Ahoj.
Dlouho jsem tu nebyl. Nebyl vůbec čas...
Na jaře od posledního příspěvku tady jsem dodělal traktor.
Pořídil jsem naviják UNIFOREST ECO 40,neboť i u nás se kůrovec a nutnost makat v lese rozmáhá.
S připojením jsem neměl problém, neboť vývodový hřídel jsem již kdysi měl upravený níže kvůli horalu a prodloužené šavle jsem měl pro možnost půjčování si jiného navijáku a zapřažení lopaty.
Jediné co jsem musel, bylo zvětšit díry v navijáku, neboť tam měli uchycení pro ISO I.
No a pak hned do lesa a makat.
Na fotce ještě nepoužitý naviják.
Následně už pak při práci.
Vytáhal jsem v zimě z lesa cca 40 m3 smrkového dřeva a 35 m3 tvrdého dřeva.
Později v létě jsem vyrazil do lesa znova. Kůrovec úřadoval.
Bohužel když se maká a kouká se aby se toho stihlo co nejvíce, není čas fotit.
Byl jsem ale moc rád, že zimní oprava se zdařila. Brzdy brzdí, Roschovi za jeho nápad s manžetou na hřídel velký dík. Plyn chodí, hydraulika těsní. žhaviče z proximy žhaví, termostat drží teplotu.
Jak jsem jezdil v lese a byl traktor hodně nakloněn, tak na klice ve předu začal procházet simering a slzet tamtudy olej. Když se ale jezdilo po rovině tak nic neteče.
Během roku se používal traktor na běžné práce.
Na podzim jsem jel s lopatou pro kačírek a po silnici ke kopečku přední kola jen brnkaly, že jsem měl obavy, zda nezpůsobím nějaký kolaps v dopravě. (nevzal jsem si narychlo přední závaží.)
Nyní jsem se pustil do úpravy vzduchového filtru neboť traktor dost kouří a nemám z něj dobrý pocit.
Dále uberu jednu otáčku na dorazu plynu tyče čerpadla. (Kdysi jsem tam otáčku přidal protože jsem nevěděl, že problém je v ovládání plynu.)
Dále mi netěsní víčko u odvzdušňovacího šroubu čističe paliva. V zimě se mi to vyřešit nepodařilo...