Zetor 25 K Rad 5

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Rad 5

Re: Zetor 25 K Rad 5

#406 Nový příspěvek od Rad 5 »

Tak jsem zjistil, že z UŘI tam není shodného nic. Možná pouze píst a kroužky.
Jak to tedy opravit zatím nevím. Řešil někdo vůli na ojnici kompresoru?

Dále se chci zeptat, jak víčko a matice víka čističe paliva může těsnit? Má tam být hliníkové těsnění nebo , O kroužek, či jak to máte Vy?
Obrázek

Dík.
R.

anton30

#407 Nový příspěvek od anton30 »

to víčko tesní na gumičku v drážke telesa filtra a na utesnenie tej matice sa mne osobne najlepsie osvedcilo obycajne fibrové tesnenie. ale viem, ze uz existuju aj take kvazi hybride tesnenia kombinacia kov-gumička.

Bolevak

#408 Nový příspěvek od Bolevak »

Já jsem pod víčko použil gumové těsnění, pod šroub nahoru hliníkový kroužek. Obojí jsem jemně podmázl čirým motorářským silikonem...Není vidět a je to 100% :-)

Bolevak

#409 Nový příspěvek od Bolevak »

Co se týká pružiny na ovládání vstřik čerpadla, tak jsem měl na traktoru nataženou tenčí tažnou pružinku od toho kloubku na kompresor, aby ,,pomáhala" té origo pružině v čerpadle. Viděl jsem, že to má spousta traktorů. Asi aby se lehčeji vracel pedál plynu..
Jestli ta pružina v čerpadle není trochu ,,bolest" :-)

Jaro25

#410 Nový příspěvek od Jaro25 »

Ja by som do tej ojnice urobil puzdro. Pri tom vzduchovom filtri pozor, lebo v tejto úprave beží vzduch opačne, ako je zvykom. Zvyčajne prúdi z vonkajšej strany filtra a tu je to z vnútornej. Preto by tu bol vhodný filter, ktorý má kovovú sieťku aj zvonka,aby náhodou nedošlo pri zanesení k vytrhnutiu papiera, ktorý by skončil v motore. Ja som tiež použil takýto filter, ale pre istotu c´som ho z vonkajšej strany ovinul drôtom, aby bo, pevnejší.

mihi

#411 Nový příspěvek od mihi »

Ojnička na kompresor by mala tuším pasovať aj so Supra...
Škoda že nie si bližšie jeden kompresor mám rozobraty...

Ahoj
Mihi

Rad 5

#412 Nový příspěvek od Rad 5 »

Chci se zeptat, na co je na čerpadle doraz hřebenové tyče a co se ladí jejím otáčením?
Je to vlastně množství dodávané nafty oběma elementy naráz? Tzn. to samé lze nastavit jednotlivými elementy? Čím více zašroubovaný doraz, tím méně nafty?
V loni když jsem měřil množství dodávané nafty, dáválo to nepatrně o něco více než by mělo. Kdysi jsem s tím o půl otáčky pootočil, protože jsem měl pocit že to málo jede.
Má vůbec půl otáčky nějaký vliv na dodávku nafty?
Nyní bych to o tu půlotáčku asi vrátil zpět...
Dík.
R

Jaro25

#413 Nový příspěvek od Jaro25 »

Nastavuje sa tým maximálna dodávka paliva, teda koľko nafty sa vstrekne pri plnom plyne (trošku zjednodušene) Určite pol otáčky je nejaký rozdiel.

Rad 5

#414 Nový příspěvek od Rad 5 »

Tak jsem řešil pouzdro na kliku mezi ojnici ke kompresoru.
Obrázek[/quote]
Byla tam 1mm vůle, tak bylo v úmyslu tam udělat pozdro. 2 borci nezávisle mě od toho zrazovali, že by byl problém tam udělat mazací drážku, nemá to zámky, ale hlavně tím že to má rázy, tak by se to brzy vytlouklo a mohlo zadrbat.
Jeden veteránista mi poradil, že to má být vylito kompozicí. Údajně se v ČR pouze dva lidi kteří to dělají. Jeden někde u Brna a jeden v Mníšku u Liberce, který mám relativně kousek. Dal mi kontakt na pana Petra Štorka, který toto opravuje, tak jsem to už k němu zavezl. Opravuje a renovuje motory veteránů (hlavně spodky) a má hodně práce.
Mě slíbil, že to bude mít hotové za dva měsíce. Tak uvidíme.

Jaro25

#415 Nový příspěvek od Jaro25 »

Samozrejme nemôžeš urobiť puzdro so stenou 0,5 mm a chcieť tam mazaciu drážku, treba to trošku prevŕtať a zároveň tým urobiť presne valcovú dieru. Rovnako treba opracovať aj kľukový čap. A potom vznikne stena, ktorá znesie aj tú drážku. V najhoršom prípade by som sa pokúsil urobiť tú drážku na kľukovom čape. Zámok sa dá urobiť zavŕtaním malého kolíčka. A nechápem, prečo by sa vplyvom rázov malo bronzové puzdro vytĺcť v kompresore, keď sa nevytlčie v motoroch, kde sú úplne iné tlaky. V dvojtaktoch na starších motorkách boli bronzové puzdrá na piestnych čapoch, mazanie symbolické olejom v benzíne a bez drážok. A kompozícia bez tlakového mazania, tak nad tým by som ani nerozmýšľal. Tá je oproti bronzu nepomerne citlivejšia na kvalitné mazanie a chladenie.

Rad 5

#416 Nový příspěvek od Rad 5 »

Zdar borci.

Dlouho jsem tu nebyl, nebyl čas stále makám...
V zimě jsem makal v lese , jen jsem nefotil.
Tady mám foto traktoru z dílny k vyjetí do lesa
Obrázek

Obrázek

začala mi klesat hydraulika, bylo 7 let co jsem ji dělal a měla na to v celku nárok, po tom co jsem toho na ní odtahal. Resp, musel by se přeleštit válec.
Takže jsem měnil manžetu v hydraulice...
Obrázek

Obrázek

Pak takové běžné ježdění...
Obrázek

Pořídil jsem na jaře k pětadváce silnějšího bráchu, takže do lesa už budu jezdit s ním...
Zetor 6340
Pak ještě vyvážečku
Obrázek

Obrázek

... od člena odtud z fóra soustruh...
Obrázek

Obrázek

Takže mám zase co dělat...

Míra Z 25

#417 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Dobře jsi se vybavil. Pokud máš lesa a těžké práce v něm více, tak je silnější traktor na místě, pětadvacitka by se trápila.
Moc se mi líbí, jak prokouknul ten soustruh.

Ursus 73

#418 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Fotečky pekné a ten sústruh 8)
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Rad 5

#419 Nový příspěvek od Rad 5 »

Míra Z 25 píše:Dobře jsi se vybavil. Pokud máš lesa a těžké práce v něm více, tak je silnější traktor na místě, pětadvacitka by se trápila.
Moc se mi líbí, jak prokouknul ten soustruh.
JJ, přemýšlel jsem o tom už předtím, že se v lese šedesátiletá pětadvacítka nadře, ale zvládala to s navijákem statečně. Po tom co padlo rozhodnutí, že se postarám o dalších 5 ha lesa bylo o pořízení dalšího traktoru rozhodnuto.

Předtím jsme uvažoval o koupi nějaké 50ky typu Zetor UTILIX, solis 50, ve kterém je motor stejný jako v zetoru 5245 s bošáckou hydraulikou, kotoučovými brzdami a je to plně mechanický traktor od indiánů.

Nyní by tyto traktory byly pro moje potřeby slabé.

Rad 5

#420 Nový příspěvek od Rad 5 »

Ursus 73 píše:Fotečky pekné a ten sústruh 8)
Dík.
Dělal jsem se s tím s otcem 3 dny. a pak další 2 dny, kdy jsem vyndával motor a převodovku abych je přetěsnil, protože z toho tekl olej....

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“