,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: ,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom. :------)))

#451 Nový příspěvek od mihi »

Zdeník ďakujem za inšpiráciu....
tak som aj ja už aj so závažím na p. náprave, dal som plnú guľatinu priemer 90mm. váži to okolo 50kg a už som to bol aj vyskúšať v lese aj s navijakom a je to 8) , ale ešte by to chcelo v niektorých terénoch + 30-40 kg, ale to nejako vyriešim.....
Urobil :prace: som len také jednoduché držiaky, ale stačia a účel to splní...

Mihi :)
Přílohy
SAM_1236.JPG
SAM_1235.JPG
SAM_1233.JPG
Mihi

pedro643

#452 Nový příspěvek od pedro643 »

Mihi v jednoduchosti je krása 8)

mihi

#453 Nový příspěvek od mihi »

Ešte tu mám nejaké foto v PC ako sme boli kosiť trávu krovinorezom:
Je to taký môj obľúbený sad v ktorom sme sa ako malí krpci hrávali, tak ho dávame do kopy.... :prace: a máme z toho radosť...... :wink:

Přílohy
SAM_0956.JPG
SAM_0958.JPG
SAM_0959.JPG
SAM_0960.JPG
SAM_0961.JPG
SAM_0962.JPG
SAM_0963.JPG
Mihi

lukasko83

#454 Nový příspěvek od lukasko83 »

Super na tento sad by ti bol dobrý ten mulčovač čo Cont ťahával za zelenákom.Aspoň na YouTube som to tak videl.Ale možno sa mýlim. :)
Zetor 25

zdeník

#455 Nový příspěvek od zdeník »

:shock: Mihi pěkné záváží 8) , akorát mně přijde, že tě těch 50kg zklamalo. To já přemýšlím ještě o tom závaží v kolech.

mihi

#456 Nový příspěvek od mihi »

Lukáško, no mulčovač by bol dobrý lebo je tam kopec krtíncov a tak, dobre si pamätáš mal ho Contt za 25-kou. :driver:
Zdeník ja sa teším zo závažia, ale ešte tam niečo potrebujem, lebo keď zapnem naviják do ramien tak je to veľká páka a trochu to dvíha, musel som urobiť totiž na navijáku 25cm dlhé uchýty do ramien aby mi ta aspoň nejako fungovalo, rozmýšlam aj ja dať do kolies, mám doma 2x 25kg závažie tak ich tam možno dám.
Foto držiakov do hydrauloky na navijáku:
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Mihi

Leo

#457 Nový příspěvek od Leo »

lukasko83 píše:Super na tento sad by ti bol dobrý ten mulčovač čo Cont ťahával za zelenákom.Aspoň na YouTube som to tak videl.Ale možno sa mýlim. :)
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

cont33

#458 Nový příspěvek od cont33 »

mihi píše:Lukáško, no mulčovač by bol dobrý lebo je tam kopec krtíncov a tak, dobre si pamätáš mal ho Contt za 25-kou. :driver:
Zdeník ja sa teším zo závažia, ale ešte tam niečo potrebujem, lebo keď zapnem naviják do ramien tak je to veľká páka a trochu to dvíha, musel som urobiť totiž na navijáku 25cm dlhé uchýty do ramien aby mi ta aspoň nejako fungovalo, rozmýšlam aj ja dať do kolies, mám doma 2x 25kg závažie tak ich tam možno dám.
Foto držiakov do hydrauloky na navijáku:
http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

ten mulčovač som tento rok používal na drtenie slamy po kombajne. za bielorusom funguje skvelo... dal som 1000 otačok na kardane a za mulčovačom zostaval len prach...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

mihi

#459 Nový příspěvek od mihi »

Nejaké foto zo štiepania, neskôr pridám aj videjko.

Přílohy
SAM_0964.JPG
SAM_0965.JPG
SAM_0966.JPG
SAM_0967.JPG
SAM_0970.JPG
SAM_0974.JPG
SAM_0975.JPG
Mihi

mihi

#460 Nový příspěvek od mihi »

Mihi

lukasko83

#461 Nový příspěvek od lukasko83 »

8) čo dodať :)
Zetor 25

filippo

#462 Nový příspěvek od filippo »

Pekné videjko. 8)
Myslel som, že 25-ka bude na štiepanie dreva slabá, ale ako vidím, zvláda to v pohode.
Vyskúšam to aj na otcovej 25 -ke len tak pre porovnanie lebo zatiaľ som štiepal iba so Z 7245 8)

Toto videjko ma presvedčilo:

zdeník

#463 Nový příspěvek od zdeník »

Z toho klínu jde docela strach :nee: ,ale jinak 8) .

cont33

#464 Nový příspěvek od cont33 »

mihi nechcem ti kecať do roboty ale zvykni si davať hlavu mimo miesto kde je teoretická možnost pretocenia polena ponad kužel. Tu sa nedavno jednemu utrhlo poleno na kaze niekde v strede a otočilo ho dokola a dostal tým polenom po čuni.... Už 2 mesiac leží v nemocnici a prišiel aj o oko... Viem že maš riadnu zasobu hláv, ale tu tvoju v kovošrote nenajdeš.... :friends:
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

mihi

#465 Nový příspěvek od mihi »

cont33 píše:mihi nechcem ti kecať do roboty ale zvykni si davať hlavu mimo miesto kde je teoretická možnost pretocenia polena ponad kužel. Tu sa nedavno jednemu utrhlo poleno na kaze niekde v strede a otočilo ho dokola a dostal tým polenom po čuni.... Už 2 mesiac leží v nemocnici a prišiel aj o oko... Viem že maš riadnu zasobu hláv, ale tu tvoju v kovošrote nenajdeš.... :friends:

Viem že to myslíš dobre :friends: , aj mne sa drevo pri 2 štiepaní nejakým zázračným spôsobom vyšmyklo zo zápory a robilo mi to vrtulník :typek: , no vvtedy to nebola sranda......našťastie iba utrhlo šponováky na spodných ramenách....
Ako som už písal z kužeľ.štiepačky mám fakt rešpekt (počul som už veľa príbehov....no ako poznám chlapov tak možno polovička z nich bola :pivo: :pivo: )
Ono ale nie vždy je možné tam tú hlavu nedávať, už si drevo aj pridržiavam-pripieram aj špičkou nohy a hlavne mám aj prilbu keby nebodaj náhodou sa nejako pretočilo, no proste sa snažím robiť pre bezpečnosť max, no nie vždy to ide.....

Zdeník no máš pravdu keby sa človek na ten klin nejak napichol a začalo by Ťa to ťahať, no neviem,neviem ako by to dopadlo...no treba sa max sústrediť pri štiepaní a nenáhliť sa, alebo neštiepať...

No do budúcna ako som už veľa krát plánujem aj hydraulickú štiepačku :prace: , sám si uvedomujem riziká kužeľovej.

Mihi

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“