Zetor 15

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Jaro25

Re: Zetor 15

#526 Nový příspěvek od Jaro25 »

Ale prečo máš v čerpadle lojovú šnúru? Veď to pri teplote nemôže vydržať. Do čerpadiel na teplú vodu sa vždy dávala grafitová šnúra. Alebo v dnešnej dobe existuje aj teflonová, ale lojovú určite nie.

Vladimír P.

#527 Nový příspěvek od Vladimír P. »

mirektatra píše:Copak tomu asi řekne lojová ucpávka v čerpadle? Udělal jsem hřídelku z nerezu, tak doufám ve větší životnost pumpy, ale ten"šňovárek" asi výrobce antifreze nepředpokládal, nebo jó?
Já mám čerpadlo se třema guferama,takže žádná obava se nekoná. Jsem rád,že jsem se pro tu chladící kapalinu odhodlal. Za ten klid při nenadálých mrazech a snížení možnosti koroze to určitě stálo. V.

mihi

#528 Nový příspěvek od mihi »

Ahoj Vladimír.
Som si na Teba spomenul keď som videl toto:

http://stroje.bazos.sk/inzerat/19315876/Zetor-15.php

Mihi :)
Mihi

Vladimír P.

#529 Nový příspěvek od Vladimír P. »

mihi píše:Ahoj Vladimír.
Som si na Teba spomenul keď som videl toto:

http://stroje.bazos.sk/inzerat/19315876/Zetor-15.php

Mihi :)
Díky Mihi! Ta fotka v inzerátu mi stačí,abych ten přípravek mohl konečně dodělat. V.

cetdva

#530 Nový příspěvek od cetdva »

Ahoj, prosím o radu.
Dávám dokupy svoji patáctku. motor jsem sehnal s novým válcem a udělanou klikou. Chtěl sem traktor vyzkoušet, ale nejsem si jist správným časováním ventilů. Na rozvodových kolech sem se snažil najít značky (vyražené tečky) ale nic sem nenašel. Podle knížky zetor 15 - 50 mi tak nějak zhruba sedí otevíraní obou ventilů, ale zavírání se mi zdá posunutý - dříve o cca 20 °.

Neporadí mi někdo, jak udělat kontrolu, případně podle čeho rozvody nastavit.

Předem díky :driver:

Vladimír P.

#531 Nový příspěvek od Vladimír P. »

cetdva píše:Ahoj, prosím o radu.
Dávám dokupy svoji patáctku. motor jsem sehnal s novým válcem a udělanou klikou. Chtěl sem traktor vyzkoušet, ale nejsem si jist správným časováním ventilů. Na rozvodových kolech sem se snažil najít značky (vyražené tečky) ale nic sem nenašel. Podle knížky zetor 15 - 50 mi tak nějak zhruba sedí otevíraní obou ventilů, ale zavírání se mi zdá posunutý - dříve o cca 20 °.

Neporadí mi někdo, jak udělat kontrolu, případně podle čeho rozvody nastavit.

Předem díky :driver:
Já jsem měl kliku a na motoru jsem dělal jen hlavu. Domnívám se,že pokud ti sedí otvírání ventilů,tak musí sedět i zavírání.Pokud máš nastavené správné ventilové vůle. V.

Jára H.

#532 Nový příspěvek od Jára H. »

cetdva - ty jsi přímo z Rakovníka?
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ

Jára H.

#533 Nový příspěvek od Jára H. »

Značky (důlčíky) na rozvodových kolech zcela jistě jsou. Jen si ty kola pořádně prohlédni. To, že do sebe ty značky zapadají je vidět až vyndáš protizávaží a zapadají do sebe ne přesně v DÚ. (je to kousek před ní ve směru otáčení) - pro lepší viditelnost jsou označeny bílou barvou.
Přílohy
postavení klikovky a značek.JPG
postavení klikovky a značek (1).JPG
postavení klikovky a značek (2).JPG

cetdva

#534 Nový příspěvek od cetdva »

Děkuji za fotografie. Na tvé doporučení sem zkusil protizávaží sundat, ale opravdu ďůlek nevidím. Neviš jakým způsobem ověřit správnost nastavení. Když zkouším startovat tak motor spálý, ale místo výfukovým otvorem, jde výce dýmu tím sacím, navíc motor nenaskočí, " tak třikrát blafne". Vstřikování mám nastavené na 95 Atm.

Jinak bydlím cca 15 km od Rakovníka. Ty jsi z Podbořan? Tam jezdím do práce.

Jára H.

#535 Nový příspěvek od Jára H. »

Ano, jsem z Podbořan. Kdyžtak se zastav a můžeme dát kus řeči - pošli mi SZ.

Vladimír P.

#536 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Někdo se ptal jak je to s regulací teploty vody na Z15. Já se domnívám,že od výrobce nebyl namontován ani termostat a ani roletka před chladič.Já jsem tam alespoň nic neměl. Jelikož traktor používám jen na vyjížďky bez zátěže,tak jsem zakryl zepředu chladič kartonem a to tak,že nahoře jsem nechal asi 4cm odkryté. Teplota vody je po hodinové jízdě cca 70st C. Před tím nedosáhla ani 50st. Uvažuju o montáži kapilárového teploměru pro kontrolu. Máte ho někdo na Z15? Kam umístit čidlo? Asi seženu hadici s odbočkou a tam ho dám.

Mesier90

#537 Nový příspěvek od Mesier90 »

Ahoj prosim te mohl bys mi zmerit sirku a vysku zadni gumy??Dnes jsem koupil disky a budu to potrebovat nak obout tak abych vedel nakou tu miru.
Zetor 15,Zetror 25,Zetor 6911,Stihl 036,Homelite

Vladimír P.

#538 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Mesier90 píše:Ahoj prosim te mohl bys mi zmerit sirku a vysku zadni gumy??Dnes jsem koupil disky a budu to potrebovat nak obout tak abych vedel nakou tu miru.
Správný rozměr zadního pláště na Z15 je 9,00 x 24. Vzorek hadovka (zmije) V.
Přílohy
Zetor 15 - ošetřené pneu (8).jpg

Vladimír P.

#539 Nový příspěvek od Vladimír P. »

Mám hotový žhavící adaptér na doutnák. Nevíte někdo kde se dají sehnat,nebo jak a čím je nahradit? Má někdo se startováním pomocí doutnáku nějaké zkušenosti?

stemonty

#540 Nový příspěvek od stemonty »

Cau lidi mam zetora 15 taky doma kdysi ho koupil tatik asi ped 35lety a stal 1000kc,nepojizdny ,mel vylamany zuby v rozvodu-voda v oleju a zima do teho a uz to bylo,ozubene kolo v motore se nechalo udelat nove a do teto doby jede ,sem tam nejaka udrzba ,jezdim snim do lesa pr drevo a je to borec tolik roku a taha jak blby :) ale shanim poloosi na zadni kola mam je spatny

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“