Zetor 25A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
atony1

Re: Zetor 25A

#76 Nový příspěvek od atony1 »

tepla jeseń
Přílohy
13112008(002).jpg
13112008(001).jpg

sychrovak

Re: Zetor 25A nové blatníky

#77 Nový příspěvek od sychrovak »

Na tohle téma jsem narazil na http://www.veteránforum.cz
25 nemám ale snad jednou..možná vás bude zajímat:

Ahoj zetoráci chci vám ukázat blatníky zlaminátu naZ25 Prosím o váš názor. [Tomasz] 13.10.2008 Přidat odpověď
Přátelé, cena !!!!plechových!!!! blatníků bude jistě vyšší než uvedených 1800,- za laminát. To není ani cena materiálu. Zatím připravujeme formu na lisování a sháníme vhodný lis, konečnou cenu za plech. výlisek zatím nemáme, podkonstrukce pod blatníky z úhelníků je již hotová. Když se vše povede, po novém roce budou plecháče na světě. Nechceme nic zakřiknout a uspěchat, tvarově musí být shodné s původním modelem, jinak to celé nemá cenu. [zetormat] 17.10.2008
Ahoj Zetormate,
rozhodně bych jednu sadu plechových blatníků potřeboval, tedy pokud budou odpovídat předloze, můžeš se mnou pro Vaši cenovou kalkulaci počítat.
Tom Z. [Tomáš Ziemba] 17.10.2008
Cena asi bude 1800kč-za 1 ks.Záleží kolik jich budou dělat aby se zaplatila i forma.Předem mi ale řekli že mají práce nadhlavu. [Tomasz] 16.10.2008
No... Měl bych obavu o životnost těch laminátů. Ona 25 se jistými vibracemi vyznačuje. [Petr Kropáček ml.] 14.10.2008
jsou pěkne pasujou i na 25k a jaka je cena zajem by byl [Láďa] 14.10.2008
Přátelé, připravuje se výroba pravých plechových blatníků, tak mějte trpělivost. Je to otázka peněz a několika nadšenců. Plech je plech, jednak by měly odpovídat původním lízátkům včetně výztuže a jednak budou pevnější než laminát. Cena bude odvislá od zájmu a počtu kusů. Proto vyčkejte.Čím více kusů, tím bude cena formy rozpočítána a bude levnější. (zetormat) [zetormat] 14.10.2008
Ahoj, vypadají perfektně! Na kolik by vyšly?? [Marťas] 13.10.2008
Vypadaji pěkně,dobrá práce. [David] 13.10.2008
A ještě jedna. [Tomasz] 13.10.2008

Zobrazit téma / Přidat odpověď
http://www.veteranforum.cz/index.php?id ... dtop=63319
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od Jakub »

Taky se musím přidat se svojí pětadvácou: Zetor 25 A s hydraulikou, vzduchem, spz. Koupil jsem v srpnu a zatím jenom spokojenost. Je po generálce motoru, hlavy, čerpadla, řízení, s novou 150Ah baterkou v celkově dobrém stavu. Tak jak jsem to koupil, jezdí pořád naprosto bez problémů, akorád po delším stání musím odvzdušnit čerpadlo. Do budoucna hodlám sehnat origo "lavór" sicu s bednou na baterku, abych mohl dát baterku pod sedadlo a zůžit kola (teď jsou na max.). Pro ty, co jsou tady delší dobu, ví, že jsem tento traktor sháněl hodně dlouho, vlastně rok a půl. Ze svých studentských - brigádnických peněz sem si nemohl dovolit koupit vrak po generálce barvou a vrazit do něj ještě jednou tolik. Za tu dobu sem prošel stovky inzerátů, ale byly to většinou vraky, překupníci i podvodník. Z 25 jsem měl nastudovaný do posledního šroubku i když jsem s ním nikdy ani nejel, tak jsem věděl, na co je důležité se podívat...
Zatím velká spokojenost. Jezdíme v podstatě jenom do lesa pro palivové dřevo, dosud jsme žádný pořádný traktor neměli, jenom Vari a to se vůbec nedá srovnávat. Pro naše potřeby je to do lesa za tu cenu ideální stroj. Průjezdnost dobrá s těma zadníma kolama. Váží přes 2 tuny -> utáhne a ubrzdí taky hodně. Motor taky v pohodě, zdálo by se, že 25 koníků není moc, ale zátah od nízkejch otáček, na trojku tahám metr dřeva na volnoběh, setrvák to vždycky podrží - průjezd bahnem, kaluží :) Nedá se totiž srovnávat 25 koní vysokozdvihého dvouválce s obsahem přez 2 litry, 150 kg setrvákem a třeba 25 koní motorku jawa 350. Toliko k traktoru, zatím spokojenost, přidávám pár fotek, ale to byly jedny z prvních jízd, kvalita nic moc - já to nefotil :smich:
Přílohy
Idylka
Idylka
IMG_1585.jpg
IMG_1588.jpg
Tam se ještě pár špalků vleze
Tam se ještě pár špalků vleze
Cófačka do kopca
Cófačka do kopca
Snímek 009.jpg
To bylo první tahání a vyzkoušení navijáku, teď už vemu 3x víc
To bylo první tahání a vyzkoušení navijáku, teď už vemu 3x víc
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.

Honza50

#79 Nový příspěvek od Honza50 »

Nemáš ještě nějaké fotky navijáku ?
zetor 5748, Belarus EO 2621

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od Jakub »

Teď sem nechal foťák v Brně a zvětšit to nejde - je to rozmazaný. Zkusím to na mobil, ale je málo světla. Naviják jsem koupil s tím. Šnekový převod je z nějakého rozmetadla - posouval pás po podlaze. Šnek je přímo naproti náhonu přez mezikus, točí se pořád. Buben s lanem není napevno s hřídelí vystupující ze šnek. převodky, ale protáčí se, hřídel prochází skrz středem bubnu a na konci je zubová spojka, která propojuje tuto hřídel s bubnem při navíjení. Brzda tam není, přitáhnu a přeháknu na radličku (štít), zvednu a jedu. Naviják nic moc, je to jen taková nouzovka - je moc pomalý a přitom ne masivní - nedá se využít síla traktoru. Lano je tam 6 nebo 8mm /30 metrů a bubínek je ho plný - musíš dávat bacha, aby se nenamotalo bokem. Zubová spoječka je taky slaboučká. Naviják je naháklý na takových pásovinách s dírama, když ho shodím, dám do těchto děr klasický velký závěs z UŘ 1 8)
Tak tady sou ty fotky:
Přílohy
DSC00009.JPG
Vypínání spojky
Vypínání spojky
DSC00011.JPG
DSC00008.JPG
uchycení - místo navijáku pasuje závěs UŘ1
uchycení - místo navijáku pasuje závěs UŘ1
šneková převodka
šneková převodka
zubová spojka
zubová spojka

Janicko777
Kontaktovat uživatele:

#81 Nový příspěvek od Janicko777 »

Jakub píše:Taky se musím přidat se svojí pětadvácou: Zetor 25 A s hydraulikou, vzduchem, spz. Koupil jsem v srpnu a zatím jenom spokojenost. Je po generálce motoru, hlavy, čerpadla, řízení, s novou 150Ah baterkou v celkově dobrém stavu. Tak jak jsem to koupil, jezdí pořád naprosto bez problémů, akorád po delším stání musím odvzdušnit čerpadlo. Do budoucna hodlám sehnat origo "lavór" sicu s bednou na baterku, abych mohl dát baterku pod sedadlo a zůžit kola (teď jsou na max.). Pro ty, co jsou tady delší dobu, ví, že jsem tento traktor sháněl hodně dlouho, vlastně rok a půl. Ze svých studentských - brigádnických peněz sem si nemohl dovolit koupit vrak po generálce barvou a vrazit do něj ještě jednou tolik. Za tu dobu sem prošel stovky inzerátů, ale byly to většinou vraky, překupníci i podvodník. Z 25 jsem měl nastudovaný do posledního šroubku i když jsem s ním nikdy ani nejel, tak jsem věděl, na co je důležité se podívat...
Zatím velká spokojenost. Jezdíme v podstatě jenom do lesa pro palivové dřevo, dosud jsme žádný pořádný traktor neměli, jenom Vari a to se vůbec nedá srovnávat. Pro naše potřeby je to do lesa za tu cenu ideální stroj. Průjezdnost dobrá s těma zadníma kolama. Váží přes 2 tuny -> utáhne a ubrzdí taky hodně. Motor taky v pohodě, zdálo by se, že 25 koníků není moc, ale zátah od nízkejch otáček, na trojku tahám metr dřeva na volnoběh, setrvák to vždycky podrží - průjezd bahnem, kaluží :) Nedá se totiž srovnávat 25 koní vysokozdvihého dvouválce s obsahem přez 2 litry, 150 kg setrvákem a třeba 25 koní motorku jawa 350. Toliko k traktoru, zatím spokojenost, přidávám pár fotek, ale to byly jedny z prvních jízd, kvalita nic moc - já to nefotil :smich:
Moooc pekna masinka 8) Ja som zacinal podobne ako ty :friends: S tym zuzenim by som si to poriadne premyslel. Napr. az by si chcel traktor vyuzivat v polnohospodarstve, tak ma teraz taky isty rozchod ako major. Napr. ak za majorom ti niekto posadi zemiaky sadzacom, tak ty sa tam v pohode dotanes 25kou a mozes ich napr. okopat. V lese ten rozchod tiez pomaha ;-)
Zetor 7745, Zetor 6718 a Zetor 25A

Honza50

#82 Nový příspěvek od Honza50 »

Je udělaný pěkně.
zetor 5748, Belarus EO 2621

kozel

#83 Nový příspěvek od kozel »

Cauky Jake mate skusenosti s 25-kou v lese?? je dost silna a ma aj dobru pruchodnost nez 3011?

Janicko777
Kontaktovat uživatele:

#84 Nový příspěvek od Janicko777 »

kozel píše:Cauky Jake mate skusenosti s 25-kou v lese?? je dost silna a ma aj dobru pruchodnost nez 3011?
A-cko v lese vytre prdel Zetoru 3011 :skodolibe:

kozel

#85 Nový příspěvek od kozel »

No len aby... :) mame doma aj 25-ku a aj 3011 ;-) ale 25-ka nejde.. tej je skoda...

Janicko777
Kontaktovat uživatele:

#86 Nový příspěvek od Janicko777 »

kozel píše:No len aby... :) mame doma aj 25-ku a aj 3011 ;-) ale 25-ka nejde.. tej je skoda...
...tak to je fakt skoda. Je to carovny stroj ;-)

kozel

#87 Nový příspěvek od kozel »

Cauky jeste sem se chtel zeptat uz jste nekdy zahrabali 25-ku? kdyz jo vyjeli ste odtamtaď sami? a nejake foto??? :)

atony1

#88 Nový příspěvek od atony1 »

No ja som sa zahrabal minule a to poriadne..skoda ze som nemal mobil..dokonca tak ze som ohol hriadel v navijaku ked som sa chcel dozadu vytiahnut..poviem vam ze vyvodak ma teda silu..rozomlel snekovy prevod na kasu ani nebolo poznat na motore..ale 25 v lese nema chybu..ja mam este 14-ky gumy tak nemam problem..skor brzdit potom plnu vlecku dole svahmi..

Jakub
Kontaktovat uživatele:

#89 Nový příspěvek od Jakub »

kozel píše:Cauky Jake mate skusenosti s 25-kou v lese?? je dost silna a ma aj dobru pruchodnost nez 3011?
Nemám teda zkušenosti s 3011, ale podívej se na váhu: Z 25 s hydraulikou bez závaží cca 2000kg, Z 3011 s hydraulikou bez závaží cca 1550kg. Nevím rozložení hmotnosti na nápravu, ale odhaduju, že Major se postaví na zadní v tahu dřív jak Z25 (ale to závisí taky na tom, jak vysoko máš daný závěs). Výška těžiště nad zemí 76 cm, 3011 nevím, ale předpokládám, že vyšší, má totiž portály. Major má zase vyšší světlost 400mm oproti Z25 - 335mm, takže větší průchodnost. Max rozchod kol Z 25 1500 mm , 3011 až 1800 (předpokládám, že při otočených diskách :zapomel: , ale nevim).
Je to těžké srovnávat, řekl bych, že Z 25 je stabilnější a víc utáhne, 3011 má zas lepší hydrauliku, vývoďák, živější motor (pokud je to výhoda - pač Z 25 má zase zátah od nízkejch ot. )
Major má o něco lepší využití v kultivačních pracích, s pohonem nářadí ( náhonová spojka, kvalty), ale jako traktor pro většinovou práci do lesa bude lepší Z 25. Ale měj na paměti, že se srovnávají nestejně staré stroje. Taky cena je dost rozdílná, proto jsem byl pro si koupit pořádnou Z 25 se vším všudy, než vylágrovanýho Majora, co bych za tu cenu klidně měl. Tak jak tak nejsou tyto traktory pro každodenní profesionální použití, ale pro občasné - máš kousek lesa, pole, atd. - a tady potom nemá smysl to nějak extra srovnávat a rozebírat, je to v podstatě pro daný účel srovnatelné, hlavně, když to dobře jede a je OK.
....A ještě jednu vychytávku Z 25 má: Stačí, když stojíš z mírného kopečka, zařadíš 5 nebo 6, zvedneš dekompresor a jak se motor protočí, zavřeš dekompresor a už to blafe, setrvák se o to postará i při malých ot. 8) Šetříš startér i baterku několikrát denně :)

Zetor

#90 Nový příspěvek od Zetor »

Jakub píše:
....A ještě jednu vychytávku Z 25 má: Stačí, když stojíš z mírného kopečka, zařadíš 5 nebo 6, zvedneš dekompresor a jak se motor protočí, zavřeš dekompresor a už to blafe, setrvák se o to postará i při malých ot. 8) Šetříš startér i baterku několikrát denně :)
To jde i na majorech,startujeme takhle v zimním období.Zařadíš 5ku,plnej plyn,dáš ,,cucák,, a pustíš ho s kopce,potom pustíš spojku a drbneš do startéru (jak kdy,podle teploty-někdy to de i bez něj) a je nastartováno. 8)
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“