BRONTOVE ZETORE 25A a 25K+prislušenstvo

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Bronťo
Kontaktovat uživatele:

Re: BRONTOVE ZETORE 25A a 25K+prislušenstvo

#31 Nový příspěvek od Bronťo »

no lepši fotku som nenašeu jak mam na rajče ja mam ty rozvadzače zapojene tak že olej som zobral od čerpadla hydrauliky traktora kde je tlak ked je paka v medzipolohe otom si iste čital a z rozvadzača sa my vracia jednou z dvoch zatek kere su na zadu hydrauliky ale ak maš čerpadlo daj ho naten bočny vyvod alebo na remenicu motora bude to najlepšie ak to budeš použivat na ine ako sklapanie vleku olej klidne zeber z hydrauliky ja osobne budem davat čerpadla z TZ4K 14 na remenicu motora ale leš ich zeženem ešte to prerobym že olej z čerpadla hydrauliky pojde priamo do externeho rozvadzača až potom do čapu piestu hydrauliky ako zme sa bavili tu http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30 ale odvtedy nato nebol čas to domislet ale už sa to rieši pak dam vedet o novej variante.

mihi

#32 Nový příspěvek od mihi »

http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view

Bronťo a ako by bolo najlepšie zaslepiť ten pôvodný kanál? aby olej išiel najskôr do exter.rozvádzača a až potom do hyd.valca na Z 25??
Máš to už nejako vymyslené a odskúšané ako zaslepiť ten kanaál????

Ďakujem.

Mihi :)
Mihi

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od Bronťo »

ahoj Mihi no dnes som to prozatim doriešil tak abych nemoseu vybytat čerpadlo a menit tu trubyčku čo je medzi čerpadlom a skrinu za delši jak sa to roby origo. tak sem rišiu inač kanal som zaslepil tak že dole jak je zajistovaci šrup osky piestu tak tade vlasne ten kanal vrtali takže som vypustil olej odkrutil zatky tej osky vykrutiu zaistovaci šrub osky, osku somposunul doprava zistilsom že prietokova diera je 12mm tak som našeu tičku 12mm do nej vytočil dve dražky zapomoci flexi a vrtačky navliekol nanu okružky 10x2 vrtakom 12,4 trocha prešiel tu dieru kde ide ten zaistovaci šrub aby 12mm tička lachko prešla a vsunul ju tam a zasunul spet os piesta ktora tutu tyčku zaistila proti vytlačeňiu pak sem na lavu zatku navariu zavit M14x1,5 prevrtau zatku 7mm vrtakom nakrutiu zatky a zaistovaci šrub a naktutiu otokovu hadicu z externej kocky naleu olej a testovau funguje to dobre som spokojny nemusim čarovat z medzipolohu a mam veči tlak v externom rozvadzači lebo na tej oske su neskutočne uniky oleja na sojoch piesta a skrine hydrauliky čiže premišlam že tam dam tieš okrušky abych ramenam zvečil silu ale mam pocit že tie moje hadice z 14mm zavitem čiže asi 6mm prietokem su tenke lebo ked otačam kardanom rukou citim mierny otpor čiže by sa zešli hadice z 18mm zavitom čo maju prietok zhruba 8mm ale to by sa musel zvečit zavit na vystupe z čeradla. A z exsterneho rozvadzača by mozno mohla ist hadica aj z prietokom aj 10mm čiže zavit 22mm lebo ked čerpadlo tlači a piest tieš vytlača olej napr pri sklapani vleku ma teho ta tenka hadica dost kanalik čo je v tej oske piestu ma 10mm čiže by sa to vyrovnalo.inak zistilsom že čerpadlo mosim zgeneralkovat lebo moc netlači ma velke vule takže stejne nekedy musi von alebo dam ine na remenicu motora a napichnem otat aj ramena a bude klit lebo ked mam paletak a chcem cuvnud dvihnut kolom dokola a vždy musim vyradit aby sa mi točil iba kardan tak je teho plne zuby. pridavam aj fotky omuf pravopis.
Přílohy
DSC08681.JPG
DSC08685.JPG
DSC08687.JPG
DSC08661.JPG

zdeník

#34 Nový příspěvek od zdeník »

Bronťo, jsi pěkný koumák 8) .

mihi

#35 Nový příspěvek od mihi »

Díky Bronťo. :friends:
Asi bude fakt lepšie dať ešte čerpadlo na predok a nádrž zo vzduchojemu na vzduch a je po problémoch.....

Mihi

Rad 5

#36 Nový příspěvek od Rad 5 »

Vy jste pánové vývojáři, klobouk dolů.
Chci též dát čerpadlo na řemenici. Chci se zeptat, zda nevíte jaké čerpadlo, s jakými parametry na to mám shánět.... :-/

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od Bronťo »

no čerpadlo podla teho jak ho chceš využivat ja som puvodne chceu dat z tz4k 14 to tlači nejakych 14mpa prietok menši ale stači a hlavne kuli temu zapinanu čo ma nasebe ale tažko sa zhanaju a su drahe takže uvažujem nad Hydraulickym čerpadlom PZ2-19-KS to mam aj na nakladači je super je vlastne z krištala fungl stoji kolem 80e bez dph akurat nevim jak ho zapinat but to urobyt jak na TK alebo len tak že došponujem remen a zajistim no uvidim ak vas napadne neco lepši jednoduchši levnejši napište chcelsom 25 zanechat puvodny dyzajn ale nemam ju na krasu ale na pracu takže to čerpadlo musi byt dnes hydraulika hodne pomože ale olej zeberem z hydrauliky traktoru nechcem inu nadrž.

mihi

#38 Nový příspěvek od mihi »

Ja som zase niekde už aj písal o tom že som rozmýšlal použiť vnútornosti z kompresora na vzduch a tam dorobiť hyd.čerpadlo, ale to iba v takom prípade že človek nepoužíva vzduch...
Je tam aj systém vypnutie, zapnutie akurát neviem aký je tam prevodový pomer voči kľuk.hriadeľu... :-/ .

Mihi

Jaro25

#39 Nový příspěvek od Jaro25 »

Komprsor je pohanany od vackovky ktora ma polovicne otacky ako motor. A prevod medzi vackovkou a kompresorom je ak si to dobre pamatam priblizne 1:1. Tak ze kompresor bude mat plus minus polovicne otacky ako motor. Ale napada ma, ci by sa nadala pri pohone cerpadla od remenice pouzit upravena elektromagneticka spojka z kompresora klimatizacie nejakeho osobaka.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

Rad 5

#40 Nový příspěvek od Rad 5 »

Bronťo píše:ja som puvodne chceu dat z tz4k 14 to tlači nejakych 14mpa prietok menši ale stači a hlavne kuli temu zapinanu čo ma nasebe
Skvělý nápad. Mám doma TK, tak to z něj sundám a přes zimu provedu vývoj.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od Bronťo »

Tak dnes zme boli v hori všetko sa muselo vytahovat z jarku naviakom a potom ešte peknym peregom k ceste zobral som tam moje A z jarka som to vytahoval naviakom potom som ho odepal aby ma zbytočne neprevažoval do kalči som dal pravitko a ešte to smičil po peknych zvaskoch k ceste bolato pekna zabava ešte aj bratranec tam šantil z traktorom z 805 len jedna vec ma nenormalne srala jediny som si zobral telefon z jakym takym fotakom aj ten sa my vybil tak len par fotiek na rajčeti na konci snat viac nabuduce.

http://bronto25.rajce.idnes.cz/Zetor_25 ... C08696.jpg
http://bronto25.rajce.idnes.cz/Zetor_25 ... C08699.jpg
http://bronto25.rajce.idnes.cz/Zetor_25 ... C08697.jpg

mihi

#42 Nový příspěvek od mihi »

Bronťo 8)
Lepšie 3 fotky ako žiadne, ale nechápem prečo si si v Zetore nakúpil traktornabíjačku na telefón :vysmech: :smich: .
To ste mali celkom peknú ťažbu.......... :rally: :driver:

Mihi

petrbriza

#44 Nový příspěvek od petrbriza »

pěkné 8) to je ten originalní pluh za 25ku? už se nemůžu dočkat až taky začnu :typek: a kdy začne sériová výroba ZTN 400 :smich: :smich:
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od Bronťo »

ano jeto originalny pluch za 25 seriovka no nevim ale už mi to par ludi povedalo že sa im pači a žeby aj oni taky chceli dokonca ma už aj dvaja kontaktovali z netu že či to vyrabam že maju zaujem :typek: dokonca aj piesty a rozvadzač mam ešte najeden ale stoho som chcel nejaku ruku na vlečku napr http://stroje.bazos.sk/inzerat/18615323 ... e-ruky.php možno nekdy ale načo my to bude nevim no bavimato ale nato tet neni čas ani penize du stavat barak takže co z časem a penezi je jasne ale presto by som chcel ešte tuto zimu urobyt ližicu vid http://www.youtube.com/watch?v=qQBXNSCOHxI&feature=plcp ale žena ma :pistol:

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“