Zetor 25 A od Filipa
Zetor 25 A od Filipa
Predstavujem nový prírastok do rodiny. Je to Zetor 25 A rok výroby 1959. Je na ŠPZ a má novú STK a EK. Týmto som splnil môjmu otcovi sen a sebe som podľa všetkého asi kúpil novú hračku ktorú budem postupne vylepšovať a renovovať. Motor je 3 roky po GO. Zatiaľ najväčší nedostatok je radenie rýchlostí hlavne prechod z jedného neutrálu na druhý - trafiť sa tam to je hotová matura. Cez zimu mu dám pokoj a na jar sa na to pozriem. Ak viete v čom by mohol byť problém budem rád za vaše rady.
Pridávam nejaké fotečky.
Pridávam nejaké fotečky.
Re: Zetor 25 A od Filipa
Pekný, tuším som ho videl na bazoši. Ono 25ka s TP a EČ sa len t ak nevidí. Nech slúži.
K tomu preraďovaniu: Ono tá páka nesmie byť v len v strede ale aj zvislo - keď si predstavíš že by bola páka rovná, tak by mala byť zvisle, teda nesmie mať "náklon"
K tomu preraďovaniu: Ono tá páka nesmie byť v len v strede ale aj zvislo - keď si predstavíš že by bola páka rovná, tak by mala byť zvisle, teda nesmie mať "náklon"
Pěknej,mám rád Z 25,měl jsem 2,akorát se mi moc nelíbí ten červenej spodek,lepší by byl tmavě šedej,ale to je jen muj názor.
S tim řazenim,podle mě nic nemáš,je to jen o praxi.Nejhorší je dát v kopci z 4 na 3.To se nepovedlo někdy ani mě.Tak at vám dobře slouží.
S tim řazenim,podle mě nic nemáš,je to jen o praxi.Nejhorší je dát v kopci z 4 na 3.To se nepovedlo někdy ani mě.Tak at vám dobře slouží.
Super
Ono traktory sú skoro rovnaké aké si človek kúpi. Jeden je v lepšom tech.stave a druhý krajšie nastriekaný.
Ale najhlavnejšie je že si otcovi splnil jeho sen. A prečo vlastne o 25-ke sníval?Robil niekedy s ňou?
Veľa šťastia a nech slúži. Ak máš nejaké foto- z kúpy alebo hocijaké tak sem s nimi.
Mihi
Ono traktory sú skoro rovnaké aké si človek kúpi. Jeden je v lepšom tech.stave a druhý krajšie nastriekaný.
Ale najhlavnejšie je že si otcovi splnil jeho sen. A prečo vlastne o 25-ke sníval?Robil niekedy s ňou?
Veľa šťastia a nech slúži. Ak máš nejaké foto- z kúpy alebo hocijaké tak sem s nimi.
Mihi
Mihi
Otec robil vo Vysokých Tatrách lesníka. Ale keď sa neplnil plán ťažby dreva tak chcel nechcel sadol v sobotu alebo v nedeľu do Zetora 25 A a vyťahoval von z lesa kalamitné drevo. Ja teraz chodím do lesa so Zetorom 7245 a neviem si to predstaviť ako to mohol dokázať so Z 25. Neskôr si za pár korún kúpil vlastnú 25 a dva vraky, ktoré stáli na dvore na špalíkoch. Ešte si pamätám, že sme sa na nich hrali ako deti. S kamarátom mechanikom vraky spojazdnili a predali. Možno niektoré jazdia dodnes. Potom mal novšie tipy traktorov ale vždy spomínal na 25. Na staré kolená túžil vlastniť to, na čom začínal a samozrejeme pre raritu a nezabudnuteľný a nenapodobiteľný zvuk motora.
Ahoj kluci na na Bazoši byl inzerát na výrobu zadních kovových kulatých blatníků (lítzátek) a sedačky na ZETOR 25. Inzerát je bohužel již smazaný. Nemáte náhodou někdo kontakt na toho pána? Dík.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
Tiež som pozeral tento inzerát na oblé blatníky no zdá sa mi že sú to laminátové. To je iba môj dojem z obrázkov. Vie o tom niekto viac ?
Viem si predstaviť krásne fotky:Ten nový Zetor 7245 a vedľa neho Z 25. To by bolo, alebo ako spolu niekde pracujú : vozia niečo na vlečke, alebo ťahajú drevo v lese. Neurobíš niečo také?
A keď ste to dali otcovi ako darček tak ste mali Z 25 zabaliť do veľkého balíka a žeriavom priviesť ako to bolo v Bambuľke...(ja viem mám veľkú predstavivosť... )
Mihi
A keď ste to dali otcovi ako darček tak ste mali Z 25 zabaliť do veľkého balíka a žeriavom priviesť ako to bolo v Bambuľke...(ja viem mám veľkú predstavivosť... )
Mihi
Mihi
Díky moc Tonci Z českého Bazoše tento inzerát zmizel, ale ten kontakt sedí.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
Lízatká sú v ponuke aj tu http://www.knezu.websnadno.cz/Zetor-25.html?list=60.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
Pěkný zetůrek a hezky ti běží . Závidím ty papíry .
http://www.youtube.com/watch?v=ittBhxpxvkw
http://www.youtube.com/watch?v=ittBhxpxvkw
Ďakujem všetkým za uznanie. Na Zetor 25 A s papiermi sme čakali 2 roky, kým sa na internete neobjavil tento.
Dnes som ho bol v meste prihlásiť na polícii do evidencie. Všetko prešlo hladko. Škoda toho pôvodného starého technického preukazu. Pýtal som ho na pamiatku ale policajtka nechcela o tom ani počuť. Ja som si ho ale stihol predtým pekne farebne skopírovať na kopírke. Je tam zdokumentovaný celý život toho traktora. Pridávam nejaké fotky a video.
Dnes som ho bol v meste prihlásiť na polícii do evidencie. Všetko prešlo hladko. Škoda toho pôvodného starého technického preukazu. Pýtal som ho na pamiatku ale policajtka nechcela o tom ani počuť. Ja som si ho ale stihol predtým pekne farebne skopírovať na kopírke. Je tam zdokumentovaný celý život toho traktora. Pridávam nejaké fotky a video.
Pekna 25-tka aj mne bi sa pacilo mat taku aj s papiermy.
..... ahoj , pekne ju opatruj ......