Zetor 25A z kopaníc
Zetor 25A z kopaníc
Zdravím fanúšikov tohto úžasného stroja. Nakoľko som tu našiel veľa inšpirácie vo vašich strojoch, rozhodol som sa aj ja prispieť.
Náš zetor 25 bol vyrobený odhadom medzi rokmi 1952-1954 ( výrobné číslo 43xxx ), k nám na myjavské kopanice sa dostal v roku 1968 ako vyradený stroj z JRD z Plaveckého Štvrtku. Za svoje roky si toho odkrútil už dosť, a preto si pýtal GO, ktorej sa dočkal až tento rok, nakoľko jeho gazda ju už nestihol. 10 rokov stál v garáži, až som sa ho pred rokom rozhodol oživiť. Opravy boli nevyhnutné, tiekol olej, brzdila iba ručná brzda, aj to slabo, elektrika nefungovala...
Preto podstúpil Zetorík na prelome rokov celkovú GO, ktorá mu vrátila druhý dych. Modrú farbu som mu nechal ako pamiatku na starého otca.
Momentálne slúži bez poruchy pri práci okolo domu, sadu a kusa poľa tak, ako zamladi. Veľmi rád sa pasuje s originál podmietkovým pluhom NP252 5x25, platákom, vlečkou vyrobenou z hasičského vojenského vozíka, bránami samo-domo a iným "vercajchom."
Zetoru Zdar
Náš zetor 25 bol vyrobený odhadom medzi rokmi 1952-1954 ( výrobné číslo 43xxx ), k nám na myjavské kopanice sa dostal v roku 1968 ako vyradený stroj z JRD z Plaveckého Štvrtku. Za svoje roky si toho odkrútil už dosť, a preto si pýtal GO, ktorej sa dočkal až tento rok, nakoľko jeho gazda ju už nestihol. 10 rokov stál v garáži, až som sa ho pred rokom rozhodol oživiť. Opravy boli nevyhnutné, tiekol olej, brzdila iba ručná brzda, aj to slabo, elektrika nefungovala...
Preto podstúpil Zetorík na prelome rokov celkovú GO, ktorá mu vrátila druhý dych. Modrú farbu som mu nechal ako pamiatku na starého otca.
Momentálne slúži bez poruchy pri práci okolo domu, sadu a kusa poľa tak, ako zamladi. Veľmi rád sa pasuje s originál podmietkovým pluhom NP252 5x25, platákom, vlečkou vyrobenou z hasičského vojenského vozíka, bránami samo-domo a iným "vercajchom."
Zetoru Zdar
Kúpim blok alebo motor na Zetor 25A- aj bez hlavy a čerpadla
Re: Zetor 25A z kopaníc
ako sa orie na tom pluhu? a na akej rýchlosti na ňom orieš?
Orie sa sním fajn, hĺbka orby tak 15- 18 cm, keď ho dám naplno do zeme... V strednej pôde to ide na 2 po rovine, v ťažkej ílovitej hline dávam radšej za 1. inak s týmto pluhom nemá zetorík problém, myslím, že to bývali originál pluhy za Zetor 25. Váha pluhov je cca 230 kg, takže to hydraulika zvláda v pohode, ale v kopcoch by to potrebovalo závažie vpredu.
Vitaj medzi nami......
Je super že sa podelíš s nami o svoj stroj:
Je veľmi pekný, už mu chýba iba ŠPZ.echa je oiginál???
Nemáš aj nejaké foto ako vypadal pred opravou a nejaké počas opravy?
Tá plátenná strecha je oiginál???
Mihi
Je super že sa podelíš s nami o svoj stroj:
Je veľmi pekný, už mu chýba iba ŠPZ.echa je oiginál???
Nemáš aj nejaké foto ako vypadal pred opravou a nejaké počas opravy?
Tá plátenná strecha je oiginál???
Mihi
Mihi
ďakujem za prívítanie na fóre
strecha nie je originál, je kúpená od hospo.wz.cz, vycestoval som tam osobne na jar, bol to celkom fajn výlet. ich www stránka je slabá, komunikácia po telefóne tiež nič moc, ale sortiment majú celkom široký, dosť vecí na Z25 a iné Zetoríky.
Bohužiaľ na ŠPZ ho asi nepostavím, jedine zohnať papiere, alebo na veterána.
Fotky z predrenovačného stavu bohužiaľ nemám , fotiť som začal neskoro.. ale pozerám, že máš slušný strojový park
strecha nie je originál, je kúpená od hospo.wz.cz, vycestoval som tam osobne na jar, bol to celkom fajn výlet. ich www stránka je slabá, komunikácia po telefóne tiež nič moc, ale sortiment majú celkom široký, dosť vecí na Z25 a iné Zetoríky.
Bohužiaľ na ŠPZ ho asi nepostavím, jedine zohnať papiere, alebo na veterána.
Fotky z predrenovačného stavu bohužiaľ nemám , fotiť som začal neskoro.. ale pozerám, že máš slušný strojový park
V prvom rade ťa vítam, tvoj traktor na , pekná kombinácia farieb a ten 5x pluh to by som chcem vidieť ako sa s tým ide, urob nejaké video orby
Zetor 25 A, Škoda Fabia 1,4 16V
Ďakujem za pochvalu, video z orby by mohlo byť na budúci týždeň, ak už nebude pršať. Potom by som dal link na fórum
to video by som chcel aj ja vydieť
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Aj ja by som rad videl to video to ma asi 25 co robyt
Naposledy upravil(a) Bronťo dne ned říj 30, 2011 9:27 am, celkem upraveno 1 x.
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Mirku aj ja ta tu vytam sem rad že tu mam nejakeho bliskeho krajana a halvne fandu zetora 25 ja mam doma 25A aj 25K šak ich tu najdeš rad bysom vedel bliši pojem jak myjauske kopanice a ešte čitam že hasič? dobrovolny? to aj ja za Podbranč Horna Dolina
Ďakujem za privítanie Bronťo, ja som presne Krajné -Luskovica, tak 10 km od Myjavy. Som dobrovoľný hasič, behám za Babulicov vrch, aj toho roku sme boli na Podbranči na súťaži a na konci robili exhibíciu.
Pozerám, že si tiež fanúšik Z25 a máš k tomu aj super príslušenstvo Hlavne ten podkop je parádny pomocník,
Video z orby by malo byť zajtra, tak ho sem večer hodím
Pozerám, že si tiež fanúšik Z25 a máš k tomu aj super príslušenstvo Hlavne ten podkop je parádny pomocník,
Video z orby by malo byť zajtra, tak ho sem večer hodím
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Na tak to sa iste poznáme toto je dobre! šak ty asi vieš ktori som z našho týmu ten najstarši a najobjemnejši z nich spoj savic a na podbranči aj zvukar, a ty si strojnik?
Jasné že sa poznáme Ja som strojník, predtým spoj savíc. Zhodou okolností som tiež z našich najstarší a najobjemnejšíBronťo píše:Na tak to sa iste poznáme toto je dobre! šak ty asi vieš ktori som z našho týmu ten najstarši a najobjemnejši z nich spoj savic a na podbranči aj zvukar, a ty si strojnik?
Takže dnes som zoral 0,5 ha, väčšinu v malých plochách. Bolo akurát vlhko, ale všade samá ílovicavlado98 píše:V prvom rade ťa vítam, tvoj traktor na , pekná kombinácia farieb a ten 5x pluh to by som chcem vidieť ako sa s tým ide, urob nejaké video orby
a ešte jedno
a nejaké fotky
Ide to celkom dobre, ale ja ostanem verný tomu môjmu trojaku
Zetor 25 A, Škoda Fabia 1,4 16V