No a je to jasné, tys to zkurvil Kdybys do toho nevrtal, jezdilo by se dálLibor Z25 píše:Dloooooooouho se jen jezdilo a až já jsem se toho po učňákuujal ...
Liborova Pětadvacítka
Re: Liborova Pětadvacítka
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
daj si 4 pivaSniper píše:...tys to zkurvilLibor Z25 píše:Dloooooooouho se jen jezdilo a až já jsem se toho po učňákuujal ...
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Nic není na věky ...bohužel .No že sem něco zkurvil ....tohle rypkání nemám rád ,ale vím , že si děláš srandu .Na tom není co zkurvit , pokud se o traktor dobře staráš , což já se starám až moc .Prostě začal létat olej do výfuku to´t vše.Dám hlavu na GO a bude po problému
Libor :-)
To je nějaký špatný výlitek, jakoby bublinky má to do hloubky tak 1-1,5mm .Jinak nevím , od čeho by to mohlo byt, ale je to od výroby si myslím .
Tak hlava je na místě , během 2-3 týdnů bude hotová ,enom sa chcu zeptat na Váš názor - nechali byste si tu zgenerálkovanou hlavu poslat postou či nějakou dopravní službou ? O peníze sa nejedná , enom lesti by sa jí neco nemohlo stat, hlava váží cca 25 kg tak nějaké 3 kilča mě nezabijou, jen to zacházení s balíkama v dnešní době ... .Na opravu ventilovych sedel sa optam mailem sem na to zabudol,tak se omlouvám
Libor Z25: To se tak říká když se celou dobu jen jezdí a "sere" na údržbu a pak to někdo veme za správný konec, tak ostatní hned:
"No vidíš, sotva to vemeš do pazourů, už jsi to zkurvil, celou dobu se do toho nemuselo vrtat"
Tož tak no...
"No vidíš, sotva to vemeš do pazourů, už jsi to zkurvil, celou dobu se do toho nemuselo vrtat"
Tož tak no...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Přesně ! Takové kecy miluju .Každý by chtěl jen jezdit a něco vozit , ale že ten stroj musí někdo udržovat to si málo kdo uvědomuje a považuje
Jojo, taky jsem si takové kecy vyposlouchal, tož logicky je mosím pouštět dál
Já se jen obávám dne, až tohle všechno, co se tady na fóru řeší, potká mě...
Já se jen obávám dne, až tohle všechno, co se tady na fóru řeší, potká mě...
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Toho se nesmíš bát s tím musíš žít .Jsou to staré stroje a nikdy nevíš co se může stát , i když sa zdá , že jsou nesmrtelné , v nějakých případech to tak sice je ale...no to je jedno Co si myslíš o té dopravě té hlavy ? Osobně nebo poslat mi to balíkem ?
Ty a jaké bys koupil těsnění pod hlavu - myslím tloušťku 1,5 , 1,8 nebo 2 mm ? U kaliny to je jasné ale uvažuju o 2mm těsnění strz to , že budou hlavu srovnávat a něco uberou.
http://www.kalina.cz/eshop-automobilova ... i-zetor-25
Ty a jaké bys koupil těsnění pod hlavu - myslím tloušťku 1,5 , 1,8 nebo 2 mm ? U kaliny to je jasné ale uvažuju o 2mm těsnění strz to , že budou hlavu srovnávat a něco uberou.
http://www.kalina.cz/eshop-automobilova ... i-zetor-25
U těsnění pod hlavou se řeší tloušťka podle přesahu pístů
Když lízneš hlavu, logicky bys měl dát silnější těsnění, ale taky nemusíš, vylepšíš si kompresi
A když už, nech si přeměřit a srovnat blok, i když je to jen dvouválec.
Když lízneš hlavu, logicky bys měl dát silnější těsnění, ale taky nemusíš, vylepšíš si kompresi
A když už, nech si přeměřit a srovnat blok, i když je to jen dvouválec.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
přeměřit a srovnat blok ? Já myslím že to nebude potřeba , nebo spíš na to už nemám finance ale je fakt že blok vypadá dobře.Takže jak....změřit staré těsnění a podle toho dát nové ? Na jednom válci mám menší otisk ventilu , ale to bude asi nějaká stará bolístka , motor jel uplně skvěle, dyť si ho vlastně slyšel.
Staré těsnění bych neměřil, protože je vymačkané a už před tebou ho mohl někdo dát špatně.
Změř si přesah pístů, pokud je na nule s blokem, použil bych střední těsnění, záleží ještě o kolik ti líznou hlavu, tu si změř sám před a po a nespoléhej se, že ti to řeknou.
Změřit a srovnat blok stojí pár kaček a vyplatí se, ty to okem nepoznáš, může být lehce zkroucený, ale jak jsem psal, u dvouválce je ten problém minimální, to spíše víceválcové řadové motory. Budu to dělat na Audině 2.5 TDi, můžu ti toho borce pak dovézt a budeš to mít skoro zadarmo
Změř si přesah pístů, pokud je na nule s blokem, použil bych střední těsnění, záleží ještě o kolik ti líznou hlavu, tu si změř sám před a po a nespoléhej se, že ti to řeknou.
Změřit a srovnat blok stojí pár kaček a vyplatí se, ty to okem nepoznáš, může být lehce zkroucený, ale jak jsem psal, u dvouválce je ten problém minimální, to spíše víceválcové řadové motory. Budu to dělat na Audině 2.5 TDi, můžu ti toho borce pak dovézt a budeš to mít skoro zadarmo
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Jak se to vlastně dělá to srovnání bloku ? Asi bych se na to vykašlal nechcu to komplikovat, je to jen dvouválec tajak píšeš.Přesahy změřím , nějaké tam byly ale minimální , asi koupím to silnější 1,8mm .Hlavu jsem si bohužel nezměřil , napadlo mě to až teĎ a jelikož jsem to dneska zavezl do Vel.Mez. tak už je pozdě .
To se "zaškrabává" přímo na motoru a měří rovina, nic tragického, ruční práce.
No to seš jelito, tak ho upros, aby ti to pohlídali a řekli o kolik to lízli, jestli o pár stovek, nebo desetinku...
Těsnění kup to střední, ať to má švuňk
No to seš jelito, tak ho upros, aby ti to pohlídali a řekli o kolik to lízli, jestli o pár stovek, nebo desetinku...
Těsnění kup to střední, ať to má švuňk
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA