Zetor 15

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Zetor

Re: Zetor 15

#61 Nový příspěvek od Zetor »

Ahoj,nádherné stroječky 8) .Ty máš na tom 1. hydrauliku?Jak to máš udělané,čerpadlo na vývoďáku?Kde máš rozvaděč?Mohl bych poprosit o foto?Díky :)
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

Zetor

#62 Nový příspěvek od Zetor »

Zetor that's life...

brano

#63 Nový příspěvek od brano »

Nazdar. Tu hydrauliku urobil predchadzajuci majitel.Cerpadlo je na kardane,piest mam pod sedlom a rozvadzac je vlavo vedla pristrojovky namiesto klaksonu.

brano

#64 Nový příspěvek od brano »

Tu máš ten rozvádzač aj s traktoristkou. B.
Přílohy
rozvádzač.jpg
rozvádzač.jpg

brano

#65 Nový příspěvek od brano »

A tu sú dalšie obrázky. Dik za návod, nemohol by si mi poradil s regulátorom. Dakujem. B.

brano

#66 Nový příspěvek od brano »

1.foto
Přílohy
1.jpg
1.jpg

brano

#67 Nový příspěvek od brano »

2.foto
Přílohy
2.jpg

brano

#68 Nový příspěvek od brano »

3.foto
Přílohy
3.jpg

Zetor

#69 Nový příspěvek od Zetor »

brano píše:A tu sú dalšie obrázky. Dik za návod, nemohol by si mi poradil s regulátorom. Dakujem. B.
Díky za foto,máš to dobře vykoumané,moc se mě to líbí :friends: .Já Ti bohužel moc neporadím,žádnou nemám ale moc se mě líbí.On se někdo ozve,kdo to bude vědět.Popiš problém který máš. 8) Ještě pár cm a už došáhne traktoristka na pedály. :)
Zetor that's life...

brano

#70 Nový příspěvek od brano »

Ked som mal rozhodeny motor tak som dal opravit aj regulator otacok. No motor mi stale nedrzi volnobeh. Element aj tryska su nove, skratka netusim co to je. Dokonca aj ked odpojim cerpadlo od regulatora aj tak to neni ono. Poradi niekto? Dik ´Brano

vilda

#71 Nový příspěvek od vilda »

Zdravim všechny patnackáře,muj tata vlastní Z15 asi 45 let takže jsem na patnácce doslova vyrost.V době kdy jí táta dělal frčeli už jiný modely takže blatníky,kapota,tyče řízení a volant je z 3011 a sedačka ze škody 30 jinak original.Barva je tradičně zelená,ale původni byla taková světle hnědá(nic extra).Pracoval jsem na opravach traktorů,ale povedených tipů jako tenhle(na tu dobu) moc nejni spolehlivá,spotřeba žádná prostě stroj k nezaplacení.

vilda

#72 Nový příspěvek od vilda »

Před nedávnem jsem dělal spojku a při chvilce vyměnil kroužky,přečepoval táhla a dal novou prachovku k čerpadlu.Potom bylo občasné chcípnutí přepich tak jsem začal postupně rozebirat.Přidal jsem O kroužky na páčky k plynu,protože tam po zahřátí vzlíná olej,u té horní poteče dál musí jít uplně zlehka jinak to zlobí.Zlepšilo se to,ale největší problem byl prachovka na čerpadle musí být hodně měká (nejlepší je z brzdové pumpičky zetor,nebo spojkové tatra,liaz).Regulátor musí malinko pořát přidávat a ubírat tím drží volnoběh nebo alspon tak to začalo fungovat mě.Neví někdo jaká je ventilová vůle?

brano

#73 Nový příspěvek od brano »

Ahoj Vildo.Dakujem za radu. Tu gumicku tam este nemam. Vyskusam a dam vediet.Ale niekde som videl aj pruzinu v tych miestach kde ma byt ta gumicka. Myslim ze ta khaki patnastka z muzea to ma tak. A mudra kniha pise-saci-0.15mm. vyfuk-0.20mm.

vilda

#74 Nový příspěvek od vilda »

Pod páčkou je krátký perko a podložka,gumičku jsem tam dal tak,že jsem zahloubil mosazné pouzdro tak 2mm na průměr o necelé4mm větší,do zahloubení dal O kroužek který přimačkuje ta podložka s perkem v páčce.Ale opakuju musí to jít uplně zlehka je lepší silikonový O.je měkčí.Tu vůli ventilů jsem asi přehnal dal na tátu udělej rači větší a zmenšil ji po něm na 30/40.Díky z jara přepracuju.

Zetor 15

#75 Nový příspěvek od Zetor 15 »

vilda píše:Před nedávnem jsem dělal spojku a při chvilce vyměnil kroužky,přečepoval táhla a dal novou prachovku k čerpadlu.Potom bylo občasné chcípnutí přepich tak jsem začal postupně rozebirat.Přidal jsem O kroužky na páčky k plynu,protože tam po zahřátí vzlíná olej,u té horní poteče dál musí jít uplně zlehka jinak to zlobí.Zlepšilo se to,ale největší problem byl prachovka na čerpadle musí být hodně měká (nejlepší je z brzdové pumpičky zetor,nebo spojkové tatra,liaz).Regulátor musí malinko pořát přidávat a ubírat tím drží volnoběh nebo alspon tak to začalo fungovat mě.Neví někdo jaká je ventilová vůle?
Prosím tě popiš mi víc, kde jsi měnil na čerpadle tu prachovku? Je to na tom hřebenu, co otáčí pístkem v čerpadle?

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“