Zetor 15

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Vladimír P.

Re: Zetor 15

#556 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Včerejší výlet.Právě jsem přijel od kámoše,který mi vygravíroval údaje na štítek od Járy.Je to super. Pokusím se vyfotit.
Přílohy
U Černých vrat (2).jpg

Vladimír P.

#557 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Vladimír P. píše:Včerejší výlet.Právě jsem přijel od kámoše,který mi vygravíroval údaje na štítek od Járy.Je to super. Pokusím se vyfotit.
Focení nic moc,tak jsem štítek naskenoval. Co na to říkáte? Co ty na to Járo?
Přílohy
002.JPG

zdeník

#558 Nový příspěvek od zdeník »

:-/

mihi

#559 Nový příspěvek od mihi »

Vladimír P. píše:Včerejší výlet.Právě jsem přijel od kámoše,který mi vygravíroval údaje na štítek od Járy.Je to super. Pokusím se vyfotit.
Tak sa mi veľmi páči že si nájdeš čas na také víletíky.. 8) 8)
Trošku mi to pripomína Fínov a ich výlety na 25-kách. :rally: :driver:
Ten štítok vypadá 8) .

Mihi :)
Mihi

frantamac

#560 Nový příspěvek od frantamac »

Zdravim stitek je pekny ale jsou tam chyby Typ T-15 ne 1-15,vlastni vaha kg 1350 ne 1400

Vladimír P.

#561 Nový příspěvek od Vladimír P. »

frantamac píše:Zdravim stitek je pekny ale jsou tam chyby Typ T-15 ne 1-15,vlastni vaha kg 1350 ne 1400
Každý má na štítku něco jiného. Váha v literatuře je uváděná 1400kg a já se svojí Z15 byl na váze v uhelných skladech a navážili jsme 1425kg. Já mám na štítku to co mám v dokladech k traktoru. (Průkaz historického vozidla) Pro ilustraci vkládám štítek který jsem nafotil na nějaké traktoriádě. Ty máš Z15 s origo štítkem? Pokud ano opiš sem svoje údaje!!
Přílohy
005 (2).JPG

Mesier90

#562 Nový příspěvek od Mesier90 »

Ja ho mam vyfocenej v tematu Zetor 15 s bocni kosou je to na predposledni stranka.A mam origo stitek tak muzes juknout co je na nem psano.
Zetor 15,Zetror 25,Zetor 6911,Stihl 036,Homelite

Jaro25

#563 Nový příspěvek od Jaro25 »

Vladimír P. píše:
frantamac píše:Zdravim stitek je pekny ale jsou tam chyby Typ T-15 ne 1-15,vlastni vaha kg 1350 ne 1400
Každý má na štítku něco jiného. Váha v literatuře je uváděná 1400kg a já se svojí Z15 byl na váze v uhelných skladech a navážili jsme 1425kg. Já mám na štítku to co mám v dokladech k traktoru. (Průkaz historického vozidla) Pro ilustraci vkládám štítek který jsem nafotil na nějaké traktoriádě. Ty máš Z15 s origo štítkem? Pokud ano opiš sem svoje údaje!!
To je fakt a tu to s tou ťažnou silou celkom prepískol. Nie som si istý, či by tých 4200 kg zvládol Crystal, ale chúďa 15-ka určite nie.

Jára H.

#564 Nový příspěvek od Jára H. »

Ahoj Vladimíre, čísla tam máš hezky vyrovnaná, klobouk dolu 8) (... možná až moc) - pěkná práce. Jen pro info - jak to tam razí? Od ruky to jistě není. Má na to nějaký "forychtung"? Čísla jsou jako když střelí.

Jinak si nejsem jistý co má být v kolonce výrobní číslo - jestli číslo motoru nebo převodovky (podvozku). Zatím se mi nepovedlo sehnat stroj, kde by někdo s jistotou mohl říct, že tento štítek je z traktoru, který má původní motor i převodovku. V kolonce "Typ" by asi mělo být T -15 a ne 1 - 15. A s těmi kolonkami "Zatížení náprav" a "Tažná síla" bych byl asi také opatrnější. Asi bych to udělal Šalamounsky a nechal je prázdné jako je to na fotkách různých štíků co je sem dali kluci. Ale jak jsem řekl: nejlepší je doplnit údaje podle těch, které máš v průkazu historického vozidla, aby ti to souhlasilo kdyby ti to někdo kontroloval.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ

Vladimír P.

#565 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Jára Hozda píše:Ahoj Vladimíre, čísla tam máš hezky vyrovnaná, klobouk dolu 8) (... možná až moc) - pěkná práce. Jen pro info - jak to tam razí? Od ruky to jistě není. Má na to nějaký "forychtung"? Čísla jsou jako když střelí.

Jinak si nejsem jistý co má být v kolonce výrobní číslo - jestli číslo motoru nebo převodovky (podvozku). Zatím se mi nepovedlo sehnat stroj, kde by někdo s jistotou mohl říct, že tento štítek je z traktoru, který má původní motor i převodovku. V kolonce "Typ" by asi mělo být T -15 a ne 1 - 15. A s těmi kolonkami "Zatížení náprav" a "Tažná síla" bych byl asi také opatrnější. Asi bych to udělal Šalamounsky a nechal je prázdné jako je to na fotkách různých štíků co je sem dali kluci. Ale jak jsem řekl: nejlepší je doplnit údaje podle těch, které máš v průkazu historického vozidla, aby ti to souhlasilo kdyby ti to někdo kontroloval.
Je to děláno tzv tupým diamantem na gravírovacím stroji. Je to vlastně vytlačené jako nehtem do papíru bez vzniku třísky,takže k nerozeznání od ražení. Obsah kolonek mám shodný s průkazem hist.vozidla. Tažnou sílu jsem vzal hmotnost x součinitel tření 1. Že by to někdy někdo kontroloval,to asi nehrozí. Při testaci je zajímala pouze vyražená čísla na motoru a převodovce. Dej vědět jestli ti došly peníze. V.

Ales.

#566 Nový příspěvek od Ales. »

Zdravím, jestli se nemýlím, tak máte vstřikovací čerpadlo PC1B 8L 211e. Jak se nastavuje na tomto čerpadle tlak a dávka? mám tato čerpadla na slavii 2ST120. A motor při přidání plynu dost kouří. na volnoběh OK ale pod plynem dost, je pravda, že to teprv dávám dohromady a motor se ještě neohřál.
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

Vladimír P.

#567 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Ales. píše:Zdravím, jestli se nemýlím, tak máte vstřikovací čerpadlo PC1B 8L 211e. Jak se nastavuje na tomto čerpadle tlak a dávka? mám tato čerpadla na slavii 2ST120. A motor při přidání plynu dost kouří. na volnoběh OK ale pod plynem dost, je pravda, že to teprv dávám dohromady a motor se ještě neohřál.
Já mám na Z15 trochu jiné označení čerpadla ale to nevadí. Tlak na čerpadle nejde nastavit,pouze množství a předvstřik. Mám zkušenost,že při zmenšení předvstřiku (podložení čerpadla) traktor víc kouří. Já bych si na tvém místě zkontroloval jaký máš nastavený tlak na vstřikovači a taky velikost předvstřiku. Pokud ti motor jde dobře na volnoběh,tak základní nastavení čerpadla bude nejspíš v pořádku.Vada by také mohla být v trysce. To jak rozprašuje zjistíš taky při nastavování vstřikovacího tlaku na vymontovaném vstřikovači. V.

Ales.

#568 Nový příspěvek od Ales. »

S tímto nemám moc zkušeností, nevíte jestli to dělaj někde poblíž Plzně? Jaké nářadí potřebuji na nastavení toho tlaku na vstřikovači?

mihi

#569 Nový příspěvek od mihi »

Ales. píše:S tímto nemám moc zkušeností, nevíte jestli to dělaj někde poblíž Plzně? Jaké nářadí potřebuji na nastavení toho tlaku na vstřikovači?
Doma to bez tohoto nenastavíš:
http://www.google.sk/imgres?q=kontrola+ ... 0,s:0,i:68

Ale mali by to mať v servisoch kde robia dieselové motory.....len sa spýtaj a uvidíš...
Pokiaľ sa nemýlim tak tlak by mal byť nastavený na 80-85 atm.
Ales a potešilo by nás keby si svojej 15-ke založil svoje vlákno, alebo daj aspoň na začiatok nejaké foto..... :'( :'( :'(

Mihi :)
Mihi

Ales.

#570 Nový příspěvek od Ales. »

Já mám 25A s motorem slavia 2ST120 a založím až to budu mít v cajku. Nějak ted nestíhám fotit a tak. Ale dočkáte se.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“