Zetor 15
Re: Zetor 15
Jaké má označení tryska do čerpadla na Zetoru 15?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
To opravdu nevím, starou jsem už vyhodil a rozebírat se to nechystám. Potřebuješ to nutně? Možná bych to dokázal časem zjistit.Tom píše:Jaké má označení tryska do čerpadla na Zetoru 15?
Myslel jsem si to,že se do čerpadla mazání se nikomu nechce.Při výměně oleje sundavám boční výko a několikrát zatočim jestli z klikovky teče olej zatim je to dobrý.Já se ptal jen co kdyby abych byl připravený.Jestli nezapomenu podívám se o výkendu na číslo trysky někde stará bude.
Potřebuji to pro kolegu.Zetor 15 píše:To opravdu nevím, starou jsem už vyhodil a rozebírat se to nechystám. Potřebuješ to nutně? Možná bych to dokázal časem zjistit.Tom píše:Jaké má označení tryska do čerpadla na Zetoru 15?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak vstřikovací tryska by měla mít označení DCe12S610 podle pamětníka,starou co jsem našel je DCE4S610.Dávali se tam taky trysky ze Z25 nebo z pásáku DT75(pasuje po skrácení i pístní čep) tak je možné jestli není z toho.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den zajimalo by mě řízeni u Vašeho traktoru zetor 15 a prosím jestli bys te mi mohl poslat foto. předem díky za odpověď. Emailova adresa je (Rysanek.Tomas@seznam.cz)brano píše:Foto prvého traktora. B.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den dostal se mi do rukou navod na obsluhu seřizování vstřikovacího tlaku u tohoto návodu byla tabůlka pro vstřikovací tlak a typ vstřikovací trysky různých motorů, mezi jinými tam byl Zetor 15 vstřikovací tlak 80atm a tryska Dce10s610. Vstřikovač mam seřízený na 80atm a trysku Dce10s610 a chod traktoru je bezproblémový. Podle toho vstřikovací tryska Dce4s610 ani Dce12s610 pro typ Zetor 15 nejsou vhodné. emailova adresa: Rysanek.Tomas@seznam.czvilda píše:Tak vstřikovací tryska by měla mít označení DCe12S610 podle pamětníka,starou co jsem našel je DCE4S610.Dávali se tam taky trysky ze Z25 nebo z pásáku DT75(pasuje po skrácení i pístní čep) tak je možné jestli není z toho.
Poraďte mi prosím někdo. Opět se mi rozsypala vodní pumpa a už nevím, co s tím mám dělat. Je to už několikrát od předchozých majitelů předělávané a nic už z toho nebude originál.
Nebo z čeho jiného by s dala použít???
Každá rada vítána.
Každá rada vítána.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar chlape my máme na Zetoru 15 přidělanou vodní poumpu ze zetoru 40 nebo 30 teď si nejsem jist a ještě thermostat , my máme Zetor 15 už 50let. Traktor je po celkové generálce motoru a převodovky, volnoběh nam drži přibližně asi v délce 15min a pak to už jde do nískych otáček tzn. že musím přidat plyn ať mi to nezdechne. Zase na druhou stranu ho máme na orbu (máme i origo pluh dvouradličak), vláčení atd. mohl byh zaslat i foto nebo video kdo bude mít zájem! moje e-mailova adresa je:Rysanek.Tomas@seznam.czZetor 15 píše:Poraďte mi prosím někdo. Opět se mi rozsypala vodní pumpa a už nevím, co s tím mám dělat. Je to už několikrát od předchozých majitelů předělávané a nic už z toho nebude originál.
Každá rada vítána.
Není nic jednoduššího, než dát foto zde, už se těšímToms píše: Zdar chlape my máme na Zetoru 15 přidělanou vodní poumpu ze zetoru 40 nebo 30 teď si nejsem jist a ještě thermostat , my máme Zetor 15 už 50let. Traktor je po celkové generálce motoru a převodovky, volnoběh nam drži přibližně asi v délce 15min a pak to už jde do nískych otáček tzn. že musím přidat plyn ať mi to nezdechne. Zase na druhou stranu ho máme na orbu (máme i origo pluh dvouradličak), vláčení atd. mohl byh zaslat i foto nebo video kdo bude mít zájem! moje e-mailova adresa je:Rysanek.Tomas@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Jak čtu tak se s tryskama rostrhl pytel.Každý má jinou,ale je to ta správná a chválí si jak funguje.Nejspíš určité rozdíly u čepových trysek mají jen minimální vliv,u otvorových to je horší.Našel jsem návod k obsluze na zkoušečku vstřiků motorpal tak přidám jednu taky zaručeně správnou do sbírky.Co se týče vodní pumpy tak bych se snažil opravit tu původní vrtulka je podobná s Z30,40,56...hřídelka jde vysoustružit a těleso pumpy jde pro ložiska vypouzdřit(samozdřejmě ne vždy)Původní těsnění je lojovou šnůrou,vypadá to nic moc,ale nám slouží bez výměny tak 20let,tak at se vede.
Tak mám zrovna případ, kdy už těleso pumpy nelze vypouzdřit.vilda píše:Jak čtu tak se s tryskama rostrhl pytel.Každý má jinou,ale je to ta správná a chválí si jak funguje.Nejspíš určité rozdíly u čepových trysek mají jen minimální vliv,u otvorových to je horší.Našel jsem návod k obsluze na zkoušečku vstřiků motorpal tak přidám jednu taky zaručeně správnou do sbírky.Co se týče vodní pumpy tak bych se snažil opravit tu původní vrtulka je podobná s Z30,40,56...hřídelka jde vysoustružit a těleso pumpy jde pro ložiska vypouzdřit(samozdřejmě ne vždy)Původní těsnění je lojovou šnůrou,vypadá to nic moc,ale nám slouží bez výměny tak 20let,tak at se vede.
Ale vypadáto, že lze použít pumpu z ford tranzit 2,5 D nebo fiat punto 1,9 JTD.
Tak až to seženu a dám dohromady, dám vědět
Zdravicko pani. Tak som sa konecne dostal k traktorom a trochu ich prevetral.Robil som aj s volnobehom. Dal som na cerpadlo len tu vonkajsiu prachovku a celkom obstojne drzi otacky. Dokonca aj studeny. Na tom druhom mam slaviacke cerpadlo a to nechce vobec drzat volnobeh. Zatial to necham tak ,zacal som ho rozoberat a postupne renovovat. A casom sa mi hadam podari zohnat origo cerpadlo. Vodne pumpy mam na obidvoch povodne.Na zelenom som ju opravoval. Boli vymlatene loziska a vrtulka bola na tri kusy. Uz to funguje sice obcas kvapne ale velmi malo. No sice trochu neskoro ale nasiel som trysku ktoru som menil asi pred rokom a ma toto oznacenie DCE 10S 610R. Ak to nieko
mu pomoze...
mu pomoze...