Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
rourek

Re: Obecna diskuse

#916 Nový příspěvek od rourek »

Díky pánové, tak pohužel pro mne pán má čepy délky 30 cm tedy Káčkové.
Jsou prý uplně nové ještě natřené základovkou, tak jestli máte ěkdo zájem, pište SZ a pošlu kontakt.
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Sniper

#917 Nový příspěvek od Sniper »

Asi s křížkem po funuse, ale zato v obrazech ;-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

bobes

#918 Nový příspěvek od bobes »

Tak v tom případě mám na Áčku upravenou nápravu z Káčka, protože čepy mám na obou 30 cm.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

Sniper

#919 Nový příspěvek od Sniper »

bobes: Nemusíš mít ani upravenou, ta náprava konstrukčně pasuje včetně nohavic, jen máš vyšší svisláky a tím pádem máš traktor zakloněný vzad, pokud máš zadní kola rozměrově z áčka. ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#920 Nový příspěvek od McPeci »

vím že se to už párkrát řešilo jen nevím kde všude a pod čím to hledat, lze nějak předělat náprava z K na A ???
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Tomáš B.

#921 Nový příspěvek od Tomáš B. »

Na tom není co předělávat. Základ je stejný - tedy ten kus kde je středový čep a to vyztužení k vedlejšímu čepu. Jsou jiné akorát ty výsuvné nástavce na změnu rozchodu. Ty jsou vyndavací a dají se zaměňovat A i K. Jak tu bylo psáno - K je o 10 cm vyšší.

bobes

#922 Nový příspěvek od bobes »

Nakloněný to nemám, protože ty pouzdra na dlouhý čepy mají navařený ty bazmeky co jdou do nápravy uprostřed, v místě kde je takový ten nálitek. Do předvčíra jsem si toho ani nevšiml, protože Ačko mám pod plachtou a dokud nebude hotové Káčko nechci to rozebírat. Nicméně kdyby měl někdo na prodej pokud možno slušnou přední nápravu na A, klidně celou, tak jí vezmu.
Zetor 25K, 2023, 3011, 7245, ZŤS 8011, Fergie TEA 20, Ferguson 35, Gutbrod 1050,

rourek

#923 Nový příspěvek od rourek »

Sniper, i tak díky. Čeká mě stejně repas nápravy, tak alespoň vím, jak to tam vypadá!
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..

Sniper

#924 Nový příspěvek od Sniper »

bobes píše:Nakloněný to nemám, protože ty pouzdra na dlouhý čepy mají navařený ty bazmeky co jdou do nápravy uprostřed, v místě kde je takový ten nálitek
Aha, tak to potom ano. A myslíš, že to někdo kutil na venkově, nebo máš nějakou zkušební malosérii ze Zetoru? ;-)

rourek: Není zač 8)

TATRA NEZNÁ BRATRA

bobes

#925 Nový příspěvek od bobes »

Viděl jsem něco podobného u některých sadařů, ale kdo dělal tohle to nevím. Traktor měl pán koupený z JZD kde dělal mechanizátora a říkal, že na tom za celou dobu nic nedělal. Jiného majitele to nemělo. Je to očividně navařeno, ale docela pěkně.

Sniper

#926 Nový příspěvek od Sniper »

Kluci, co si myslíte o tomhle převoďáku z mého Káčka? Je hustý jak med, ale ta barva se mi nelíbí... :tyty:

Mezi prsty je pěkně mazný, až si vzorek sedne, uvidím kolik je tam vody, ale nevím jak je v mašině dlouho, jestli vyměnit, nebo ne.

Obrázek

TATRA NEZNÁ BRATRA

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#927 Nový příspěvek od McPeci »

měl jsi to naleť do sklenky, vypadá to jak karamel :D
Robert ;)

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Sniper

#928 Nový příspěvek od Sniper »

McPeci: Mám to i ve sklénce 8) Má to opravdu podobnou barvu, jak rezavá voda a já nevím, jestli to takovou barvu má mít, nebo je to rez z převodů :zapomel:

Protože pokud by bylo vše v pořádku, raději bych tam ten olej nechal, není sice problém udělat výměnu a vrazit tam PP90, ale už vidím ty potíže následně...

TATRA NEZNÁ BRATRA

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#929 Nový příspěvek od McPeci »

neskoušel někdo toto opravit?? Obrázek

jaká má být původní podoba???
Robert ;)

Libor Z25

#930 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Sniper píše:McPeci: Mám to i ve sklénce 8) Má to opravdu podobnou barvu, jak rezavá voda a já nevím, jestli to takovou barvu má mít, nebo je to rez z převodů :zapomel:

Protože pokud by bylo vše v pořádku, raději bych tam ten olej nechal, není sice problém udělat výměnu a vrazit tam PP90, ale už vidím ty potíže následně...
Tyy tož já bych ho tam nechal , pač když jsem se díval na ten můj olej , měl podobnou barvu i konzistenci jak píšeš :D jen byl trošku víc tmavší ale to samé :) a převodovka Ti sviští dobře 8) 8) 8) nech ho tak , karamelový ;-)
Libor :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“