Zetor 25 Sadař
Re: Zetor 25 Sadař
co sa tyka toho zdvihania, tak by som zdvihal radsej pod poloosou - nohavicou.
Ta skrina na hydrauliku nie je bohviako pevna.
Urcite sa ti to skrizilo v o vnutru, ked sa skrina hydrauliky posunula hore, ked si za nu zabral advihakom.
Doporucujem povolit vsetky matice a skrutky, ktore drzia skrinu hydrauliky o zadok prevodovky, nech sa to predpatie uvolni. Urcite by som takto motor nestartovak a nasilu tym vyvodom nekrutil.
Radsej to povol a nech si to sadne naspat. Vyvod musi ist rukou lahko.
Ta skrina na hydrauliku nie je bohviako pevna.
Urcite sa ti to skrizilo v o vnutru, ked sa skrina hydrauliky posunula hore, ked si za nu zabral advihakom.
Doporucujem povolit vsetky matice a skrutky, ktore drzia skrinu hydrauliky o zadok prevodovky, nech sa to predpatie uvolni. Urcite by som takto motor nestartovak a nasilu tym vyvodom nekrutil.
Radsej to povol a nech si to sadne naspat. Vyvod musi ist rukou lahko.
pozeral som na tu paku uzavierky. Zda sa mi, ze mas prasknute telo v ktorm je lozisko.
Na uzavierku nie e ziadna finta. Ono si to sadne pri pretoceni olies, ked jedno presmykuje, tak sa to natoci zub na medzeru a zapadne to do seba. Ked ches, dvihni jedno koleso do vzduchu a ked s nim pohnes, tak najdes polohu, kedy ta uzavierka zaskoci a s kolesom viac nepohnes, bude pevne spojene s tym, co je na zemi.
Na uzavierku nie e ziadna finta. Ono si to sadne pri pretoceni olies, ked jedno presmykuje, tak sa to natoci zub na medzeru a zapadne to do seba. Ked ches, dvihni jedno koleso do vzduchu a ked s nim pohnes, tak najdes polohu, kedy ta uzavierka zaskoci a s kolesom viac nepohnes, bude pevne spojene s tym, co je na zemi.
Ano je tam menší prasklina,budu muset sehnat nový obal, takže to mám normálně utáhnout a při provozu si to sedne?A děkuji za reakce.
Ano. Ta priruba s ozubenim je na drazkovanom hriadeli spojenym s lavym kolesom a teraz s nou nepohnes, iba ak by si nadvihol lave zadne koleso.
Len ta chcem upozornit, ze tato paka uzavierky musi byt pruzinou odtlacana smerom von od prevodovky, teda von zo zaberu. Aby ani nahodou pocas jazdy zuby nezaskocili, lebo sa ti vyradi z cinnosti diferencial a s traktorom nezatocis.
Takze ono si to nema sadnut do seba, ale naopak, musi byt vola medzi ozubeniami paky a kolesa. A musi tam byt pruzina, ktora tu medzeru udrziava.
Ked potrebujes uzavriet diferak, tak tlakom na paku prekonas pruzinu a priblizis tieto ozubenia k sebe a dalsim tlakom na paku v momente, ked sa natocia zuby spravne, tak zaskocia a spoja pravu a lavu cast napevno a vyradi sa diferencial.
Takze pred zamontovanim paky musis navliect na hriadel pruzinu! Inak mozes skoncit v priekope! Alebo so znicenou prevodovkou!
Len ta chcem upozornit, ze tato paka uzavierky musi byt pruzinou odtlacana smerom von od prevodovky, teda von zo zaberu. Aby ani nahodou pocas jazdy zuby nezaskocili, lebo sa ti vyradi z cinnosti diferencial a s traktorom nezatocis.
Takze ono si to nema sadnut do seba, ale naopak, musi byt vola medzi ozubeniami paky a kolesa. A musi tam byt pruzina, ktora tu medzeru udrziava.
Ked potrebujes uzavriet diferak, tak tlakom na paku prekonas pruzinu a priblizis tieto ozubenia k sebe a dalsim tlakom na paku v momente, ked sa natocia zuby spravne, tak zaskocia a spoja pravu a lavu cast napevno a vyradi sa diferencial.
Takze pred zamontovanim paky musis navliect na hriadel pruzinu! Inak mozes skoncit v priekope! Alebo so znicenou prevodovkou!
Pružinku tam mám a budu se opakovat, ale moc moc děkuju, jinak mám ze zetora dobrý dojem, je to stará kvalitní prace ten mě ještě přežije a už pokukuju po druhém na náhradní díly-)))
Tak dnes octuju at si hned nezaseru ten repasovaný chladič-)))
A holky už zkouší startovat-)))
https://youtu.be/r581Md2rHi0
A holky už zkouší startovat-)))
https://youtu.be/r581Md2rHi0
Pekný chladič Si daval repasovat alebo si kupoval novy ?
Repas v Hluku cena 5000kč.Peto.25a píše:Pekný chladič Si daval repasovat alebo si kupoval novy ?
Tak po půl roku zetorek šlape, sice mě nějak zlobí ukazatel teploty pořád tam bylo max 60 stupňů, ale motor už byl vřelý, tlačil na oleji 4 at. a to jsem jezdil dost,musím zkusit jiný měřák a udělat novou trubku tuhle mě v práci dojebal svářeč.Dnes jsem si dovezl ještě od majitele zbytek věcí co nechtěl-))))
s tymi elektrickymi merakmi teploty je problem, musis mat presne take cidlo, na ake je budik skalibrovany. Inak bude ukazovat somariny.
Jednoduche overenie je s vriacou vodou. Dnes su varne konvice, tak nie je ziadny problem.
Jednoduche overenie je s vriacou vodou. Dnes su varne konvice, tak nie je ziadny problem.
Do konvice jsem ho dal a ukazoval 100 stupňů,ale jak ho zapojím do traktoru tak to moc neleze.rosch8 píše:s tymi elektrickymi merakmi teploty je problem, musis mat presne take cidlo, na ake je budik skalibrovany. Inak bude ukazovat somariny.
nemas iny teplomer?
Tu predavaju origo, tie su velmi spolahlive:
http://excaliburmoto.cz/teplomer-oleje
https://auto.bazos.cz/inzerat/89651951/ ... plomer.php
Tu predavaju origo, tie su velmi spolahlive:
http://excaliburmoto.cz/teplomer-oleje
https://auto.bazos.cz/inzerat/89651951/ ... plomer.php
Pujčím od kamaráda myslím že tam mám nějak špatně tu jimku, mám funglovku chladič a pumpu po repasu tak by to chladit mělo,termostat jsem ještě nedával a ještě jak se šteluje klíňák na vodní pumpu?A ikdyž mám nově střiky furt nevržu a ještě musím vždy před startem odvzdušnit, někde mě to bere vzduch a ještě musím někde dohledat proč nenastartuju klikou jde to fest tvrdo.
aha.
nemas termostat.
Tak to nad 60°C tazko dostanes.
Ten chladic ma vykonovu rezervu, takze prechladi ten motor v pohode aj ked ide traktor na plny vykon.
Treba termostat.
nemas termostat.
Tak to nad 60°C tazko dostanes.
Ten chladic ma vykonovu rezervu, takze prechladi ten motor v pohode aj ked ide traktor na plny vykon.
Treba termostat.