Renovace Zetoru 25K

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
mihi

Re: Renovace Zetoru 25K

#46 Nový příspěvek od mihi »

poldikxx píše:byly by fotky těch přípravků na to stažení regulátoru?! děkuji

Jaro 25 to omeral:

http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Mihi :)
Mihi

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Pechy »

Klidně to nafotím, ale v odkazech výše to všechno je.. Taky jsem si to našel tady. No na ty šrouby jsem se chtěl zeptat, jestli někdo o něčem neví..

Tchán na své Z25 dělá nasazovací střechu, tak aby si zajel pod naviják a střechu si za navařená očka lehce zdvihl nebo nasadil, taky to nafotím a hodím to sem.

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#48 Nový příspěvek od Pechy »

Bronťo píše:Pechy no tie šruby polmesiacu budu drahé a ťašie zohnaťelné, ja ked sem to rozrabal tak sem to fest nahrial aspon plinovym horakom pak trhakom z 2m trubku povoloval medzitym som po šrube poklepaval 5kg kladivom a pak aj stejne zatahoval lebo sa to umý rado povolovat.
To jsi mě nepotěšil, ale nebyl ani náznak, že by se tomu chtělo. :vztek: Nahřál jsem to hořákem, je pravda, že jsem měl páku jen 1,5m.. Pod hlavami byly silný pérovky a ty to asi dost podžely. Podívám se na netu po nových. Myslíš, že vyrobit je blbost? Je fakt že jsou z kvalitního materiálu..

Míra Z 25

#49 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Už jsem to sem někam psal, ale já měl celkovou páku také tak 1,5 m, ale štěstí, že ty šrouby byly namazané a šlo to docela dobře. Také jsem je pak namazal a utáhnul jtejnou silou, jako jsem povoloval, jak píše Bronťo.

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od Pechy »

Míra Z 25 píše:Už jsem to sem někam psal, ale já měl celkovou páku také tak 1,5 m, ale štěstí, že ty šrouby byly namazané a šlo to docela dobře. Také jsem je pak namazal a utáhnul jtejnou silou, jako jsem povoloval, jak píše Bronťo.
Bohužel u mě je namazané jen to, kde chybí těsnění.. Buďto seženu solo šrouby nebo celý náboj..

mihi

#51 Nový příspěvek od mihi »

Ak budeš zháňať druhé daj pozor, boli 2 druhy, jeden kratší asi o 1 cm a ten dlhší, tak si omeraj ktoré potrebuješ...
Ja sa chystám tiež pár šrobov cez zimu dať vyrobiť...chcel by som to z poloosi z Avie, tú mám doma...

Mihi :)
Mihi

zdeník

#52 Nový příspěvek od zdeník »

Se šrouby je problém, na volném trhu rozhodně nejsou.
Přemýšlel jsem o imbusu Ø30 hlava,10,5 pevnost, ale cena cca 400kč/ks.
Jinak vyrobit na soustruhu jde cokoliv, ale kdo to zakalí.

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od Pechy »

zdeník píše:Se šrouby je problém, na volném trhu rozhodně nejsou.
Přemýšlel jsem o imbusu Ø30 hlava,10,5 pevnost, ale cena cca 400kč/ks.
Jinak vyrobit na soustruhu jde cokoliv, ale kdo to zakalí.
Na bazoši někdo rozprodává Z25 a šrouby prý má.. Pohlídám si ty rozměry, díky za info..

lahcim

#54 Nový příspěvek od lahcim »

Ahoj,,ten chladič si mal na traktore po kúpe? Nevieš ako to chladilo? Resp. nevedel by mi niekto povedať, či uchladí chladič zo 69-ky aj 25-ku?

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Pechy »

lahcim píše:Ahoj,,ten chladič si mal na traktore po kúpe? Nevieš ako to chladilo? Resp. nevedel by mi niekto povedať, či uchladí chladič zo 69-ky aj 25-ku?
chladič chladil dostatečně, mám to vyzkoušené. Koupil jsem ale originál..

Jaro25

#56 Nový příspěvek od Jaro25 »

Pechy píše:
Bronťo píše:Pechy no tie šruby polmesiacu budu drahé a ťašie zohnaťelné, ja ked sem to rozrabal tak sem to fest nahrial aspon plinovym horakom pak trhakom z 2m trubku povoloval medzitym som po šrube poklepaval 5kg kladivom a pak aj stejne zatahoval lebo sa to umý rado povolovat.
To jsi mě nepotěšil, ale nebyl ani náznak, že by se tomu chtělo. :vztek: Nahřál jsem to hořákem, je pravda, že jsem měl páku jen 1,5m.. Pod hlavami byly silný pérovky a ty to asi dost podžely. Podívám se na netu po nových. Myslíš, že vyrobit je blbost? Je fakt že jsou z kvalitního materiálu..
Alebo kúpiť závitovú tyč vyššej pevnosti a na to maticu. Závitové tyče vychádzajú lacnejšie.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od Bronťo »

Ahojte vite mi povedať priemer šrubu stupanie zavytu či to je Mx1,5 alebo Mx1 alebo dačo ine cca dlžku a tvrdost mam kamoša vo velkosklade spojovaciho matroša dal bych mu to zaukol aké sú možnosti a ceny, mne sa nechce davat dole kolo a vykrucat ho :)
A ked už to budem riešit možete mi povedat čo za šruby sú v ojnicach tež by som to preveril :)

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od Pechy »

Bronťo píše:Ahojte vite mi povedať priemer šrubu stupanie zavytu či to je Mx1,5 alebo Mx1 alebo dačo ine cca dlžku a tvrdost mam kamoša vo velkosklade spojovaciho matroša dal bych mu to zaukol aké sú možnosti a ceny, mne sa nechce davat dole kolo a vykrucat ho :)
A ked už to budem riešit možete mi povedat čo za šruby sú v ojnicach tež by som to preveril :)
Stoupání je Mx1, délka závitu 20mm, délka dříku cca 95mm, celková délka cca 120mm, pokud to chcete přesně, můžu odpoledne vzít posuvku a přeměřit to přesněji. Průměr nevím.. Tvrdost vám nepovím, ale kdyby to bylo nutné, mám možnost to zjistit v místní firmě, mají na to speciální mašinku, která ukáže i chem. složení.

Jinak jsem včera začal čistit kostru. Mám na to zatím louh a je to paráda, jde dolů i stará barva. Načisto to potom vezmu arvou..

Domčo

#59 Nový příspěvek od Domčo »

nieje tam náhodou závit M2Ox1,5? Teda my tam máme taký :)

Pechy
Kontaktovat uživatele:

#60 Nový příspěvek od Pechy »

Domčo píše:nieje tam náhodou závit M2Ox1,5? Teda my tam máme taký :)
Měřil to tchán, tak jsem mu věřil.. Odpoledne to přeměřím, vyfotím a hodím sem.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“