zdeníkova 25A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
zdeník

Re: zdeníkova 25A

#571 Nový příspěvek od zdeník »

Něco z archívu(jaro) míchačka 274kg
Obrázek

Béďa 17

#572 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Máš vždy moc pěkné fotky. 8)
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

zdeník

#573 Nový příspěvek od zdeník »

Úklid sněhu, letos zatim bez řetězu. Dnes 10cm mokrého a sotva to lezlo :vztek: .
Obrázek
Obrázek

Libor Z25

#574 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Tož super,radlicu máš také moc pěknú, já jsem byl zvědavý jak to utáhne ten mokrý sněh, ale ani jsem nevyjel, protože celý den sněžilo, chvilkama mrholilo. Takže jsem vytáhl frézu, hodil kapucu a valil to o dušu. Pěkné fotky 8) :friends:
Libor :-)

rosch8

#575 Nový příspěvek od rosch8 »

Zdeniku, ako chyta motor v mrazoch? Vsetko ok?

zdeník

#576 Nový příspěvek od zdeník »

Chytá jako v létě... když to půl hoďky nechám ohřívat. Jinak jsem na tom jako Míra, první válec se chytne až tak za čtvrt minuty, proto ohřívám.

Libor Z25

#577 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Přesně i můj případ jak teplota klesne okolo nuly....dělá to to samé,a to od tej doby,co sem převložkoval motor.Nechám to půl hoďky nahřívat a pohoda,pak to zahřeju a valim.Hlavu mám v nejlepší kondici,nikde nic neteče ,vše funguje jak má....
Libor :-)

zdeník

#578 Nový příspěvek od zdeník »

Právě mám rozpracovanou výměnu vodítek ventilů. Zjistil jsem, že nová vodítka mají v H7, což je nějakých +0,015, ovšem stará vodítka jsou na středu nějak těsnější- proč? Nové ventily (AMP) jsou - 0.060, což je celková vůle 0,075. Dále jsem zjistil, že původní sací ventily, které mám doma na památku :vysmech: mají - 0.040, proto nevím, proč nové sací ventily mají takovou vůli. Potom není divu, jakej průtok oleje tam je. Asi dám ventilové těsnění jako Robert, ale moc se mně to nelíbí (vůle).
Kdo má zkušenosti s novými ventily a od jakého výrobce máte na vašich motorech namontováno???

Míra Z 25

#579 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Zrovna dneska jsem rozbalil balíček s ventily a vodítky. Ventily mám stejné značky jako ty, ty předchozí co jsem měl dříve byly také AMP. Zkusil jsem si vodítko lehce upnout do svěráku a vsunout ventil a zkusit vůli - docela mě překvapilo, že se ventil docela dost hýval. Mám doma ale jen obyčejnou posuvku a nejsem schopen přesně nic změřit...

Jaro25

#580 Nový příspěvek od Jaro25 »

No len si treba uvedomiť, že H7 má tolerančný rozsah + 0,00 až + 0,015 mm, teda nie striktne tých 0,015. A ten ventil má tiež nejaké tolerančné rozpätie. Je možné, že si sa práve trafil do hraničnej hodnoty tolerancie a tiež treba počítať s tým, že to pracuje za tepla a ventil, hlavne výfukový má teploty dosť vysoké. Tak že reálna vôľa bude trochu iná. Tesnenia by som tam každopádne dal.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

rosch8

#581 Nový příspěvek od rosch8 »

Ja som too riesil tak, ze som ich este raz prebehol vystruznikom nenalisovane a potom po nalisovani sa voditka stlacili o par stovak, preto bola vola o poznanie mensia po nalisovani. Hlava je masa materialu, ta sa nepodda, takze cely presah pri lisovani absorbuje voditko a dojde k stlaceniu.
Na jednbe hlave som prebehol vystruznikom voditka po nalisovani a vola bola uz velka, skoro desatina mm-
takze nestruzit voditko po nalisovani. Skontrolovat volu pred nalisovanim, okolo 0,1 mm je ok. Po nalisovani to budu uz len stovky.

zdeník

#582 Nový příspěvek od zdeník »

Jaro25, ohledně ventilů, respektive jejich rozměrů, tak nemůže být problém zhotovit -0.040 na sacím ventilu jako to bylo na originálním ventilu, proto jsem se ptal, jaké používáte ventily, jestli není nějaký výrobce, který je důslednější. Dvě stovky jsou moc, i přesto, že je to jenom Zetor 25.
Jinak jsem docela zvědavej, jak to bude po nalisování vypadat. Aby to nebylo z bláta do louže a fůra práce a starostí s výměnou vodítek.

zdeník

#583 Nový příspěvek od zdeník »

Tak vodítka nalisovaný, šlo to docela dobře. Musím přiznat, že sem se toho docela obával, přeci jenom je to takové malé a přesah 4 stovky docela dost. No, smrsklo se to asi dost, hlavně ty sací, což je žádoucí, ale ničím to nezměřím, kalibr doma takovejch rozměrů zrovna není, škoda. Ale vodítka jsou z litiny taková hrubá, tak se to časem asi trochu vychodí. Sedla zafrézovaný, a zabroušený. Zítra snad dorazí těsnění, tak zas bude zábava.

Míra Z 25

#584 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Jak jsi lisoval - hlava teplá, vodítka dusík, nebo za studena? Ruční lis? Také mě to čeká, tak abych se připravil...

Rad 5

#585 Nový příspěvek od Rad 5 »

Co bylo důvodem, že jsi měnil vodítka? Držím palce ať se práce podaří...
A čím teď prohrnuješ sníh?

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“