlostí vzad: 1
Vývodový hřídel: 540ot/min
Přední pneumatiky: 5.50-16
Zadní pneumatiky: 9-24
Hmotnost: 1399kg
Rozvor: 156cm
Stránky Z 15:
http://www.tractordata.com/td/001/td1737.html
http://zetor15.wz.cz/mojetraktory.htm
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... php?t=1300
- Zetor
Re: Zetor 15
Další:
- Zetor
Nakreslil jsem funkci pák,ale kde je nožní plyn,ta malá je náhon?Jaké je schéma řazení?Pisněte kdo to víte.
Naposledy upravil(a) Zetor dne úte pro 30, 2008 2:44 pm, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,letos jsem se taky stal šťasným majitelem Zetoru 15.Dá se říct,že je celkem v původním stavu,k dokonalosti mi chybí sedačka a výfuk.A taky by mě zajímalo,jestli tyto barvy jsou původní.Někde jsem četl,že se vyráběli červeno-žluté,ale nějak mi to nesedí.
- Zetor
Pěknej traktor,jestli to není tajné,kolik stál?Původní barva by měla být kombinace tmavě zelené a červené.Podívej se prosím na ten obrázek s popisem pák,je to správně?K čemu je ta malá?Má to uzávěrku?Má nožní plyn?Jaké je schéma řazení?To je najednou otázek,cojosef1 píše:Ahoj,letos jsem se taky stal šťasným majitelem Zetoru 15.Dá se říct,že je celkem v původním stavu,k dokonalosti mi chybí sedačka a výfuk.A taky by mě zajímalo,jestli tyto barvy jsou původní.Někde jsem četl,že se vyráběli červeno-žluté,ale nějak mi to nesedí.
vzhledem k tomu,že neuvažuju o dalším prodeji,tak cena tajná není.Stál 30000,- Levnej určitě nebyl,ale já ho chtěl.A je nepojízdnej.Ještě jsem nenašel čas se do něj pustit,snad v lednu.Nožní plyn nemá a není mi známo,že by ho někdy měl.Myslíš si,že byl vyráběn jen v kombinaci zeleno-červené,nebo to víš?
Ta malá páka je určitě na zapínání náhonu.Shéma řazení dodám,až budu doma.A ještě mi chybí přední pneu a možná jeden disk,pokud se mi nepodaří ho srovnat.
Když jsme u těch otázek.Nevíš za kolik byl prodanej tento kousek.Je v superstavu,ale neměl jsem odvahu ani chuť tam zavolat.Vzhledem ke způsobu inzerce mi ten člověk ani trochu nesedí.
- Zetor
Tak 30 000 tisíc je celkem dost,když je nepojízdnej.Z jakého důvodu nejezdí?Něco vážného?Na nožní plyn jsem se ptal,protože jsem ho tam neviděl.Než spadlo fórum,tak jsem se na kombinaci barev ptal,byla to ta tmavě zelená a červená ale první Z byly v jiné-to bohužel nevím.Možná by to věděl Tom tady z fóra,ten se zajímá o veterány.Původní přední pneu je to hladké?Nevím za kolik byl prodanej,toho jsem asi na bazoši propásl-nevím že tam byl.Máš pravdu,slova ,,nevyšší nabídka vítězí,, úplně stačí abych si o člověku udělal obrázek.Moc díky za odpovědi na otázkyjosef1 píše:vzhledem k tomu,že neuvažuju o dalším prodeji,tak cena tajná není.Stál 30000,- Levnej určitě nebyl,ale já ho chtěl.A je nepojízdnej.Ještě jsem nenašel čas se do něj pustit,snad v lednu.Nožní plyn nemá a není mi známo,že by ho někdy měl.Myslíš si,že byl vyráběn jen v kombinaci zeleno-červené,nebo to víš?
Povolila se matka na setrváku a asi vypadl klínek.Původnímu majiteli se to už jednou stalo,ale asi opravu neprovedl dost důkladně a podruhé mu to při startu zlomilo ruku.Díky tomu mám ten traktor teď já.
Upřímně řečeno,největší slabost jsem měl pro Zetor 25.To byl první traktor,který jsem řídil.Bylo mi asi 11 let.Od 14 jsem s ním už pravidelně jezdil.Jenže člověk stárne a vyvíjí se.Proto padla volba i pro Zetor 15.Chtěl bych mít ucelenou sbírku zetorů 25.Chybí mi ještě Zetor 25 N a sadař (ten,ale nepovažuju za důležitý)
Za časů,kdy se Zetory nechali sehnat za "pár" korun jsem měl jiné starosti.Jo jo člověk nemůže mít všechno najednou a hned
Upřímně řečeno,největší slabost jsem měl pro Zetor 25.To byl první traktor,který jsem řídil.Bylo mi asi 11 let.Od 14 jsem s ním už pravidelně jezdil.Jenže člověk stárne a vyvíjí se.Proto padla volba i pro Zetor 15.Chtěl bych mít ucelenou sbírku zetorů 25.Chybí mi ještě Zetor 25 N a sadař (ten,ale nepovažuju za důležitý)
Za časů,kdy se Zetory nechali sehnat za "pár" korun jsem měl jiné starosti.Jo jo člověk nemůže mít všechno najednou a hned
Tento Zetorik nemá ani uzavierku ani nožný plyn,kedže je to vlastne stabilák s vlastnym podvozkom.Rychlosti:vlavo hore R,vlavo dole 1,stred hore 2 dole 3,vpravo hore 4 dole 5.Aké boli farebné prevedenia by aj mna zaujimalo
Traktor ZETOR 15 jsme dělali a je to ten tmavě zelenej.Origo barva to ale není ta je na obrázku pod náma je to taková ta olivová -skoro khaki.Jinak o ceně se nehádám jen podotknu že Z 15 bylo vyrobeno něco přes 2000 kusů ale třeba Z 25 asi 180 000 myslím že sehnat pětadvacítku je snazší a levnější než patnáctku a navíc nemluvím o ceně a dostupnosti náhradních dílů.Jen ložisko do regulátoru otáček pro radiálně-axiální styk nás stálo 800,-Kč a vešlo by se na větší poštovní známku.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Ještě kromě zelono červených byly i žluto červené, ta žlutá je Evropská žlutá, zbyla ve zbrojovce ještě po Hitlerovi.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak,tak tuhle barvu co tady dal Tom jsme našli pod těma asi dvaceti vrstvama barvy na kapotě.Bohužel jsme už měli natřenej traktor tou vagónovou zelenou
Dílna je dílna