Zetor 25 K - renovace

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Míra Z 25

Re: Zetor 25 K - renovace

#316 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Tak jsem po Vánocích dostal do tempa a mohu konečně něco napsat, ukázat, ale spíš asi zase tahat moudra.

Prvně se pochlubím novým výfukem, resp. mám tedy zatím pouze fotku z garáže před montáží, už je ale namontován. Rozměry jsou přesně dle originálu a ta děrovaná trubka v tlumiči dělá divy, úplně jinej zvuk, trochu jsem si na něj musel nejprve zvyknout. Možná se mi to zdá, ale s tímhle výfukem to má snad lepší zátah a jde rychleji do otáček, ale možná je to opravdu subjektivní pocit. Mám tedy teď traktor nižší o 25 cm, původní výfuk netuším z čeho byl, byl to jen tlumič asi bez přepážek.

Budu se v blízké době, až se dostaví mrazy a sněhy a nebudu moct jezdit do lesa, zabývat výměnou gufera na spojkové hřídeli, už to teče dost i teď v zimě při hustém oleji. Nechal jsem si u známého vytočit středící trn dle výkresu Petera (viz vlákno Jara 25 kde jsem se již dotazoval), protože rovnou udělám spojku, když bude tarktor napůl, ložisko v klice koupím 6304 2RS. V Monstě nabízejí jako spojkové vypínací ložisko axiální L51108. Máte někdo prosím zkušenost, zda je to ono? Stojí asi 60 Kč, tak bych jej rovnou také vyměnil, ovšem nemám k dispozici kam nahlédnout na spojkový domeček a zkontrolovat, zda to bude skutečně tak jednoduché. Poradíte, dělal jste to někdo? Předpokládám, že výměna toho gufera pak bude snadná, mám jej již koupené dříve.

No a když v tom budu, tak bych rád poopravil hydrauliku, padá mi. Nikdy jsem ji ovšem vyndanou neviděl. Dočetl jsem se, že by to mělo být unavenou manžetou nebo snad v přepínacím ventilu? Půjčil jsem si od Belliana fotku rozebraného válce hydrauliky a měl bych tyto dotazy: To co prodávají v Monstě jako manžetu do hydrauliky s podložkou je to pod číslem 1 a je to k pístu přichyceno tím menším šroubem, co je zajištěn plechem? Velkým šroubem je to chyceno na ten zvedací trn - tj. mažeta s podloužkou a píst? Pak se dají koupit pístní kroužky do hydrauliky rovněž v Monstě - mají být 2 ks; ty přijdou do drážek pod číslem 2? Jak je tesněná dosedací plocha hydraulického válce - nějaká guma? Přijde mi, že vzhledem k relativně příznivé ceně bych to pořídil nové a rovnou vyměnil i s kroužkama, o manžetě mám své představy, vzhledem k tomu, co bylo uvnitř hydrauliky, když jsem to dovezl.

Předem Vám díky za postřehy, rád bych vše pořídil při jednom nákupu za jedno poštovné a pak se do toho dal...
Přílohy
Nový výfuk před montáží
Nový výfuk před montáží
Manžeta hydrauliky s podložkou - Monsta (asi 300 Kč), jeden pístní kroužek za 44 Kč
Manžeta hydrauliky s podložkou - Monsta (asi 300 Kč), jeden pístní kroužek za 44 Kč
Rozebraná hydraulika od kolegy Belliana, díky.
Rozebraná hydraulika od kolegy Belliana, díky.

Bellian

#317 Nový příspěvek od Bellian »

Ano manžeta je velkým šroubem uchycena na trn a podle mě ten malý šroub slouží na zajištění toho zajišťovacího plechu asi, aby se to nepootáčelo.

Jo pístní kroužky přijdou do těch drážek 2.

Dosedací plocha válce, je tam nějaká guma asi, popravdě to tam docela dost drželo a tak jsem to z toho nevytahoval ven, doufám, že to bude těsnit a když ne, tak ta hydraulika není až takový problém to rozebrat.
Uvidíš v jakém stavu budeš mít válec, snad nebude poškrábaný, já jsem se tomu až divil že není, když tam byl ten šroub navolno. Hydrauliku mám v kupě a když dám do neutrálu tak zatím drží, i když se na ní pověsím, dřive pomale padala.

Jen pro upřesnění tam manžeta v Monste není jak originál.

Obrázek

Originál je celá, jak ukazuje šipka.

Obrázek

Pak dej určitě vědět jak ta manže z Monsty pasuje :) . Jsem rád, že ti moje fotka pomohla :-).
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

mihi

#318 Nový příspěvek od mihi »

Ahojte chlapi, môhli by ste niekto potom pomerať a dať sem tieto rozmery?? To by šlo kľudne urobiť aj doma-teda u sústružníka a kúpiť také modré gufero a bolo by to super.... nemá niekto tie rozmery?????? a bolo by to za pár €.... :friends:
Ďakujem.

Mihi :)

Obrázek
Mihi

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#319 Nový příspěvek od Bronťo »

mam to doma origoš znami už kopiu vyrabau kupil som to do rezervy pomeram večer hodim.

mihi

#320 Nový příspěvek od mihi »

Bronťo píše:mam to doma origoš znami už kopiu vyrabau kupil som to do rezervy pomeram večer hodim.

8) 8) 8) 8) :friends: :friends:

Mihi

Tomáš B.

#321 Nový příspěvek od Tomáš B. »

Zdar Míro, kdepak si sehnal výfuk? Moc se mi to líbí! 8) A štěká?

Míra Z 25

#322 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Pro Tomáše: výfuk jsem sehnal kousek od Prahy ve Slušticích od pána, co dělá běžné výfuky a jeden stejně jako my postižený pětadvacítkář (kupoval jsem od něho nějaké ND) měl jeden sežranej a dle něho to oměřili a vyrábí to. Zahlédl jsem jeho inzerát i na Bazoši, fajn domluva s ním byla. Řekl bych, že štěká pěkně, když se z větších otáček ubere, tak hvízdá, natočím krátké videjko, až opět vyrazím.

Pro Bronťa: mohl bys tedy prosím napsat rozměr té manžety (průměr 85 mm?) a stručný plánek té podložky? Když půjdu za soustružníkem se středícím trnem na spojku :-)

Nikdo nemáte zkušenost s tím spojkovým ložiskem? Já jsem našel pouze na veteránfóru, že je to zakryto jakýmsi plechovým kroužkem, ale vyplynulo z toho, že to už bylo napadeno kutilem...

Jaro, ty máš nyní rozpůleno, ukázal bys mi fotku. Já to zkusím zatím prozkoumat přes okénko v bloku :-)

zdeník

#323 Nový příspěvek od zdeník »

Míro, ten plech tam je proto, aby to drželo vůbec pohromadě.Já jsem koupil ložisko normální a táta mě na něm vybrousil drážku pro ten plech.Jinak jsem to viděl už hotové ... http://shop.atpmotor.cz/index.php?sekce ... -hole-z-25.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#324 Nový příspěvek od Bronťo »

Tak manžeta hydrauliky je tu snát to bude pasovať neskúšal sem to a známi co to kopčiu nehovoril jak pasovala manžeta je TTU 85x70x10,5.
Obrázek

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#325 Nový příspěvek od McPeci »

k čemu je ta věc s tou pružinou?? dik

Obrázek
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

mihi

#326 Nový příspěvek od mihi »

Díky Bronťo. :friends:
Ak budeš mať čas tak by si to mohol presunúť aj sem:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=39706

Mihi

Bellian

#327 Nový příspěvek od Bellian »

Ta věc s pružinou je doraz na hydraulice, aby ti sama vypla. Funguje to dobře, mám to odzkoušené, už jsem t i nakreslil a okótoval, jen to sem dát 8) .

PS: ta na obrázku je stará rozbitá.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#328 Nový příspěvek od McPeci »

zakže když hydraulika vyjede uplne nahoru tak vypne ? to mi asi nefunguje sa na to musim juknut a popřípadě opravit
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Jaro25

#329 Nový příspěvek od Jaro25 »

Míra Z 25 píše: Nikdo nemáte zkušenost s tím spojkovým ložiskem? Já jsem našel pouze na veteránfóru, že je to zakryto jakýmsi plechovým kroužkem, ale vyplynulo z toho, že to už bylo napadeno kutilem...

Jaro, ty máš nyní rozpůleno, ukázal bys mi fotku. Já to zkusím zatím prozkoumat přes okénko v bloku :-)
Budem meniť gufero na prevodovke, tak to odmontujem a nafotím. Ale až keď sa vrátim, lebo momentálne som zatvorený so synom v nemocnoci v H. Brode.

Míra Z 25

#330 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Pro Zdeníka: Zkoušel jsem se dívat otvorem do spojkové skříně, je to vše silně zaolejované, tak tam nic kloudného nevidím. Z toho spojkového domečku lze tedy vyjmout axiální ložisko 51108 a namontovat jej bez úprav nebo se i vyplatí koupit to co jsi mi poslal odkaz? Protože já to doma nemám kde rozpůlit, budu to dělat u známého v dílně a bude pro mě platit, že čas jsou peníze, tj. raději koupím celé než tam pak laborovat, shánět soustružníka který nebude...

Pro Jara: Pevně doufám, že budeš doma dříve než já budu půlit traktor! (kvůli synovi samosebou)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“