zetor 25 z jihu Čech
Re: zetor 25 z jihu Čech
Jo ty čepy jsou do půlky vymletý to je klasika. Taková drbačka to je a pak dá chvíli špekulování jak tu sedačku vůbec složit . Ale jinak pěkný kousek .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zdravím všechny po delší době. Času je málo tak přidám alespoň nějaké fotky. Traktor jsem osadil novou sedačkou a nedávno jsem pořídil kaslík nářadí a část vzduchové soustavy. Vzduch zatím dávám dohromady a ještě mi chybí brzdič a budík na palubní desku. Krom toho sháním za slušný peníz spodní ramena a taky táhla což je docela oříšek . Ještě bych potřeboval poradit s krytem ložiska zadního vývodového hřídele dá se to někde sehnat?
Ak pasuje kryt na kardan aj z ..nehydrauliky" teda domca prevodovky tak by som možno mal...si ďaleko od Zlínu?
.A čo sa stalo..praskol pri vymene gufera?
Maj sa..
.A čo sa stalo..praskol pri vymene gufera?
Maj sa..
Mihi
to mě ani nenapadlo nějakej domek taky doma možná vyhrabu, no do zlína to mám 300km takže za kopcem , traktor jsem pořídil už bez toho krytu....
Brouzdám po netu a ani se mi nedaří nic podobného najít hergot. Ještě otázka jaký olej máte v hydraulice já mám připravený řídký hydraulický, ale nevím jestli nebude moc řídkej, co jsem se dočetl dával se tam snad motorovej klasika...jak to máte vy ostatní...dík za rady
Ahoj Hydraulický tam určitě nedávaj .Má se tam dát motorový olej.Je jedno jestli je to M6AD nebo 15W-40 nebo M6A nebo 10W-40 je to prostě fuk, jenom motorový .Já tam mám směsku motorového , hydraulického a převodového, prostě co se doma našlo ale aby to nebylo řídké .
Libor :-)
Díky to jsem si právě myslel ten hydraulickej je opravdu jak voda . Teď až budu mít čas chci se pustit do rozborky, nějakej čas byla v hydraulice voda tak to musím všechno očíhnout. Krom toho krytu ložiska hřídele mi ještě schází páka ovládání hydrauliky ale ta by se nechala udělat.
Jasné .Až na ten tisícihran , ten se blbe dělá , nebo tam dát šroubek no .Sehnat ty detajly je nadlidská práce sám jsem to absolvoval , když sem opravoval hydrauliku.Měl jsem tam jen skříň a nic víc , tam zalámené šrouby a zbytek ležel v bedně 40let ve stodole , tak si představ jak to asi vypadalo .Skříň jsem sehnal druhou , chyběly mi ozubené kola, čerpadlo a ovládání jak píšeš ináč sem měl vše.No Sháněl jsem to rok
Ja mam ten tisichran vymlety a paka ma strasnu volu. Rozmyslam ze to dam na cervika imbus alebo to prevrtam krizom a kolik.
AHoj nech ju tak .Ta páčka , kterou máš označenou slouží na novějších typech k ruční brzdě kterou 25 nemá vyvedenou .Vidím , že tam máš jen ulomený ten oblouček u otvoru , ve kterém se upěvňuje celý brzdič tak bys měl něco dát .
Paráda děkuji za rychlou odpověď, ono to vypadá jak uřízlé a zabroušené když jsem na to koukal podrobněji nevím proč to tak kdo dělal..