Přerobený Kozílek :-)

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Karel_Sch

Re: Přerobený Kozílek :-)

#46 Nový příspěvek od Karel_Sch »

dle bádání ohledně poklesu nafty jsme se rozhodli že nahradíme palivové filtry (zřejmě ze supra) za jeden origo na 25tku. Rozdíl byl v tom že odvod u původních byl vrchem do čerpadla, kdežto u origo je spodem, tak uvidíme jestli se to zlepší. Dále nám v lese ušlo kolo na vlečce a co potom stím :-/ :-/ , tak jsme též koupili a zrepasovali čistící baňku na plnění pneu... :prace:
no a nakonec se nám podařilo koupit pěknou hlavu, sice holou ale zdá se býti bez prasklin. :)
Tak nějaké foto :)

PŮVODNÍ PALIVOVÝ SYSTÉM
Obrázek
upload pictures

NOVĚ NAMONTOVANÝ ORIGO SYSTÉM
Obrázek
adult upload image

STARONOVÁ HLAVA
Obrázek
upload images
Obrázek
upload pictures
Mějte se

Karel :)

mihi

#47 Nový příspěvek od mihi »

Karel paliv. systém - 8)
No a hlava vypadá dobre : pozrieť vodítka na ventile (jedno máš odlomené), a robiť klasickú GO hlavy : prebrúsenie a ventily, trubky na tyčky na ventile ...atď....však vieš.
Inak hlava vypadá super... 8)
Gratulujem ku kúpe.

Mihi :)
Mihi

Jaro25

#48 Nový příspěvek od Jaro25 »

Tá hlava naozaj vyzerá dobre, ale ako prvé ju daj prebrúsiť, lebo často sa prasklina objaví až potom. Následna samozrejme ako píše Mihi.

Karel_Sch

#49 Nový příspěvek od Karel_Sch »

jaké dáváte podložky pod šrouby u palitového systému? FIBR; MĚĎ; HLINÍK ???
Děkuji

Bellian

#50 Nový příspěvek od Bellian »

Já dal hliník, hlavně proto, že ho mám doma dost. Ale musel jsem to několikrát dotahovat, protože to mokvalo.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Jaro25

#51 Nový příspěvek od Jaro25 »

Keď sú kvalitné rovné dosadacie plochy, tak vyžíhanú meď, ak je plocha horšia tak fíber. Hliníku sa vyhýbam, lebo "tečie za studena", teda po čase spoje strácajú tesnosť.

Karel_Sch

#52 Nový příspěvek od Karel_Sch »

Zdravím vás všechny,
dnes jsme si byli pro nový chladič na naší 25tku. 8)
Jelikož se nám zetorek malinko v těch květnových teplech při odvozu dřeva z lesa přehříval a ještě k tomu trošku sáknul fridex mezi žebrama, :vztek: tak jsme se rozhodli pro Generální opravu chladiče s výměnou středu za nový v provedení MsCu.
Vypadá to velice slušně, dali nové šrouby pro uchycení k želvě a šrouby pro termostat, naletovali nám novou vypouštěcí koncovku, vyměnili střed za nový, kompletně ho porovnali, sletovali a odzkoušeli. Jediné co jsme nechtěli je, aby chladič nestříkali do barvy, přece jenom barva dělá hodně, ale výsledek je super i bez barvy....to si stříknem sami.
Docela mě překvapila váha chladiče: před GO 14,5kg a po GO 11,5kg.
Pár foteček pro pokochání se. :)

původní stav
Obrázek
image upload

původní stav
Obrázek
image hosting

stav po GO
Obrázek
picture hosting

stav po GO
Obrázek
upload images

napojení nového středu na původní vanu
Obrázek
picture hosting

opravená spodní vana
Obrázek
hosting images

kousek nové trubičky + zaletované a vybroušené promáčkliny na chladiči :)
Obrázek
jpg upload

záruka na chladič je 12 měsíců, na fotce jejich pečeť
Obrázek
gif hosting

vodní pumpu máme také po GO (byla to fuška s tou sadou co dnes prodávají), tak ještě zarovnat dno hrnce termostatu a koupit správný termostat a může se :driver: :wink:

Mějte se

Z25

#53 Nový příspěvek od Z25 »

Vypadá pěkně. 8) Kde to dělali? Na kolik to vyšlo?

Bellian

#54 Nový příspěvek od Bellian »

Tak jakpak s tím chladičem? Kolik to stálo a kde to dělali? Bylo to po známosti a nebo oficiálně. Kamarád by právě taky potřeboval pořešit chladič 8) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Karel_Sch

#55 Nový příspěvek od Karel_Sch »

máš sz :)

Frenk

#56 Nový příspěvek od Frenk »

Jaro25 píše:Keď sú kvalitné rovné dosadacie plochy, tak vyžíhanú meď, ak je plocha horšia tak fíber. Hliníku sa vyhýbam, lebo "tečie za studena", teda po čase spoje strácajú tesnosť.
Mám stejnou zkušenost, měl jsem pod filtrem na vývodu k čerpadlu hliníková těsnění a pořád mi nafta prolínala, ač jsem pořád dotahoval. Zkusil jsem fíbr a taky nic moc, nejde to zase úplně dotahovat. Dal jsem vyžíhanou měd a ani nekápne a nemám problém se startama - nemusím odvzdušňovat čerpadlo.

Karel_Sch

#57 Nový příspěvek od Karel_Sch »

Ahoj, chlapi mám na vás prosbu. Scháním kardan, klasický, dvoudílný, délka cca 800-900mm na šestidrážku. Prostě aby hezky sednul za tu naši prdlavku :) Neválí se někomu šlušnnej nevyužitej doma?? :( Sehnal jsem jeden ale je komplet vyčubanej :'( Děkuji za jakoukoliv nabídku. Hodně by nám to pomohlo 8)

Děkuji

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od v2000m »

zdravím, měl bych na prodej kardan, je to ale ten starsí s pripojením pres ctverecek na kolíky.

Karel_Sch

#59 Nový příspěvek od Karel_Sch »

tak opět po delší době přispívám ve svém vlákně. :jazyk: Chtěli jsme si za naší 25tku udělat hydraulickou štípačku hnanou přes "vajíčko" z UNHZ 500 ale jelikož je velice složité na nějaké za rozumný peníz narazit :( , tak jsme se rozhodli pro stavbu kuželové štípačky. Dost lidí to za traktorem má a funguje to 8) . Je to poměrně jednoduché na výrobu, lehké skladné. Všechny tyto pro :obchod: vyhráli nad sílou a rychlostí práce hydraulické štípačky a tak jsme se mohli pustit do práce :prace: .

Materiál je z kovošrotu, všechno je vlastní výroba, domeček je vysoustružený z kulatiny pr. 120mm, ložiska jsou vyměnitelná, mazaná vnitřkem přes maznici a vše je zavíčkované. Ve výčkách jsou z vnitřní strany gufera :) ;-) :) Štípací kužel bude uchycený na klínek a zajištěný šroubem.

Momentálně máme všechno pobodované, chybí nám ještě dodělat bezpečnostní prvek. Potom se vše povaří a namaluje a bude se moct vyzkoušet jak to funguje.
Základní výška středu kužele při ramenech v dolní poloze bude 850mm (pro štípání 1m špalků) a v horní poloze by to mohlo být něco kolem 1250mm.
Dost řečí, přidávám dvě fotky v jakém se nacházi stavu štípčka nyní ;-) .

Obrázek
up pic

Obrázek
photo upload

je to takový náš "svařenec" aby to sedlo přesně na naší 25tku vůči délce náhon. hřídely atd. tak doufám že se alespoň trošku bude líbit. Nám se líbí :wink:

mihi

#60 Nový příspěvek od mihi »

Teda Karel :shock:
Si ma milo prekvapil 8) .
A aký veľký kužeľ tam bude? a aký bezpečnostný prvok??
Inak pozor pri štepaní musíš sa na 150% sústrediť inak ak ťa to namotá tak :lebka:
Ja ju mám už 2. rok za 25-kou a som spokojný, včera sme štiepali 4,5m3 a za 1 hodku sme to mali hotové a to sme okolo štiepačky behali 4 chlapi,ten pekelný stroj nás doslova uštval.
Samozrejme že hyd. je bezpečnjšia ale treba sa naučiť makať s kužeľovou a nechlastať pri tom a bude to paráda.

Teším sa na testovacie videjko a aj na tie ďalšie a samozrejme na fotky hotovej štiepačky.

Mihi :)
Mihi

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“