A dneska som chcel ísť na drevo a začalo pršať......

Tak som si aspoň naštartoval traktorík a dorábali sme rohatku na navijáku.

Mihi

Zistil som od mareka171, kde sa ten motor nachádza, a dnes som plný očakávania išiel do kovošrotu do SNV. Mám to tam asi 6 km. Motor bol zahádzaný, ale bágrista čo halduje šrot mi ho vytiahol a položil na betón. Je to motor Z 25 A rok výroby 1959. Blok prasknutý a zvonku zváraný, prsklina je aj na bloku medzi valcami. Odmontoval som hlavu, vstrekovacie čerpadlo, nádobku palivového filtra, kompresor, spjku. Pri zbežnej prehliadke hlavy po demontáži sa zdalo, že je úplne v poriadku. Až doma po očistení sa objavili praskliny takže bolo po radosti. Teraz práve renovujem na otcovej 25-ke prednú nápravu a myslel som, že sa mi tam podarí niečo zohnať. No bohužiaľ celá náprava je totálne pozváraná a nedalo sa z nej nič odmontovať. Nakoniec sa toho nazbieralo 60 kg a platil som 26 €.marek171 píše:Ahoj mihi a všetci 25kári, prv ako začnem musím pochváliť tvoju temú, ked som tu na fore tak si ju rád pozriem a teším sa stále na niečo nové a ty vždy niečím pekným prekvapíš.
A teraz k veci, dúfam že sa nenahneváš že dávam takéto príspevky do tvojho vlákna ale myslím si, že táto téma je pomerne často sledovaná 25kármi tak som sa to rozhodol pridať sem.
Dnes som bol v kovošrote v Spišskej Novej Vsi a narazil som tam na skoro kompletný motor zo zetora 25 aj s prednou nápravou. Motor má aj komplet spojku, jediné čo chýba bola asi vodná pumpa a viečko nalievaceho otvoru pre olej. Detailne som ho neskúmal a nemám ani foto lebo som sa ponáhlal
No vyzeral dosť zachovalo, ale ako hovorím detailnejšie som ho nepozrel, pridal som to sem, lebo si myslím že ho je v šrote škoda a myslím si že niektoré diely by mohli byť v dobrom stave a mohli by sa niekomu zísť, napríklad taka hlava čo? to by bol priam zazrak
. Takže ak by ste chceli vedieť niečo viac alebo kontakt na ten kovošrot som k dispozícíí a ešte raz sa ospravdelnujem ak som to pridal do zlej témy.