Obecna diskuse
Re: Obecna diskuse
jimmy 4011: Díky za parádní foto
Tohle je opravdová rarita a ne ty polepene a seskládané rádo by enka lakované a leštěné jak cingrlatko.
Tohle je opravdová rarita a ne ty polepene a seskládané rádo by enka lakované a leštěné jak cingrlatko.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
- jimmy 4011
Rádo se stalo,jsem rád že se aspoň někomu líbí.Taky se mi líbila ze všech nejvíc.Kroužil jsem okolo pěkně dlouho.
Ty dvě po krajích by měli být rok 1948.Obě ještě bez startéru.
Ty dvě po krajích by měli být rok 1948.Obě ještě bez startéru.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Oni jsou snad striknuté v jedné lakovne, ne?
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
vyzera to tak, ze boli hrdzave a niekto to zakonzervoval nejakym pripravkom. Preto maju rovnaku farbu.
Cize boli viacmenej predtym iba hrdzave.
Patina je podla mna skor toto:
https://www.technikboerse.com/sk/view/g ... -25-a.html#
Cize boli viacmenej predtym iba hrdzave.
Patina je podla mna skor toto:
https://www.technikboerse.com/sk/view/g ... -25-a.html#
Je patina a patina, každý ji vnímá jinak.
Pro mě osobně je patina stav, kdy má stroj buď původní, nebo dobově úpraveny lak, který je z větší části zachován včetně dobových úprav a takový stroj je samozřejmě plně funkční. Takový stroj má ostatně i mnohem větší veteranskou ( nikoli tržní ) hodnotu a ve mě budí mnohem větší zájem, než dnešní leštěnky mnohdy seskládané všelijak a s použitím moderních nebo replikovych dílů...
Pro mě osobně je patina stav, kdy má stroj buď původní, nebo dobově úpraveny lak, který je z větší části zachován včetně dobových úprav a takový stroj je samozřejmě plně funkční. Takový stroj má ostatně i mnohem větší veteranskou ( nikoli tržní ) hodnotu a ve mě budí mnohem větší zájem, než dnešní leštěnky mnohdy seskládané všelijak a s použitím moderních nebo replikovych dílů...
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
- jimmy 4011
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Tie Nka su mozno natrete naftou alebo nejakym konzervacnym olejom, viackrat som to videl takto "zakozervovat" patinu na veteranoch. Mne sa to paci, sam mienim mat jednu lestenku Kcko a jedneho takehoto "koprivaka" Acko. Lenze to musim zohnat Acko s plechmi bez dier...
Ked som pripravoval plechy na Kcko ma striekanie, co som vybrusil/ oskrabal od farby na holy plech a vyrovnal, to som docasne chranil pred hrdzou hostagrundom - penetratorom hrdze a vytvorilo to podobny efekt (tie plechy mali pod nanosom farby bud nejaku divnu zakladovku, alebo lisku). Keby som uz nemal kupenu farbu, silno by som zvazoval, ci ju vobec kupim, lebo sa mi to pacilo, motor a prevodovky natrete a plechy v "patine". Doteraz mam taky vzduchovy filter...
J.
Ked som pripravoval plechy na Kcko ma striekanie, co som vybrusil/ oskrabal od farby na holy plech a vyrovnal, to som docasne chranil pred hrdzou hostagrundom - penetratorom hrdze a vytvorilo to podobny efekt (tie plechy mali pod nanosom farby bud nejaku divnu zakladovku, alebo lisku). Keby som uz nemal kupenu farbu, silno by som zvazoval, ci ju vobec kupim, lebo sa mi to pacilo, motor a prevodovky natrete a plechy v "patine". Doteraz mam taky vzduchovy filter...
J.
Zetor 25A, 2x Zetor 25K viewtopic.php?t=95688
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan
Ten trapézový závit je zajímavé, i když zbytečně složité řešení lišty do ramen, ale vypadá to dobře
Myslím si ovšem, že ten traktor nepochází z CZ, či SK.
Myslím si ovšem, že ten traktor nepochází z CZ, či SK.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
- jimmy 4011
Může si to štelovat šofér pěkně za jízdy aniž by slezl.
Vypadá to na seveřana,dle čísla.Tady by těžko vydržel v tomto stavu.Myslím že to jsou dovozy,všichni tři.
I když raritka prej né,říkal majitel.
Vypadá to na seveřana,dle čísla.Tady by těžko vydržel v tomto stavu.Myslím že to jsou dovozy,všichni tři.
Werich
Werich
dřív se stroje bezne lestily naftou s motorovym olejem kapota atd
To moje Káčko taky pěkně ožije, když mi z konvy uteče trochu nafty při nalévání a pak vemu kapotu hadrou
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
toto bolo dost skaredo dobastlene. Konstrukter, by nikdy nenavrhol hriadel paku takto krizom cez blatnik...jimmy 4011 píše:Může si to štelovat šofér pěkně za jízdy aniž by slezl.
- jimmy 4011
Je to možný,ale jelikož je to tam určitě přes 60 let,tak to k tomu traktoru patří a dělá to z něj svébytnej kus.
Kdyby měli všechny 25ky vypadat tak jak vyjely z fabriky,tak mě stačí prohlídnout si jedno eNko,jedno Káčko a jedno Áčko a znám je všechny.Sterilní nezajímavost.Právě to co sez nich během existence vyvynulo z nich dělá zajímavej unikátní kousek. Mě se tyto tři ,,orezliny" líbyly na celý akci nejvíc.A že bylo nad čím slintat!
Ale co člověk to vkus.A je to tak v pořádku.
Kdyby měli všechny 25ky vypadat tak jak vyjely z fabriky,tak mě stačí prohlídnout si jedno eNko,jedno Káčko a jedno Áčko a znám je všechny.Sterilní nezajímavost.Právě to co sez nich během existence vyvynulo z nich dělá zajímavej unikátní kousek. Mě se tyto tři ,,orezliny" líbyly na celý akci nejvíc.A že bylo nad čím slintat!
Ale co člověk to vkus.A je to tak v pořádku.
Werich
Werich
jimmy, nepochopili sme sa trosku.
Ja nemam nic proti bastleniu. Naopak, pokial je uprava vydarena, tak sa mi paci.
Pod slovom vydarena mam na mysli upravu, ktoru mas problem urcit, ci je fabricka, alebo amaterska doma robena.
Niektori tu maju pekne etazove zavesy a ine upravy, ktore vyzeraj dobre, ako keby na tom traktore boli odjakziva.
Paku surovo prestrcenu cez dieru v blatniku za taku nepovazujem. Ja by som tu paku tahal popri stene blatnika zvutra...
Tie traktory su naozaj super, mne sa pacia tiez. Tak isto by som s nimi nic nerobil, je na nich vidno, ze je to A-ckovy stav v zmysle veteranov (povodny nezmeneny stav)...
Ja nemam nic proti bastleniu. Naopak, pokial je uprava vydarena, tak sa mi paci.
Pod slovom vydarena mam na mysli upravu, ktoru mas problem urcit, ci je fabricka, alebo amaterska doma robena.
Niektori tu maju pekne etazove zavesy a ine upravy, ktore vyzeraj dobre, ako keby na tom traktore boli odjakziva.
Paku surovo prestrcenu cez dieru v blatniku za taku nepovazujem. Ja by som tu paku tahal popri stene blatnika zvutra...
Tie traktory su naozaj super, mne sa pacia tiez. Tak isto by som s nimi nic nerobil, je na nich vidno, ze je to A-ckovy stav v zmysle veteranov (povodny nezmeneny stav)...