Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
rosch8

Re: Obecna diskuse

#4906 Nový příspěvek od rosch8 »

ja som tie farebne vysece nasiel niekde na fotke traktora. tak som to skusil urobit a odvtedy nikto nechce tie bez farebnych vyseci. Mal som dokonca urobene budiky original a nikto ich nechcel, musel so ich rozobrat a prelepit na farebne. Odvtedy sa uz ani nepokusam ponukat bez farebneho vyznacenia.

takto vyzerali origo. keby niekto chcel, kludne mu vytlacim taketo, bez farieb:

Obrázek

nove budiky boli biele, le rokmi farba zozltla, viem nastriekat RAL1010 keby niekto naozaj chcel napodobnit patinu.

Bolevak

#4907 Nový příspěvek od Bolevak »

Já mám tlakoměr oleje tvar ,,ciferníku" jako má rosch teploměry na obrázku

rosch8

#4908 Nový příspěvek od rosch8 »

to boli prve tlakomery a boli iba do 5 barov. Potom boli montovane do 10 a do 16 barov...

Peter768

#4909 Nový příspěvek od Peter768 »

Ja to mam na jednom budiku farebné a určite je hooodne starý, a vplyvom vody sa mi rozkladá ciferník. :(

Sniper

#4910 Nový příspěvek od Sniper »

Tlakoměry s barevně označenou výsečí se používaly u strojů a automobilů, které byly vybaveny vzduchotlakými brzdami a mnohdy byly doplněny výstražným akustickým signálem - bzučákem.
Traktory mají brzdy mechanické, nebo kapalinové, proto se montovaly přístroje bez označení výseče.
Je mi jasné, že za ty roky tam dal každý co bylo po ruce.
Spíš mě zaráží, že při renovaci tam lidi cpou co tam nepatří :-/
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

anton30

#4911 Nový příspěvek od anton30 »

Sniper

#4912 Nový příspěvek od Sniper »

Čistokrevná závist :red: :D :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

JanoSK

#4913 Nový příspěvek od JanoSK »

Zdarte,

riešili Ste už niekto nové F - "farmárske značky" na traktor ?
Čo som pozeral legislatívu, jedna z podmienok je max.rýchlosť 25 km/h... takže teoreticky Z 25A neprejde, ale Z 25K má legálne možnosť dostať "F" značky a jazdiť v rámci obhospodarovaného územia na cestách I a II triedy ?

Vďaka

RadekP

#4914 Nový příspěvek od RadekP »

Může mi někdo napsat, jak mají být správně sestaveny součástky u pravého brzdového bubnu? Dle katalogu ND jsem pochopil, že by o-kroužek měl být jištěný segerovkou, pak podložka a zajišťovací matice bubnu. To se mi zdá být hodně zvláštní a také se mi vše nevešlo do matice. Složil jsem tedy tak, že jsem nasadil buben, o-kroužek šel do matice a zašroubováno rukou, poté segerovka, podložka a pružina uzávěrky. Tady se mi ale nelíbí, že segerovka bude "drbat" matici. Lepší složení jsem ale z daných dílů nevymyslel.

A ještě dotaz, jak se má moc dotáhnout ta matice bubnu? A jak se má nastavit ta na levém bubnu? Pravý buben se mi zdá být s axiálí vůlí, ale pochybuji, že se dá či může dotáhnout na tu "drátovou" pojistku. Obě strany jsem vzal tak nějak rukou a víc to neřešil, takže si nejsem jistý, zda je to v pořádku.

A ještě dotaz, dá se vyměnit pružina pedálu brzdy i s nasazeným krytem bubnu? Jedna mi praskla, ale než seženu novou, chtěl bych vrátit konzole a přidělat blatníky. Tak abych to pak nemusel znovu sundávat.

Obrázek

Simon97

#4915 Nový příspěvek od Simon97 »

Zdar nemá niekto náhodou náčrt kaplicky budíka na vzduch chcem si ju vyrobiť ďakujem 8)

Jaro25

#4916 Nový příspěvek od Jaro25 »

Chalani nemáte niekto navyše dve originálne brzdové čeľuste? Potrebujem poriadne urobiť brzdy a to nové čo tam mám nie je dobré. Mám dve staré, tak by som tam nechal nalepiť hrubé obloženie.

mihi

#4917 Nový příspěvek od mihi »

Jardo,pozriem sa..
Mihi

JanoSK

#4918 Nový příspěvek od JanoSK »

Mozem poskytnut moje nove XXL - 9mm..
nalepene na novych eshopovych brzdovych paknach.

Obrázek

Obrázek

Mne su nanic, musim zohnat od rozoberacov 4 stare a nechat nalepit oblozenie.
5 mm bolo malo, 9 mm sa nevoslo, tak asi 7 mm..

padesátka

#4919 Nový příspěvek od padesátka »

Já mám na kupovaných 6mm obložení až to budu dělat tak uvidím jestli to bude stačit.

Jaro25

#4920 Nový příspěvek od Jaro25 »

Toto extra hrubé obloženie je úplne fajn, len by bolo treba ho opracovať namieste nožom obiehajúcim okolo. To by sa musela zhodiť nohavica a urobiť prípravok. Mám taký prípravok, čo som požil na vlečke, ale na traktor by bez úprav použiť nešiel. Tak uvidím čo ďalej.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“